صدور غیرقانونی پروانه چرای ۸۵ هزار راس دام در "پارک ملی لار"
وی اضافه کرد: تنها در حوزه پارک ملی لار و منطقه شکار ممنوع لار، پروانه چرای بیش از 85 هزار رأس دام اهلی صادر شده که پروانه 40 هزار راس تنها در پارک ملی لار است.
حمید ظهرابی با بیان اینکه در کوهپایه قله دماوند در حوزه دو استان تهران و مازندران، جمعا پروانه چرای 83 هزار دام اهلی صادر شده است، اظهارکرد: متاسفانه نظارت ضعیف بر ورود دام اهلی باعث شده تا دام ورودی به این منطقه بسیار بیشتر از تعداد پروانههای صادر شده برای چرای دام باشد و شاهد ورود 300 هزار رأس به این مناطق هستیم.
وی اضافه کرد: تنها در حوزه پارک ملی لار و منطقه شکار ممنوع لار، پروانه چرای بیش از 85 هزار رأس دام اهلی صادر شده که پروانه 40 هزار راس تنها در پارک ملی لار است.
ظهرابی با بیان اینکه ارتقای سطح حفاظتی لار به پارک ملی به صورت مشروط در شورای عالی حفاظت محیط زیست به تصویب رسیده گفت: مقرر شده که تکلیف دامداران پارک ملی لار توسط دولت مشخص شود اما تاکنون اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.
معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: براساس قوانین و مقررات، چرای دام در پارکهای ملی ممنوع است.
وی ادامه داد: بخشی از این مراتع ییلاقی در اختیار افراد حقیقی و عشایر است و بخشی دیگر نیز در اختیار دستگاهها و نهادها است که در شرایط کنونی مراتع و اهمیت آب شرب تهران، دامداری سنتی و رمهگردانی توسط واحدهای نظامی، دستگاههای دولتی و نهادهای عمومی هیچ توجیهی ندارد و ظلم به ساکنان تهران است.
ظهرابی خاطرنشان کرد: ارتفاعات بالای 4000 متری قله دماوند به عنوان اثر طبیعی ـ ملی تحت حفاظت این سازمان است همچنین در ارتفاعات پایینتر قله دماوند، منطقه شکار ممنوع لار قرار دارد که حوزه مسئولیت سازمان حفاظت محیط زیست در این منطقه، جلوگیری از شکار و صید غیرمجاز است.
او گفت: ورود دام اهلی بدون نظارت، علاوه بر تحت فشار قرار دادن منطقه و پوشش گیاهی، میتواند موجبات شیوع بیماریهای حیاتوحش نظیر طاعون نشخوارکنندگان کوچک (پی.پی.آر) را نیز فراهم کند که باعث از دست رفتن جمعیت حیاتوحش در این منطقه میشود.
منبع: تسنیم
10