کارشناس و پیشکسوت تیراندازی:
جواد فروغی راه را اشتباه رفت/ حضور 2 مربی در هیچ کجای دنیا مرسوم نیست
کارشناس و پیشکسوت تیراندازی گفت: جواد فروغی کمی راه را اشتباه رفت و فدراسیون هم به خاطر اینکه به او آرامش بدهد او را همراهی کرد اما به نظر من او از کورس قهرمانی و کسب مدال دور شد.
ابراهیم برخورداری در خصوص عملکرد تیم ملی تپانچه در مسابقات قهرمانی جهان باکو اظهار کرد: در بخش مردان امیر جوهریخو عملکرد بهتری نسبت به بقیه داشت و رکورد خوبی هم ثبت کرد. مابقی ملیپوشان عملکرد متوسطی از خود نشان دادند. تیراندازان تپانچه ۱۰ متر زنان عملکرد خوبی داشتند. آنها مدال برنز قهرمانی جهان را کسب کردند و یک فینالیست هم در بخش انفرادی داشتیم. این نشان میدهد که عملکرد آنها بسیار قوی بود چون مسابقات قهرمانی جهان مسابقات عادی و راحتی نیست.
تیم میکس تپانچه با بدشانسی مدال برنز را از دست داد
وی افزود: در بخش میکس هم که تیم سجاد پورحسینی و هانیه رستمیان عملکرد خوبی داشتند اما سطح مسابقه بالا بود و نتوانستند عملکرد بهتری داشته باشند. همینقدر که آنها توانستند بین چهار تیم اول باشند موفقیت بزرگی است. آنها با بدشانسی مدال برنز را از دست دادند و چهارم شدند. این کل عملکرد تپانچهزنها در قهرمانی جهان بود.
کارشناس تیراندازی در ادامه به نقش استفاده از دو مربی جدا از هم در عملکرد تیراندازان اشاره کرد و گفت: در تیم ملی تپانچه بخشی از ملیپوشان با نصر اصفهانی و گروهی دیگر با جعفرزاده به صورت سوا از هم تمرین میکنند. ضمن احترام به هر دو مربی این مدل مربیگری در هیچ جای دنیا مرسوم نیست و به تیم ملی ضربه میزند. کما اینکه اثر خود را در قهرمانی جهان هم نشان داد. امیدواریم در بازیهای آسیایی وضعیت بهتری داشته باشیم. حضور دو مربی و دو طرز فکر شرایط را سخت میکند و به تیم ضربه میزند.
تپانچه ایران دو مربی جدا با اردوهای جدا دارد
وی افزود: در دنیا در تیمهایی مثل چین یا آمریکا مرسوم است که یک نفر سرمربی است و شاید ۱۵ کمک مربی هم دارند. تیراندازان را بین مربیان تقسیم میکنند اما سرمربی بر همه نظارت میکند. سیاست کلی و چیدمان به عهده سرمربی است و مربیان اجرا کننده هستند. تصمیم نهایی هم با سرمربی است. این با تیم ایران که دو مربی کاملا جدا و اردوهای جدا دارند متفاوت است. من که ۴ دوره بازیهای آسیایی، ۵ قهرمانی جهان و یک المپیک رفتهام این مدل را ندیدهام.
دو قطبی در تیم ملی تپانچه ضربه زننده است
پیشکسوت تیراندازی گفت: تیمهای بزرگ با چندین مربی وجود دارند اما هرمی برای اینکار وجود دارد اما در تیم تیراندازی ما هرم وجود ندارد و دو قطبی شدهاند. این دو قطب جنگی با هم ندارند اما دو دستگی ایجاد شده و این ضربه زننده است. چطور ملیپوشان در اردوهای جدا میتوانند در بخش میکس با هم تمرین کنند. در مسابقات قهرمانی جهان و بازیهای آسیایی کدام مربی آنها را کوچ خواهد کرد.
جواد فروغی را در شرایط دو قطبی از دست میدهیم
کارشناس تیراندازی در ادامه گفت: کمیته فنی و دبیر فدراسیون باید بنشینند و تصمیمگیری کنند. ما در این شرایط دو قطبی شدن به راحتی جواد فروغی را از دست میدهیم. وقتی کمیته فنی تشکیل میشود باید همه جوانب را در نظر بگیرد. اگر مربی خارجی نیاز دارد به دنبال مربی خارجی برود اگر مربی خوب ایرانی داریم او را انتخاب کنند. کمیته فنی است که باید در نهایت تصمیم بگیرد. آنها باید ببینند یک مربی سطح و شرایط مربیگری را دارد. چند برنامه از مربیان مختلف بگیرند و به رای بگذارند و تصمیم بگیرند که مربی چه کسی باشد.
کیانوش رستمی موفق شد؟ ورزشکار نباید درگیر حاشیه شود
او در خصوص اینکه این تصمیم و خواسته خود جواد فروغی بود، گفت: یکی از اشتباهات کیانوش رستمی در وزنهبرداری هم همین خواسته خودش بود. مگر او موفق شد؟ جواد فروغی مستعد و بسیار باهوش است. توانمندی در مدال گرفتن و شجاعت جنگیدن در او موج میزند اما این دو قطبی شدن حاشیه ساز شد. ورزشکار نباید درگیر حواشی شود، باید تمرین کند و موظف است در مسابقه عملکرد خود را نشان دهد. تا زمانی که من ورزشکار بودم، ورزشکار مربی یا سرمربی را انتخاب نمیکرد. هیچ جای دنیا و در هیچ رشتهای هم این شکلی نیست. ورزشکار که مربی ملی را انتخاب نمیکند. نباید بدعت اینکار گذاشته شود و این اتفاق بیفتد.
برخورداری گفت: علیرغم اینکه جواد رفیق من است و من اخلاق و خلق او، شجاعت و مدال گرفتن او را دوست دارم و میدانم ظرفیت بالایی در کسب مدال دارد اما میگویم قدری راه را اشتباه رفت. فدراسیون هم به خاطر اینکه آرامش به او حاکم شود خواست او را همراهی کند. اینها به نظر من جواد فروغی را از کورس مسابقه و مدال گرفتن دور کرد.
باید به قانون احترام بگذاریم
وی در خصوص اینکه ممکن است فروغی در بازیهای آسیایی در بخش انفرادی مسابقه ندهد گفت: بالاخره شیوهنامهای تعریف شده و گفتهاند سه نفر اول رنک در انفرادی مسابقه دهند. برای رنکینگ هم همه مسابقات منتخب را در نظر میگیرند تا در نهایت تیم بسته شود. باید به قانون احترام بگذاریم و اول تا سوم رنکینگ هر کسی که بود در انفرادی رقابت کند. رنکینگ جواد برای قهرمانی جهان هم چهارم بود و نتوانست در انفرادی مسابقه دهد و در میکس تیر زد. شاید اگر امیر جوهریخو یا گلخندان را کنار گلنوش سبقت الهی میگذاشتند نتیجه بهتری کسب میشد. تیراندازی رشته رکوردی است و رکورد حرف اول و آخر را میزند. همه باید به قانون احترام بگذارند. زمانی که یک ورزشکار رنک و رکورد پایینی دارد قطع به یقین در بازیهای آسیایی هم رکورد هیجانی نخواهد زد.