توزیع تخم نوغان در بین نوغانداران شهرستان کیار
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کیار گفت: ۱۶ جعبه تخم نوغان در بین نوغانداران این شهرستان توزیع گردید
سعید داودی نیا با بیان اینکه نوغانداری به دلیل ویژگی هایی از جمله جنبی بودن و تکمیلی بودن بخش کشاورزی،در کنار سایر مشاغل موجب ایجاد اشتغال و تامین درآمد برای خانوارهای روستایی و کشاورز می شود افزود: بی نیازی به سرمایه گذاری فراوان،بازگشت سریع سرمایه،کوتاه بودن دوره پرورش کرم ابریشم و فعالیت بانوان خانه دار روستایی در این حوزه از مزیت های این صنعت به شمار می رود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کیار تاکید کرد: منبع اصلی تغذیه کرم ابریشم برگ درخت توت است که کشت آن در اغلب خاک هاامکان پذیر است و می تواند در حاشیه روستاها و اطراف مزارع کشاورزی و زمین های کم بازده کاشته شود که در راستای حمایت از نوغانداران شهرستان تعداد ۴۰۰۰ اصله نهال توت در بین نوغانداران شهرستان توزیع شد.
وی تعداد جعبه نوغان وارد شده به شهرستان را برای اولین بار۱۶ عدد عنوان کرد و افزود با توسعه و کاشت درختان توت در سطح شهرستان و آماده شدن بستر مناسب ،برگزاری دوره های آموزشی و ترویجی ویژه بانوان روستایی انتظار می رود میزان تحویل و توزیع این جعبه ها در سال های آینده افزایش ۴ برابری داشته باشد.
داودی نیا اضافه کرد میانگین تولید هر جعبه ۳۰ کیلوگرم برآورد می شود که با احتساب میانگین قیمت ۱۵۰۰ میلیون ریال به ازای هر کیلو پیله تر و تولید ۴۵۰ کیلوگرم پیله تر درآمدی بالغ بر ۶۷۵ میلیون ریال را بهمراه داشته باشد.
منبع: خبرآنلاین
68