چالاکی: خوش قدم توکیو را با المپیک جوانان اشتباه گرفت/ او با فشار چند بازیکن سرمربی شد
ملی پوش سابق کاراته ایران و دارنده سه مدال برنز بازی های آسیایی گفت: با اینکه از مدت ها پیش مشخص بود دو کاراته کای ما چه رقبایی در المپیک دارند اما هیچ آنالیزی روی آن ها نشده بود.
فاطمه چالاکی در گفتگویی، درباره نتایج ضعیف دو نماینده کاراته بانوان ایران در المپیک توکیو، اظهار کرد: نتیجه راضی کننده نبود چرا که پتانسیل کاراته دختران ما انقدر بالاست که بی شک همه منتظر افتخارآفرینی آن ها بودند. هیچکس به اندازه حمیده عباسعلی و سارا بهمنیار از این نتایج ناراحت نیست زیرا برای اولین و اخرین بار بود که کاراته در المپیک حضور داشت و هدفشان این بود که از این فرصت استثنایی به بهترین شکل استفاده کنند.
ملی پوش سابق کاراته ایران، تصریح کرد: نمی شود تقصر را گردن عباسعلی و بهمنیار انداخت. به اعتقاد من کادر فنی تیم ملی و فدراسیون باید پاسخگوی نتایج تیم بانوان باشند. خیلی از کشورها که فقط یک سهمیه داشتند آمدند و در المپیک مدال گرفتند. برخی کشورهایی که در پاریس به سهمیه رسیدند روی سکو رفتند.
وی ادامه داد: نقطعه ضعف کاراته بانوان ما زمانی شروع شد که بخاطر المپیک همه رده های پایه را حذف کردیم، وقتی ۳ سال از رده های پایه استفاده نمی کنیم و کاراته را ضعیف می کنیم کار به جایی می رسد که در اردوی تیم ملی بزرگسالان از بازیکنانی استفاده شد که در المپیک جوانان مدال داشتند، در حالی که هیچوقت یک بازیکن جوان و امید نمی تواند به یک بزرگسال کمک کند. من خودم در اردوهای تیم ملی حضور داشتم، وقتی ۱۰ نفر در اردو بودیم زورها به هم می چربید و سرعت ها خیلی متفاوت از بچه های جوانان و امید بود، به همین دلیل همه بچه ها انگیزه داشتند و باعث پیرفت یکدیگر می شدند.
چالاکی خاطرنشان کرد: وقتی خیلی راحت رده های پایه را کنار می گذاریم و به مسابقه ای اعزام نمی شوند و همه هزینه ها صرف المپیک می شود، معلوم است وقتی به بچه ها زنگ می زنند که به عنوان حریف تمرینی به اردو بیایید قبول نمی کنند و می گویند سه سال ما نابود شده است. اگر دقت کنید دقیقا دو هفته پیش بچه ها یکصدا شدند و انتخابی را لغو کردند، چرا که خیلی از عزیزان نیامدند در انتخابی شرکت کنند و شنیده ها حاکی است قرار بود برای مرحله آخر انتخابی بیایند. وقتی بچه ها دیدند در شهرهایشان به سختی زحمت می کشند اما فقط یک عده خاص دیده می شوند، با هم یکصدا شدند و اعتراضشان را نشان دادند.
دارنده دو طلای لیگ جهانی کاراته و دو برنز بازی های آسیایی، افزود: وقتی حریفان سارا بهمنیار و حمیده عباسعلی در اردو بچه های جوانان هستند چه توقعی می توانستیم از عباسعلی به عنوان قهرمان و ستاره کاراته ایران و بهمنیار داشته باشیم؟ ما می دانستیم چه رقبایی به المپیک توکیو میآیند، فقط برخی رقبای خارجی در مرحله آخر گزینشی در پاریس سهمیه گرفتند، بنابراین بچه ها از خیلی وقت پیش می دانستند قرار است با چه نفراتی در المپیک مبارزه کنند. چرا ما آنالیز نداشتیم؟ وقتی سارا بهمنیار با بازیکن چین تایپه که پیش از این با من، خاکسار و عباسعلی در سال های گذشته مسابقه داده بود، قرار بود در المپیک مبارزه کند، آیا نمی شد حریف را خیلی راحت آنالیز کنند؟ همه ما از حریف چین تایپه فیلم داشتیم و سارا باید این فیلم ها می دید و حریفش آنالیز می شد.
وی ادامه داد: حریف چین تایپه فقط دو تکنیک مشخص داشت و با همان دو تکنیک هم از بهمنیار امتیاز گرفت. باید خانم خوش قدم در این دو سال به خانم بهمنیار پا اضافه می کرد، او بخوبی با دست ها کار می کند اما در المپیک یک پا هم نزد. سارا می داند با یک تکنیک نمی تواند در المپیک نتیجه بگیرد. شما بازیکنان دیگر در این وزن را ببینید، تعداد تکنیک هایشان را ببینید، روی هر بازیکن یک نوع کومیته زدند و کاملا با آنالیز روی تاتامی آمدند اما فقط ایران بود که آنالیز نداشت.
چالاکی خاطرنشان کرد: در میان رقبای حمیده عباسعلی در المپیک، به غیر از ایرینا زارتسکا از آذربایجان، بقیه رقبا اندازه او سابقه و تجربه نداشتند، چرا باید برای او این اتفاق بیفتد؟ وقتی او از خودش انتظار مدال داشت پس ما هم از او این انتظار را داشتیم، او باید خیلی قویتر ظاهر می شد . عباسعلی در دور گروهی المپیک کسی را برد که مدال طلا گرفت، پس شایستگی کسب مدال را داشت. پس چه اتفاقی افتاد که به مدال نرسید؟ چرا همه کارت های مربی ما NO شد؟ ما که بیرون بودیم کاملا مشخص بود می دیدیم دست یا پا رد شده و امتیاز ندارد، چطور مربی تیم که از نزدیک می دید متوجه نشد و کارت هایی که کشید دانه دانه سوخت شد. وقتی کارت یس شود قطعا اوضاع خیلی فرق می کرد.
چالاکی با اشاره به آسیب دیدگی دوباره عباسعلی در این رقابت ها، گفت: اتفاق بدی افتاد و آسیب دیدگی عباسعلی باز هم تشدید شد. در وزن ۶۸+ کیلوگرم المپیک دو نفر از آسیا روی سکو رفتند، خب در این شرایط اگر عباسعلی به آسیایی نرسد، کدام بازیکن را داریم که زورشان به آن ها برسد؟ ما اصلا بازیکنی در سطح حمیده داریم؟ ما در این وزن اصلا بازیکن ملی داریم؟ این وزن ما خالی است نگاه کنید بیشتر به منفی ۶۸ رفته اند و اصلا پشتوانه ای نداریم. اگر داشتیم این شرایط در المپیک بوجود نمی آمد و اگر بچه ها حریف تمرینی خوب داشتند قطعا نتیجه متفاوتی می گرفتند. کارها از ریشه خراب بود و نمی توانیم فقط بگوییم چرا بازیکنان نتیجه نگرفتند.
ملی پوش سابق کاراته ایران که وارد عرصه مربیگری شده است، با اشاره به نحوه انتخاب سمانه خوش قدم به عنوان سرمربی تیم ملی کاراته بانوان، گفت: چرا کادری که زحمت کشیده بود را راحت کنار گذاشتید؟ از زمانی که کاراته المپیکی شد ببینید چند مربی در تیم بانوان تغییر کردند. کاراته وان های اول که جز یک مدال حاصل نمی شد، مربی تغییر کرد، بعد که نتیجه حاصل شد دوباره مربی را تغییر دادند. کجای دنیا چنین کاری با تیمشان می کنند؟
شهرام هروی اگر در تیم مردان نتیجه گرفته است، ببنید چند سال پشت تیمش ایستاده است، اما ما هر سال مدام مربی عوض کردیم، خب از همان اول یکی را انتخاب می کردید و تا آخر هم پشت او می ایستادید. مشخص است هر مربی که بیاید در ۵ کاراته وان اول نمی تواند بخاطر کم تجربگی تیم نتیجه خوبی بگیرد. آنوقت مربی عوض می کنند و وقتی نتیجه بهتری می گیرد این را نمی بینید که بچه ها با تجربه تر شده اند و در کاراته وان ها پخته تر شدند خب معلوم است بهتر نتیجه می گیرند. بعد هم که گفتند فقط دو بازیکن المپیکی داریم باز مربی را تغییر دادند!
وی تصریح کرد: چرا نمی گویید ستاره موسوی چطور کنار گذاشته شد؟ همین بچه ها نخواستند ستاره موسوی نباشد، خب چرا نخواستند؟ چون آن زمان خاکسار، عباسعلی، بهمنیار و علیپور در اردوی تیم ملی بودند. چه شد موسوی با آن نتایج خوب کنار رفت و خوش قدم آمد؟ جالب است بعد خانم صمدی مشخص نیست بر اساس کدام رزومه کمک مربی خوش قدم می شود. چرا مربیان را سلیقه ای انتخاب کردید؟ چرا خانم قاسمی که شناخت بیشتری نسبت به سارا بهمنیار داشت همراه تیم به توکیو نرفت؟ در لایوی که محمد قاسمی داشت، صدای خانم قاسمی می آمد که می گفت چرا سارا بهمنیار باید از چودان گری این همه تکنیک از دست بدهد؟ پس مطمئنا خانم قاسمی می توانست برای بهمنیار در المپیک موثرتر باشد. چون بهتر می دید اما نادیده گرفته شد و اعزام نشد.
دارنده دو مدال برنز بازی های آسیایی افزود: همین انتخابی تیم ملی که بچه ها آن را کنسل کردند چرا فدراسیون اعلام نکرد؟ خانم صمدی به عنوان مربی داخل اردو بود یعنی دیگر مربیان کاراته انقدر سطحشان پایین آمده که خانم صمدی باید در اردو باشد وحتی فدراسیون هم اعلام نکند که یک نفر دیگر کادر عوض شده است؟ این ها نشانه ضعف فدراسیون ماست. البته مشکل آقای طباطبایی و خانم امینی نیستند و این مشکل از گذشته وجود داشته و این سناریو دائما تکرار شده است.فقط دختران ما سکوت کرده اند چرا که عادت کردند و ترجیح دادند بجنگند و خودشان را ثابت کنند. من دراردوها بودم و می دیدم چه اتفاقاتی در انتخابی هایی که از پیش تعیین شده بود می افتاد. همیشه آقایان ورود می کردند تیم از قبل بسته شده بود ولی باز سکوت می کردیم و می جنگیدیم که تیم به حاشیه نرود. نتیجه آن هم این شد که با دو ملی پوش در المپیک مدال نگرفتیم اما آقایان با یک نماینده به مدال طلا رسید. همه این ها نشانه ضعف ماست.
چالاکی در پایان گفت: خانم خوشقدم با تجربه ای که داشتند باید بهتر از این نتیجه می گرفت. قبل از اعزام به کاراته وان و مسابقات گزینشی پاریس مشخص بود تیم مشکل فنی دارد. احساس می کنم خوشقدم سطح این المپیک را با المپیک جوانان اشتباه گرفت.
منبع: ایسنا
38