انگ معتاد ویران کننده‌تر از اعتیاد

کارشناسان و مسئولان استان قزوین معتقدند که زدن انگ معتاد به افراد درگیر مواد مخدر باعث کند شدن روند درمان او شده و زمینه را برای بازگشت فرد بهبود یافته به دنیای مواد مخدر افزایش می‌دهد.

انگ معتاد ویران کننده‌تر از اعتیاد

برچسب معتاد روی پیشانی یک شخص کافی است که او را تا پایان عمرش از تمام امکانات اجتماعی و اقتصادی محروم سازد، مهم نیست او قبلا چه کسی بوده و حالا چه کاری انجام می‌دهد، همین یک واژه می‌تواند تمام زندگی حال و آینده او را ویران سازد.

کارشناسان اجتماعی معتقدند که برچسب زدن‌های منفی به افراد آن‌ها را در جامعه شرمسار کرده و بیشتر از آن که همه انرژی‌ها را معطوف به علل و رفع اعتیاد کند، خود فرد را مورد هدف قرار می‌دهد.

روانشناسان معتقدند مشکل اصلی افراد برای عدم مراجعه به روانپزشک یا روانشناس پرداخت ویزیت نیست و همین انگ زدن از سوی مردم به فرد است که کارها را خراب تر می‌کند.

فرد درگیر مواد مخدر وقتی با انگ معتاد روبرو می‌شود، نسبت به این برچسب واکنش نشان داده و هویت خود را درون آن جستجو می‌کند، بنابراین پس از مدتی جایگاه اجتماعی، نوع تعامل با اطرافیان و خانواده و حتی نگرش خود را بر اساس همین انگ‌ تنظیم خواهد کرد.

یک انگ معتاد باعث شد تا آخر مواد مخدر جلو برم

علی ۲۶ ساله که درگیر مواد مخدر صنعتی است، گفت: من در سن ۱۵ سالگی برای اولین بار سیگار کشیدن را تجربه کردم، در آن زمان چیزی از لذت سیگار و این که ضرر دارد نمی‌دانستم، اما پسرعموی من که همراهم بود با دیدن سیگار کشیدن من با خنده گفت که دیگر برای همیشه معتاد شده‌ام.

وی اضافه کرد: انگ معتاد شدن اگرچه ابتدا شوخی بامزه‌ای بود، اما رفته به دیگران نیز سرایت کرد و حتی کسانی که سیگار کشیدن مرا ندیده بودند، بهم لقب معتاد می‌دادند، وقتی به سن ۱۹سالگی رسیدم و وارد خدمت سربازی شدم، اولین سیگار از سوی هم خدمتی به شکل جدی به من تعارف شد، من که قبلا آن را تجربه کرده بودم نه نگفتم و افتادم تو خط سیگاری شدن.

علی بیان داشت: بعد از پایان خدمت؛ سیگار من را راضی نمی‌کرد، بنابراین با کسانی که مواد مخدر مصرف می‌کردند آشنا شدم، از طرفی من در جامعه یک فرد معتاد شناخته می‌شدم و ترسی از برداشت و قضاوت‌های دیگران نداشتم، پس با خیال راحت مصرف مواد مخدر را آغاز کردم و تا آخر جلو رفتم.

فرد معتاد به دلیل انگ‌های متعدد در میان جمع معتادان امنیت بیشتری دارد

رواشناس و کارشناس حوزه اعتیاد گفت: انگ یا برچسب اجتماعی عنوانی است که افراد به یکدیگر می‌دهند تا در آن قالب یکدیگر را معرفی و شناسایی کنند؛ وقتی این برچسب یا انگ‌های اجتماعی که مثبت نبوده و حاصل قضاوت‌های نادرست و سطحی است به کسی می‌خورد، کل مسیر زندگی این فرد تحت‌الشعاع قرار می‌گیرد.

رضا فیض اللهی افزود: زمانی که انگ بیماری اعتیاد به کسی زده می‌شود کل مناسبات خانوادگی و اجتماعی او تحت تاثیر قرار می‌گیرد. خانواده و آشنایان یک فرد معتاد نحوه رفتار خود را با او بعد از اطلاع از این قضیه تغییر می‌دهند و از این فرد کناره‌گیری می‌کنند. در محیط کاری نیز اگر این فرد بتواند کارش را ادامه دهد باز هم روابط کاری او تحت‌الشعاع مساله اعتیاد و تبعات ناشی از قضاوت نادرست همکاران و مدیران قرار می‌گیرد.

وی اضافه کرد: این رفتارهای نادرست اجتماع و واپس‌زدگی باعث می‌شود فرد معتاد ناخواسته به سمت گروه‌هایی سوق داده شود که مانند خودش هستند و در گذشته این برچسب بر آنها نیز زده شده و این به معنای پیش رفتن فرد در مسیر اعتیاد است.

فیض اللهی ادامه داد: در این گروه‌ها حداقل فرد احساس امنیت می‌کند و حس طرد شدن به او دست نمی‌دهد؛ قرار گرفتن در این شرایط دیگر امید ترک کردن و بازگشتن به مسیر زندگی سالم و عادی را درباره این افراد ناامید می‌کند؛ بنابراین اگر جامعه به طور عام و اطرافیان فرد معتاد به طور خاص، تبعات برچسب‌زنی و قضاوت را بدانند، هرگز دست به چنین کاری نخواهند زد.

این کارشناس اعتیاد بیان داشت: اعتیاد اگر در سنین پایین برای کودکان تعریف و بازتعریف شود در درجه اول آنها چون می‌دانند مصرف مواد چه خطراتی دارد کمتر به این سمت کشیده می‌شوند و درباره انگ زدن به افراد درگیر این بیماری هم دقت بیشتری به خرج می‌دهند؛ اگر آموزش را وارد این مرحله و سنین حساس کنیم می‌توانیم امیدوار باشیم در جامعه به تدبیر هوشمندانه‌ای برای حل معضل اعتیاد دست یابیم.

سیاست پلیس مبارزه با مواد مخدر قزوین جلوگیری از بازگشت مجدد فرد به دنیای اعتیاد است

رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان قزوین گفت: به طور کلی آمار معتادان در استان قزوین چندان قابل توجه نیست و سیاست استان بر این بوده تا افراد پس از ترک مواد مخدر به سمت اعتیاد گرایش پیدا نکنند.

سرهنگ فرهاد علی بیگی افزود: سال‌های اخیر منافع مادی مواد مخدر در تجارت آشکار شده و جامعه این سوداگران گسترش پیدا کرده است، بنابراین معتاد شدن افراد عواقب وسیع و سنگینی در پی دارد، فرد معتاد نه تنها خود بلکه همسر و دوستان و نزدیکانش تحت تاثیر رفتارهای او قرار دارند و اینجاست که باید با روشی مناسب وارد عمل شد.

سرهنگ علی بیگی: سال ۹۹ بیش از پنج تن مواد مخدر در استان قزوین کشف و ۸۰۰ طرح ارتقاء امنیت اجتماعی در استان اجرایی شد.

وی اضافه کرد: سال ۹۹ بیش از پنج تن مواد مخدر در استان قزوین کشف و ۸۰۰ طرح ارتقاء امنیت اجتماعی در استان اجرایی شد که سبب شده مشکلی در این رابطه وجود نداشته باشد.

سرهنگ علی بیگی خاطرنشان کرد: نه تنها وضعیت خطرناکی در خصوص مواد مخدر وجود ندارد، بلکه قزوین نسبت به استان های دیگر وضعیت خوبی را دارد.

این مسؤول یادآور شد: جامعه بیشتر از آن که نیازمند کار پلیسی و بگیر و ببند باشد، باید در زمینه فرهنگسازی پای کار آمده و از معتادان بهودیافته حمایت کند.

معتادان بهبودیافته به علت انگ‌های گذشته جایگاه و پایگاهی در جامعه ندارند

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین نیز گفت: علم پزشکی ثابت کرده اعتیاد به مواد مخدر تا پایان عمر دائمی بوده و ترک آن برای همیشه غیرممکن است، به عبارت دیگر تمام تلاش‌ها برای این صورت می‌گیرد که مدت زمان ترک معتاد افزایش یابد و شرایط برگشت فرد به مصرف مواد مخدر را کاهش دهد.

علی اکبر کرمی افزود: نحوه ترک معتاد به مواد مخدر این شکلی است که ابتدا فرد معتاد با ورود به کمپ مراحل سم زدایی را طی کرده و پس از آن در یکی از ۱۳۰ مرکز درمانی ترک اعتیاد زیر نظر دانشگاه با استفاده از دارو مراحل پاکی خود را ادامه می دهد.

وی اضافه کرد: هر کدام از مراکز ترک اعتیاد در استان قزوین بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ نفر را تحت پوشش خود قرار داده اند و علاوه بر آن بیمارستان ۲۲ بهمن نیز به صورت دولتی ترک اعتیاد را در پیش می گیرند.

کرمی: ۱۳۰ مرکز ترک اعتیاد در استان قزوین زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی فعالیت دارند که هر کدام از این مراکز بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ نفر را پوشش می‌دهند.

کرمی تاکید کرد: مشکل اصلی اعتیاد زمانی شروع می شود که فرد معتاد از مراکز ترک اعتیاد دور شده و به سمت جامعه برمی گردد، در این شرایط به علت نبود پوشش اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی مناسب فرد بهبودیافته مجددا به سمت مواد مخدر گرایش پید می کند و یک چرخه معیوب در این میان شکل می گیرد.

این مسؤول بیان داشت: از انجایی که افراد معتاد دچار افسردگی می‌شوند، نیازمند حمایت بیشتری خواهند بود، اما متاسفانه وقتی فرد معتاد بهبود یافته به علت انگ‌های گذشته در جامعه جایی ندارد و از یافتن شغل مناسب محروم می‌شود، این افسردگی زمینه مصرف مجدد مواد مخدر را فراهم می‌کند.

کرمی یادآور شد: متاسفانه هنوز فرهنگ سازی مناسبی در خصوص نحوه برخورد با معتادان در جامعه ایجاد نشده و این موضوع سبب شده تا معتادان بیش از گذشته آسیب ببینند.

نیم نگاه: به نظر می‌رسد بهترین شیوه برای جلوگیری از انگ زدن به افراد معتاد، آموزش و فرهنگ سازی از طریق رسانه های جمعی بویژه صدا و سیما و آموزش و پرورش است، بنابراین لازم است که معلمان و اولیا در خصوص مواد مخدر و اعتیاد بیشتر برای فرزندان یا دانش آموزان صحبت کنند.

منبع: ایرنا

68

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید