حمله ملخهای مهاجر استان کرمانشاه را تهدید نمیکند
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: مشکلی از نظر ملخهای دریایی مهاجر که استانهای جنوب شرقی کشور را درگیر کرده است استان کرمانشاه را تهدید نمیکند.
فرهاد شریفی با اشاره به اینکه هجوم ملخهای دریایی استان کرمانشاه را تهدید نمیکند اظهار داشت: استان کرمانشاه جزو استانهای هدف این دسته از ملخهای دریایی نیست و در مسیر آنها قرار ندارد.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با بیان اینکه نیروهای جهاد کشاورزی در حال رصد منطقه هستند عنوان کرد: ملخ دریایی از سواحل آفریقا حرکت و از عربستان عبور کرده و وارد شرق و جنوب شرق کشور شده است.
شریفی با یادآوری اینکه ملخ دریایی در مسیر خود همه چیز را میبلعد و سبب قحطی میشود گفت: شبکه دیدهبانی جهانی برای رصد موضوع ملخ وجود دارد و در تمام کشورها نماینده دارد و عدم مبارزه عامدانه عربستان با این موضوع دور از انتظار بهنظر میرسد و در واقع جامعه جهانی آن را نمیپذیرد.
وی با ابراز اینکه نوعی ملخ بومی با عنوان ملخ شکمبادنجانی در پاوه، ثلاثباباجانی و جوانرود وجود دارد که هرساله با آن مبارزه میشود عنوان کرد: پیشبینیهای لازم برای مبارزه با این نوع ملخ اندیشیده شده است اما تاکنون موردی گزارش نشده است.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با تصریح به اینکه وجود ملخ بومی در استان کرمانشاه در هر سال طبیعی است و این گونه خسارتزا نیست گفت: سم مورد نیاز برای مبارزه با ملخ بومی فراهم شده است و نیروهای جهاد کشاورزی در حال رصد اراضی کشاورزی هستند و در صورت مشاهده هرگونه مشکلی اقدام به سمپاشی میکنند.
شریفی با اعلام اینکه در سال گذشته در سطح 2000 هکتار از اراضی استان برای مبارزه با ملخهای بومی سمپاشی شد اضافه کرد: مراتع استان کرمانشاه امسال بهدلیل بارندگیها وضعیت بسیار مناسبی دارند و بهاحتمال زیاد ملخها در مراتع باقی میمانند و به اراضی کشاورزی نفوذ نمیکنند.
وی بیان کرد: ملخ شکمبادنجانی بومی و زیستگاه آن مرتع است و زمانی که سیستم طبیعت دستکاری شود این نوع از ملخها طغیانی میشوند و بهسمت مزارع و باغات حمله میکنند و در این زمان با آنها مبارزه میشود.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان کرمانشاه عنوان کرد: ملخهای بومی تکنسلی هستند و بعد از یک نسل از بین میروند اما ملخهای دریایی چند نسل با تخمریزی بسیار دارند.
منبع: تسنیم
10