جنگلهای شمال برای ساخت ویلا صاف میشوند!
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور از روند رو به کاهش جنگل های شمال خبر داد و گفت: دست بردن به عرصههای جنگلی موجب از بین رفتن آنها میشود.
سیداحسان ساداتی با بیان اینکه بر اساس ارزیابی مرکز تحقیقات کشور، مساحت جنگلهای شمال روند کاهشی داشته است، افزود: بر اساس آمار در سال های گذشته مساحت جنگلهای شمال 2 میلیون هکتار بود اما تا سال گذشته به یک میلیون و 650 هزار هکتار رسید.
وی با اشاره به اینکه روند ساخت و سازها و ورود به عرصه های جنگلی، صنایع و زیرساخت های ایجاد شده نشان میدهد که این عرصهها به سمت کاهش رفته است، اظهار کرد: جمعیت ایران رو به افزایش است و این امر موجب زیاد شدن استفاده از فضای سبز میشود، همچنین با افزایش جمعیت برای اینکه عرصه های زراعی را گسترش دهند جنگل را از بین می برند که در این امر مسئولان نظارتی باید بیشتر ورود کنند تا عرصه های جنگلی از بین نرود.
وی با اشاره به اینکه ویلا باغهایی که برای رونق گردشگری ایجاد می شود، یک تهدید است، اظهار کرد: یکی از اصلیترین دلایل تهدیدآمیز بودن ویلاباغها، ورود به عرصههای جنگلی است که موجب نابودی آن می شود.
ساداتی با بیان اینکه با توجه به دلایل مختلف به ویژه وجود صنایع، اکوسیستم آسیبپذیری داریم، تصریح کرد: وارد شدن به عرصههای جنگلی و حاشیه آن، اکوسیستم را در بلندمدت از بین میبرد و این یک تهدید است.
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع با اشاره به اینکه جنگلها شرایط خاص اکولوژیکی دارند و به عنوان مثال درختان در هر جایی نمیتواند وجود داشته باشند و نباید برای تبدیل شدن به خانهها از بین برود، خاطرنشان کرد: باید به این نکته توجه داشت که جنگلها با اراضی زراعی متفاوت هستند و نابودی آنها مشکلآفرین است.
ساداتی با بیان اینکه دست بردن به عرصه های جنگلی موجب از بین رفتن آنها می شود، گفت: فلسفه تنفس، حفظ جنگل است و پس از آن باید به فکر گردشگری بود، اگر در گردشگری جنگل نداشته باشیم بومگردی و مسائل مربوط به آن معنایی ندارد.
وی با اشاره به اینکه اگر برای رونق گردشگری به فکر تخریب جنگل باشیم، در آینده مشکلات فراوانی را ایجاد می کند و دیگر جنگلی نخواهیم داشت، خاطرنشان کرد: برای حفظ جنگل باید فرهنگ استفاده از عرصه های طبیعی را در میان مردم بیشتر جا بیندازیم و نباید به این فکر کنیم که یک درخت با بریدن و قطع آن چقدر سود برای ما دارد.
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور با بیان اینکه باید با کسانی که قانون جنگل را دور می زنند و قاچاق میکنند به شدت برخورد کنیم و نظارت ها بیشتر باشد، تصریح کرد: منابع طبیعی به خاطر اینکه متولی اصلی این بحث است باید به واسطه امکانات، نیروهای حفاظتی، تجهیزات و غیره برای حفظ عرصه ها تلاش بیشتری داشته باشد.
ساداتی با اشاره به اینکه در طرح تنفس باید جنگل هایی که قابلیت احیا دارند دوباره احیا شوند، گفت: به عنوان مثال باید درختکاری در دستور کار قرار بگیرد و همین گونه به حال خود رها نشود؛ انشعابات گاز که در میان جنگل انحراف ایجاد میکند از بین رود و همین که بگوییم برداشت از جنگل ممنوع، کار درستی نیست.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا طرح تنفس جنگل، موجب افزایش قاچاق چوب می شود، تصریح کرد: این امر نمی تواند یک قاعده کلی باشد که تنفس موجب افزایش قاچاق است، اگر ملزومات طرح تنفس به خوبی فراهم شود، نیروهای حفاظتی افزایش یابد و فرهنگسازی درستی صورت گیرد، قاچاق چوب بر اساس این طرح نخواهیم داشت.
منبع: ایسنا
10