وکیل سلطان سکه: پلیس گفت 2تن سکه از وحیدمظلومین کشف شده؛ ما حتی یک سکه ندیدیم

مهرداد قربانی، وکیل ورثه وحید مظلومین، معروف به سلطان سکه در گفت‌وگو با «شرق» با اظهار بی‌اطلاعی درباره دستگیری همدست مظلومین که از سوی رئیس پلیس امنیت اقتصادی اعلام شد، به جزئیات تاریک پرونده سلطان سکه اشاره کرد.

وکیل سلطان سکه: پلیس گفت 2تن سکه از وحیدمظلومین کشف شده؛ ما حتی یک سکه ندیدیم

روزنامه شرق با اشاره به دستگیری همدست سلطان سکه که رئیس پلیس امنیت اقتصادی تهران ،گردش مالی 4ساله او را 12تریلیون و 552میلیارد ریال اعلام کرده است،نوشت:مهرداد قربانی، وکیل ورثه وحید مظلومین، معروف به سلطان سکه در گفت‌وگو با «شرق» با اظهار بی‌اطلاعی درباره دستگیری همدست مظلومین که از سوی رئیس پلیس امنیت اقتصادی اعلام شد، به جزئیات تاریک پرونده سلطان سکه اشاره کرده و می‌گوید: «رئیس پلیس تهران اعلام کرده که دو تن سکه از وحید مظلومین کشف کرده بودند اما تاکنون یک سکه هم ارائه نکرده‌اند و ما متوجه نشده‌ایم دقیقا چه شده است؟».
قربانی ادامه می‌دهد: «حتی آقای جعفری‌دولت‌آبادی، دادستان سابق تهران اعلام کردند که املاک زیادی از او در کیش شناسایی کرده‌اند اما در پیگیری‌هایی که در این زمینه داشتم، تنها به یک دستگاه آپارتمان رسیدم؛ اگر ایشان املاک دیگری سراغ دارند، به ما معرفی کنند تا به ورثه آقای مظلومین نشان دهیم. به گفته او درباره اتفاق اخیر هم امیدواریم مستنداتی ارائه شود».
در نامه‌ای که در 11 تیرماه سال گذشته از سوی خبرگزاری ایرنا به نقل از وراث خانواده مظلومین منتشر شده، در این زمینه آمده بود: «موضوع درخورتوجه که مورد عنایت قرار نگرفته این است که اساسا سکه‌ای یافت نشده و رئیس پلیس در این اعلام، شتاب کرده است. نهایتا این گزارش ناصواب مبنای رسیدگی قرار گرفته و متعاقبا تراکنش، خرید و فروش ارز اساس رسیدگی شده است صرف نظر از اینکه، نگهداری این حجم سکه مشمول مجازات است یا خیر؟ که به تصور بنده مشمول مجازات نیست، زیرا پشتوانه ریال، طلا و مسکوکات است و به واقع مظلومین قادر بوده به ازای تعویض وجه نقد، سکه به دست آورده باشد».
وراث سلطان سکه در بخش دیگری از نامه خود به رئیس دستگاه قضا نوشته‌ بودند: «وحید مظلومین به موجب دو حکم صادره، در یک مقطع از تمام اتهامات تبرئه شده و بالطبع اتهامات مدنظر را نمی‌توان به ایام پیش از حکم تسری داد. اینکه عنوان شود: «ارزش ریالی این پرونده حدود ۱۴ هزار میلیارد تومان است» جایز نیست زیرا همان‌گونه که بیان شده در برهه خاص وحید مظلومین کارگزار بانک مرکزی بوده و در دوران تحریم خدمت کرده و علت تبرئه‌شدن وی در احکام یادشده، شاید همین اقدامات بوده است و همان‌طورکه استحضار دارید، احکام قطعی دادگاه‌ها که منطبق با روش و آیین دادرسی مصوب مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام باشد، قابل خدشه نخواهد بود».
‌سلطان سکه که بود؟
وحید مظلومین، معروف به «سلطان سکه» یا همان «ملاعمر» معروف در بازار طلا، اوایل تابستان سال ۹۷ از سوی مأموران پلیس پایتخت دستگیر و در سحرگاه روز چهارشنبه ۲۳ آبان همان سال به جرم افساد فی‌الارض از طریق تشکیل شبکه فساد، اخلال در نظام اقتصادی و ارزی و پولی کشور با انجام معاملات غیرقانونی و غیرمجاز و قاچاق عمده و کلان ارز و سکه اعدام شد.
اعدام او در حالی انجام شد که بسیاری از بازاریان، از او با نام «آقا وحید» یاد می‌کردند که: «دستش به خیر بود. جهیزیه می‌داد، قسط می‌داد، قرض می‌داد، هیچ‌کس دست‌خالی از پیشش برنمی‌گشت... آقا نابغه بود. نانِ نبوغش را می‌خورد. تازه‌به‌دوران‌رسیده که نبود. 40 سال کاسب بود..». البته همه نظر مساعدی نسبت به او نداشتند: «بالاخره تا کسی کاری نکند که این اتفاق‌ها برایش نمی‌افتد. پشتش گرم بود. مثل پادشاه می‌آمد و می‌رفت. موقعی که من اینجا کارم را شروع کردم، دوره‌ای بود که دستگیر شده بود. بعد که برگشت هم مشخص بود که زیاد برایش مهم نیست چه اتفاقی افتاده. نصف بازار سکه و طلا دست همین یک نفر بود. می‌توانید بروید سبزه‌میدان و آمارش را دربیاورید که چطور سر هرکسی را که زیر بار حرف‌هایش نمی‌رفت، به سنگ می‌زند. یکی از فامیل‌های من را بیچاره کرد. حالا هم باید تاوانش را بدهد». برخی او را اخلالگر می‌دانستند: «نفس بازار دستش بود. بعد از دستگیری آخرش کلا رفت سمت طلا. پسرش کارهایی می‌کرد؛ اما خودش فاصله گرفته بود. کلا سعی همه این بود که جلوی راهش نباشند؛ چون له می‌کرد و رد می‌شد».
اما با تمام روایت‌های متناقض، او به‌عنوان عامل بانک مرکزی در بازار ارز و سکه شناخته می‌شد و برخورد با او با حکم افساد فی‌الارض، بسیاری را دچار شوک کرد؛ گو اینکه این بانک مرکزی بود که باید محاکمه می‌شد. دستگیری‌های بعدی که حتی برخی از عوامل بانک مرکزی نیز در بین آنها دیده می‌شدند، این نگرانی را ایجاد کرد که نکند نگاه واحدی به تصمیم‌گیری‌های کلان اقتصادی در سطح سیاست‌گذاری وجود ندارد و این سؤال مطرح است که اعلام شتاب‌زده‌، ممکن است روند رسیدگی به این پرونده‌ها را متأثر کرده یا برخی از متهمان احتمالی را از کشور فراری دهد؟‌

منبع: روزنامه شرق

15

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 10
  • ملت
    0

    چرا دختر وزیرو حسین حسن وو کی و کی که خود دولت بزرگشون کرد رو اعدام نکردید فقط یه دادگاه نمایشی و یه زندان با رای باز ؟ما مسلمونیم به امید ظهور هشتاد میلیون جمعیت سیصدوسیزده مسلمون واقعی نداریم توی هر گوشه گوشه این خاک از اول ادم تا ابد بوی شهدایی پیچیده که نفسشون پاک بود اونا چرا گذشتن چرا بخاطر ارامش روح اونا این خیانتککارا اعدام نمیشن؟

  • محمدی
    0

    جرأت دارن سرچشمه هارواعدام کنند همیشه یه نفررومیدن جلو درحالی که آدم خودشون بوده زودم اعدام میکنن تاآب ازاب تکون نخوره اصل قضیه روبری اینابی گناهن فقط وسیله آن چه این چه بابک ومهرافرید

  • کاربر ناشناس
    0

    خوبه طرف محاکمه شده و اعدام حالا خیر شده یا خل هستید یا مردم را.... فرض کردید مگر این می شود با چنین وکلایی مظلومانه اعدام شود تنها ی فرضیه است که طرفدارهایش و وکلا و خانواده اش باعث اعدام او شده اند پی همه را محاکمه کنید

  • رضا
    0

    اول باید از سایت خبر فوری تشکر کنم که نظرات موافق و مخالف را تقریبا با عدالت منتشر می‌کند که حقیقتا کمی هم مرا متعجب کرد چون کمتر رسانه ایی داریم که حرف مخاطب مخالف را منتشر کند.دوم عرض کنم این دیگه عیان شده برخورد با مفاسد تا کنون از یه سطح مشخص بالاتر نرفته است و معمولا آمران و متخلفان اصلی که به نوعی منصبی دارند و یا درون حاکمیت باشند مصونیت نانوشته دارند و این را در اکثر پرونده ها می‌شود دید اولین آن اعدام فاضل خداداد و مجازات نشدن شریکش برادر رفیق دوست تو پرونده بانک صادرات دهه هفتاد

  • ناش
    0

    شما پول گرفتی دفاع کنی معلومه باید بگی ما یه سکه هم ندیدیم ! در ثانی مگه باید میداده سکه رو ببینی وا

  • امیر
    0

    گرفتن جان انسان کار کوچکی نیست من که دلم سوخت براش. لا اقل حکم ش زندان ابد میکردین

  • امیرحسین
    0

    اظهار نظر ما ایرانیا گاهی واقعا عجیبه. هر جا می نشینیم می گیم اگر دست چهارتا دزد رو قطع کنن, دزدی ریشه کن می شه, وقتی دست یک دزد حرفه ای رو قطع می کنن می گیم این کار انسانی نیست. می گیم اگر چند تا اختلاس گر و اینایی که با رانت و ... باعث گرانی دلار و سکه شدن رو اعدام کنن, مشکل حله, وقتی اخلالگر بازار سکه اعدام می شه دلمون می سوزه و می گیم چرا مسئولین و وکیل و وزیر رو محاکمه نمی کنن. می گیم چرا وکیل و وزیر رو محاکمه نمی کنن وقتی اونا محکوم می شن می گیم این سیاسیه چرا اون یکی محاکمه نمی شه و ....

  • ناشناس
    0

    شما تابحال خانواده یا وکیل کدام محکوم رو دیدی که بیاد حقیقت رو بگه و به جرمش اذعان کنه. بدیهیه که وکیل پول می گیره که همین حرفها رو بزنه

  • ناشناس
    0

    اگه قانون برای همه یکسان اجرا بشه همون مجرم هم مجازات خودش میپذیره. تو این مدت خبرایی از اختلاس افراد بانفوذ به مردم اعلام میشد اما کدومش اعدام شد..

  • سارا
    0

    یکی بایدبه اسم سلطان سکه اعدام میشد. جو آن زمان اعدام سلطان ها بود.کشور ما ومردمانش هم که سلطان جو گیری هستند.