شناسایی ۸۰ گونه درختی در جنگل های غرب مازندران
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران – نوشهر از شناسایی و وجود ۸۰ گونه درختی و چهارگونه سوزنی برگ در جنگل های هیرکانی شمال در غرب استان خبر داد.
سید وجیه الله موسوی عصرپنجشنبه در مراسم پدافند غیرعامل در پارک جنگلی سی سنگان اظهار داشت: هرگونه اقدام زیستی که به صورت طبیعی و غیرطبیعی که باعث اختلال شود تهدید زیستی محسوب و سبب رعب و وحشت در جامعه می شود.
وی با بیان اینکه همیشه خطر تهدید وجود دارد گفت: ازاینرو باید آمادگی مقابله را داشته باشیم و حمایت ازجنگل بامبارزه و کنترل آفات و امراض از جمله اقداماتی پدافندی محسوب می شود.
موسوی با اشاره به وجود ۶۶۴ هزار هکتار از عرصه های جنگلی در غرب استان که ۲۸ درصد مساحت استان را تشکیل می دهد گفت: جنگل های هیرکانی با عمر دوره سوم زمین شناسی جنگل های کهن هستند.
مدیرکل منابع طبیعی مازندران - نوشهر گفت: ۸۰ گونه درختی و چهار گونه سوزنی برگ در جنگل های منطقه وجود دارد که دو گونه ممرز و راش عمده گونه های جنگلی منطقه هستند و بانک ژن جنگل های اروپا نیز محسوب می شوند
وی افزود: وجود گونه های نادری مانند شمشاد، افرا و غیره نشان دهنده تنوع گونه ای در جنگل های منطقه است و در زمینه امراض و آفات باید به مسائل استراتژیک، تاکتیکی و غیره توجه کرد.
مدیرکل منابع طبیعی مازندران - نوشهر پیش آگاهی را در کنترل و مقابله با آفات مهم برشمرد و گفت: کنترل آفات نیز در قالب طبیعی و مکانیکی و بیولوژیک مورد توجه قرار می گیرد.
وی از منطقه سی سنگان به عنوان با ارزش ترین ذخیرگاه جنگل های هیرکانی یاد کرد و گفت: سی سنگان نمادی از جنگل های جلگه ای شمال کشور است.
موسوی با اشاره به عوامل مختلف تخریب منابع طبیعی گفت: آتش سوزی، فرسایش، آفات و امراض از جمله دلایل تخریب عرصه های طبیعی است.
منبع: مهر
763