گسترش محدوده ساخت و ساز شهرهای بزرگ به مصلحت نیست
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: گسترش محدوده ساخت و ساز شهرهای بزرگ به مصلحت نیست، زیرا ایجاد امکانات شهری و فراهم کردن آب، برق و گاز دشوار است.
به گزارش خبر فوری ، علی لاریجانی که به استان قم سفر کرده است امروز پنجشنبه در دیدار با مدیرکل بنیاد مسکن استان قم گفت: با تصمیم گیریهایی که در مجلس شورای اسلامی انجام شده است، روستاهایی که متقاضی سکونت در آنها بیشتر است را میتوانیم با نظر کارشناسی بنیاد مسکن تغییراتی در محدوده آنها ایجاد کنیم و در شورای برنامه ریزی به تصویب برسد.
وی با بیان اینکه در استان قم نیز به لحاظ کمبود محدوده ساخت و ساز مشکلاتی وجود دارد، بیان کرد: بنیاد مسکن باید شناسایی های لازم برای گسترش محدوده شهری را در شهرهای کوچک و متوسط انجام داده و سپس در شورای برنامه ریزی استان به تصویب برسد.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: زمین هایی که با گسترش محدوده شهری امکان ساخت و ساز دارند، باید برای واگذاری آنها به زوج های جوان اولویت قائل شویم.
وی اظهار داشت: گسترش محدوده ساخت و ساز در شهرهای بزرگ به مصلحت نیست، زیرا بردن امکانات شهری و انشعابات آب، برق، گاز و… سخت می شود، مگر اینکه شهرک های اقماری که ۲۰ کیلومتر فاصله با شهرهای بزرگ دارند، را گسترش دهیم.
لاریجانی با بیان اینکه شهر قم گسترش پیدا کرده و هنوز مناطقی مانند پردیسان پُر نشده اند، گفت: نیازی به گسترش محدوده شهری قم احساس نمی شود، بنیاد مسکن باید در زمین های موجود ساخت و ساز کند، سپس اگر جایی باقی نماند، شهرک هایی اقماری ساخته شوند.
وی ادامه داد: روستاها برای پیگیری کارهایشان نیاز به متولی دارند و بنیاد مسکن استعداد این کار را دارد. یک زمانی هم در مجلس این موضوع در دست اقدام بود.
رئیس قوه مقننه تصریح کرد: مناطق بافت فرسوده قم باید بهسازی شود. گذر خان، مدرسه خان و چند حمام و آب انبار قدیمی در قم تاریخی هستند، اما سایر مناطق اطراف آنها نیاز به بهسازی دارند. بنیاد مسکن و اداره میراث فرهنگی جلسه ای برگزار کند تا این بافت فرسوده متناسب با اطراف حرم تغییر یابد.
رشتههای تحصیلی متناسب با نیاز آینده کشور ایجاد شود
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین امروز پنجشنبه در دیدار با رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قم گفت: رشته های تحصیلی متناسب با نیاز آینده کشور ایجاد شود تا امکان ایجاد اشتغال فارغ التحصیلان وجود داشته باشد.
علی لاریجانی اظهار داشت: متناسب با شرایط منطقه باید رشته های تحصیلی در دانشگاه تدریس شود تا امکان اشتغال برای افراد تحصیل کرده ایجاد شود.
وی ادامه داد: باید ارزیابی کنید که در ۱۰ سال آینده به فارغ التحصیل چه رشته هایی نیاز داریم و از هم اکنون به فکر آموزش آنها باشید تا این دانشجویان پس از تحصیل امکان اشتغال داشته باشند.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حرکت انقلابی یعنی نیاز مردم را بسنجیم و براساس آن برنامه ریزی کنیم، بیان کرد: اکنون پزشک عمومی کم نداریم ولی در رشته پرستاری غالباً فارغ التحصیلان کمتری وجود دارد و لازم است برای آنچه که نیاز داریم، سرمایه گذاری شود.
لاریجانی با تأکید بر اینکه با توجه به وضعیت شغلی باید تعداد تحصیل کنندگان در رشته های علوم انسانی، مدیریت شده عمل کرد، افزود: به رشته هایی مانند ریاضیات و فیزیک باید در کل کشور بها داده شود، همچنین در استان قم نیز باید به رشتههای مورد نیاز مانند گردشگری توجه ویژه شود.
منبع: مهر
28