خبرگزاری میزان:
بررسی جزء به جزء ادعاهای مطرح شده در مورد پرونده شهید عجمیان/ قاتلان شهید اعدام شدند
بر اساس گزارش پزشکی قانونی مربوط به پرونده شهید عجمیان، علت تامه فوت، نارسایی حاد قلبی به دنبال خونریزی شدید داخلی متعاقب برخورد تقریبا همزمان جسم برنده و نوک تیز (چاقو) به قفسه صدری و جسم سخت به پهلوی راست است که هر دو اقدام نیز با توجه به ادله و مستندات متعدد و فیلم صحنه جنایت و همچنین اقاریر صریح افراد در صحن دادگاه از سوی محمد حسینی و محمدمهدی کرمی صورت گرفته است.
خبرگزاری میزان نوشت: در روزهای اخیر موضوعات مختلفی درباره پرونده شهید روح الله عجمیان مطرح شده است که قوه قضاییه پاسخهای شفاف و صریحی را در رابطه با این پرونده و جزئیات آن ارائه کرده است که تعدادی از این توضیحات در لینکهای زیر قابل مشاهده است.
تشریح اقدامات و آخرین وضعیت محکومان در پرونده شهید عجمیان/ رئیس قوه قضاییه بلافاصله پس از وقوع اغتشاشات آن روز دستور تسریع در شناسایی و دستگیری متهمان و نیز رسیدگی و صدور حکم را صادر کردند
اما در آخرین مورد، روزنامه اعتماد مصاحبهای با برادر شهید مظلوم عجمیان انجام داده است که توضیحاتی در رابطه با این موضوع ارائه میشود.
در بخش نخست این گفتگو ادعا شده است: «فردی که با لگد به برادرم ضربه زده و دست چپ برادر مرا شکسته، یک (ضربه) چاقو هم به پهلوی برادرم زده است، در ادامه چند سانت آن را به جگر برادرم فرو کرده و با این ضربه باعث مرگ برادر من شده، اعدام نشده است. چرا؟ در واقع این آقا برادر من را به قتل رسانده است. اما چون پولدار و دکتر است، روابط زیادی دارد و کسی با او برخوردی نکرده است.»
این اظهارات بدون مطالعه محتویات پرونده از جمله دقت در اظهارات شهود و مطلعین واقعه، اظهارات سایر متهمان در تشریح اقدامات مجرمانه هر یک از متهمان و نحوه شهادت شهید عجمیان، اقاریر و اعترافات مکرر متهمان در تشریح اقدامات خود در مراجع مختلف قضایی از دادسرا و جلسات علنی دادگاه و نیز فیلم و تصاویر متعدد مربوط به اقدامات متعدد مجرمانه متهمان از جمله دخالت محمدمهدی کرمی و سیدمحمد حسینی در نحوه شهادت شهید عجمیان بوده است که متهمان اقدامات خود و کیفیت و نحوه به شهادت رساندن شهید روح الله عجیمان را هم زمان با پخش فیلمهای صحنه میدانی این جنایت در جلسات علنی دادگاه در مقابل مردم و دوربین رسانهها توضیح میدهند. از موارد متعدد بالا که بگذریم گزارش دقیق، علمی و تخصصی پزشکی قانونی نیز عنوان میکند یکی از علل شهادت شهید عجمیان ضرباتی بوده است که محمد حسینی با ضربات چاقویی که به همراه داشته به شهید وارد کرده است که در ادامه به آن پرداخته خواهد شد.
در این پرونده در مجموع برای ۱۶ نفر از متهمان قرار جلب به دادرسی و کیفرخواست صادر و در تاریخ ۹ آذر جلسات دادگاه انقلاب اسلامی و دادگاه کیفری یک استان البرز برای رسیدگی به اتهام افراد دخیل در شهادت روح الله عجمیان و حوادت آن روز بهشت سکینه کرج آغاز شد.
براساس محتویات پرونده، «سیدمحمد حسینی» در تمام مراحل رسیدگی به پرونده و به دفعات متعدد به ایراد ضربات متعدد با چاقو به شکم شهید اقرار کرده است و علاوه بر وجود فیلم و تصاویر حمل چاقو از سوی وی، برخی از شهود و مطلعین و بسیاری از متهمان نیز از جمله «محمدمهدی کرمی» به ایراد ضربات متعدد (پنج تا شش ضربه) به شهید با چاقو توسط سیدمحمد حسینی اذعان داشتند و نحوه آن را با ذکر جزئیات تشریح کردند، همچنین طبق فیلمها و تصاویر موجود و اقاریر مکرر محمدمهدی کرمی در مراحل مختلف رسیدگی، نامبرده نیز در مقاطع مختلف ضربات متعددی از جمله با سنگ، مشت و لگد و کفش به نقاط مختلف از جمله پهلوی شهید وارد کرده است و کسی بوده است که شهید را که در حال فرار از دست اغتشاشگران بود با ضربه سنگ و کشیدن وی از پشت سر، متوقف نموده و به همراه سایر اغتشاشگران مورد ضرب و جرح قرار داده است.
اگرچه صدور و اجرای احکام اعدام محمد حسینی و محمدمهدی کرمی به اتهام «افساد فی الارض» بوده است، اما نقش و دخالت موثر آنها در شهادت سید روح الله عجمیان نیز محرز بوده است. بدین نحو که در گزارش پزشکی قانونی آمده است علت تامه فوت، نارسایی حاد قلبی به دنبال خونریزی شدید داخلی متعاقب برخورد تقریبا همزمان جسم برنده و نوک تیز (چاقو) به قفسه صدری و جسم سخت به پهلوی راست است که هر دو اقدام نیز از سوی محمد حسینی و محمدمهدی کرمی صورت گرفته است.
اما این ادعا که حمید قره حسنلو دست شهید را شکسته یا با چاقو ضرباتی به شهید وارد کرده است هیچگونه سند و مدرکی دال بر این موضوع در پرونده و میدان جنایت وجود ندارد و علاوه بر آن، مطابق گزارش پزشکی قانونی، شکستگی مورد اشاره اصولا در جسم شهید مظلوم وجود نداشته است، همچنین نه تنها تصاویر روز حادثه نیز نشان میدهد چاقویی در دست حمید قره حسنلو نبوده است بلکه هیچ ادعا و یا مطلبی در پرونده مبنی بر حمل چاقو از سوی قره حسنلو مطرح نشده است و نقشی در قتل شهید نداشته است.
پس از اعتراض متهمان در دیوان عالی کشور، پرونده مورد بررسی مجدد قرار گرفت و رای دیوان عالی کشور پس از بررسی دقیق پرونده درخصوص فرجامخواهی۵ نفر از متهمان پرونده شهادت سیدروحالله عجمیان صادر شد
هیچ کس در این پرونده له یا علیه متهمان دخالت و یا توصیه به صورت شفاهی و یا کتبی نداشته است
در این مطب ادعا شده است که «برخی افراد و جریانات با نفوذ از مقام خود سوءاستفاده کرده و مسیر پرونده را تغییر دادند.» که این ادعا نیز صحت ندارد و درباره آن پیشتر توضیحات لازم ارائه شده است.
همانطور که دستگاه قضایی تاکید کرده است در طول فرایند دادرسی، هیچ کس در این پرونده له یا علیه متهمان دخالت و یا توصیه به صورت شفاهی و یا کتبی نداشته است.
برادر شهید عجمیان در بخش دیگری از این مصاحبه از قوه قضاییه خواسته است تا «مطابق قانون برخوردهای لازم را صورت دهند»
پرونده شهادت مظلومانه شهید عجمیان از همان ابتدا با دستور ویژه رئیس قوه قضاییه و پیگیریهای مستمر دستگاه قضایی استان البرز به صورت شفاف و علنی و جدیت بالا مورد رسیدگی قرار گرفت.
در این پرونده، اتهامات متهمان براساس قانون مورد رسیدگی قرار گرفت و افراد براساس جرایمی که مرتکب شدند به مجازات رسیدند.
همچنین روند رسیدگی به آن نشان میدهد که در ۶۵ روز به این پرونده مهم رسیدگی و احکام اعدام متهمان اصلی شهادت روح الله عجمیان پس از طی تشریفات قانونی اجرا شده است.
در بخش دیگری از این مطلب ادعا شده است که ۳ نفر قاتلان شهید عجمیان آزاد شدهاند! این در حالی است که محمد مهدی کرمی و سیدمحمد حسینی عناصر اصلی قتل شهید اعدام شدند و همچنین هیچ یک از افرادی که سابقا به اعدام محکوم شده بودند آزاد نشدهاند.
در پرونده شهید عجمیان، دادگاه بدوی برای ۵ نفر به اتهام، افساد فی الارض از طریق ارتکاب جرایم علیه امنیت کشور، حمله به مامورین نیروی مقاومت بسیج و فراجا و جنایت علیه تمامیت جسمانی افراد که موجب اخلال شدید در نظم عمومی و ناامنی در کشور و منتهی به شهادت بسیجی حافظ امنیت، سید روح الله عجمیان حکم اعدام صادر کرد.
پس از اعتراض متهمان در دیوان عالی کشور، پرونده مورد بررسی مجدد قرار گرفت و رای دیوان عالی کشور پس از بررسی دقیق پرونده درخصوص فرجامخواهی۵ نفر از متهمان پرونده شهادت سیدروحالله عجمیان صادر شد.
دیوان عالی کشور در خصوص فرجامخواهی سه متهم به نامهای حمید قره حسنلو، حسین محمدی و رضا آریا با این استدلال که اقدام عملی آنان در قتل و جرح مدلل نیست به استناد بند ۲ از شق ب ماده ۴۶۹ قانون آیین دادرسی کیفری، ضمن پذیرش فرجامخواهی، پرونده را به منظور رسیدگی مجدد و تکمیل تحقیقات و صدور رای مقتضی و حکم متناسب به دادگاه صادر کننده حکم، اعاده کرد.
حکم این متهمان نیز پس از رسیدگی و صدور احکام مجدد، نهایتا در شهریور سال جاری مورد تایید دیوانعالی کشور قرار گرفت که بر این اساس آرای صادره قطعیت یافت و بدین ترتیب «حمید قره حسنلو» به ۱۵سال حبس نفی بلد؛ «رضا آریا»، «حسین محمدی» و «مهدی محمدی» هر کدام به ۱۰ سال حبس نفی بلد محکوم شدند و این افراد بدون یک روز آزادی در حال طی دوران محکومیت هستند.
در این مطلب موارد دیگری نیز مطرح شده است مانند اینکه حمید قره حسنلو در سه منطقه حضور داشته و سه نفر را هم زده است و... که هیچ کدام از این ادعاها در روند رسیدگی به اثبات نرسیده است؛ در آن روز طلبهای هم در نزدیکی محل شهادت شهید از سوی عدهای از اغتشاشگران مورد ضرب و جرح شدید قرار گرفته بود و حسب اظهارات حمید قره حسنلو وی پس از معاینه طلبه و با توجه به زنده بودن وی از مردم تقاضا کرد که ایشان را به بیمارستان انتقال دهند و در تحقیقاتی که از طلبه مضروب صورت گرفت هم ایشان اظهار داشت در زمانی که به جهت صدمات وارده از سوی اغتشاشگران در حالت نیمه هوشیاری قرار داشت شنیده است که شخصی با بیان اینکه دکتر هست از مردمی که اطراف وی بودند خواسته که اجازه دهند وی را معاینه کند و گفت به دکتر برسانید.
مجددا تاکید میشود و رسیدگی به پروندههای مختلف در دستگاه قضایی به ویژه در دوره تحول و تعالی نشان میدهد سابقه و پیشینه افراد هیچگونه تاثیری در روند پرونده ندارد و مجرمان با هرگونه سابقه و پیشینهای در برابر قانون یکسان هستند و عدالت درباره آنها اجرا خواهد شد.