مقابله با تغییرات اقلیمی نباید به چانه زنی ژئوپلیتیک تبدیل شود
رئیس جمهوری خلق چین چندی پیش در نشست ویدیویی رهبران چین، فرانسه و آلمان در رابطه با مقابله با تغییرات اقلیمی توضیحاتی ارائه داد.
شی جین پینگ، رئیس جمهوری خلق چین چندی پیش در نشست ویدیویی رهبران چین، فرانسه و المان با اشاره به مقابله با تغییرات اقلیمی نظرات مهمی ایراد کرد و گفت: «رویارویی با تغییرات آب و هوا از امور مشترک همه بشر است و نباید به چانه زنی ژئوپلیتیک، موضوع حمله به کشورهای دیگر و بهانه ای برای مانع تراشی در تجارت تبدیل شود.»
در سالهای گذشته، رفتارهای غیرمنطقی مانند یکجانبه گرایی و سیاسی کردن شیوع کرونا، ناآرامیها و بدبختیهای زیادی به وجود آورد. در صورتی که در مساله مقابله با تغییرات اقلیمی و هچنین مسائل مربوط به پیشرفت پایدار بشر، جامعه جهانی و به ویژه کشورهای غربی نتوانند درس بگیرند، با نتایج فاجعه باری روبرو خواهند شد.
خوشبختانه برخی از رهبران کشورهای بزرگ شجاعتی قابل تحسین و چشم اندازی راهبردی نشان داده اند.
در نشست ویدیویی رهبران چین، فرانسه و آلمان، رئیسان جمهور شی جین پینگ و امانوئل مکرون و صدر اعظم آنگلا مرکل توافق کردند که بر چند جانبه گرایی پایبند باشند و به طور همه جانبه پروتکل پاریس را اجرا و مشترکا نظام مدیریت آب و هوای جهانی بر پایه برابری و منطق و همکاری برد- برد ایجاد کنند تا مقابله با تغییرات اقلیمی را به ستون مهم همکاریهای چین و اروپا تبدیل کنند. بدین ترتیب تا حدی نگرانی جهان کاهش یافته است.
چند روز پیش از برگزاری نشست ویدیویی رهبران چین، فرانسه و آلمان، تصمیم ژاپن مبنی بر تخلیه فاضلاب هسته ای حادثه نیروگاه هسته ای فوکوشیما به دریا، موجب انتقاد شدید جامعه بین المللی شده است. اما واشنگتن در مقابل به خودخواهی توکیو تصمیمی افراطی گرفت. رفتار ژاپن و واشنگتن نگرانی مردم را تشدید کرده است؛ آیا کشورهایی که مسؤولیتهای مهم کاهش تخلیه آلاینده ها را در جهان بر عهده دارند، واقعا میتوانند با کنار گذاشتن منافع شخصی، مسوولانه رفتار کنند؟
در سپتامبر سال 2020، شی جین پینگ در کنفرانس عمومی سازمان ملل جدول زمانی چین درباره اوج کربن و خنثی سازی کربن را منتشر کرد. در این نشست ویدئویی با رهبران فرانسه و آلمان، رئیس جمهور شی نیز صادقانه اظهار کرد که این برای چین «نبردی سخت» محسب میشود. چین برای مقابله با تغییرات اقلیمی، «چک شفاهی» نمینویسد؛ بلکه به طور واقعی عمل میکند.
اکنون جان کری، فرستاده ویژه رئیس جمهور آمریکا در امور تغییرات اقلیمی در حال سفر به چندین کشور است تا برای نشست سران جهان که با سازماندهی آمریکا در هفته آینده برگزار میشود، لابی کند. اما با توجه به بی مسوولیتی و بدهکاری شدید آمریکا در مساله تغییرات اقلیمی طی سالهای گذشته، صداقت واشنگتن باید بررسی شود.
منبع: رادیو بین المللی چین
46