آمار شرم سارانه کشتیگیران ایرانی برابر آمریکا و روسیه
نتایج کشتیهای رودرروی ایران برابر نمایندگان روسیه و آمریکا در جهانی بلگراد میتواند یک زنگ بیدارباش برای فدراسیون کشتی ایران در فاصله یک سال تا شروع المپیک باشد.
مسابقات کشتی آزاد قهرمانی ۲۰۲۳ جهان در بلگراد صربستان برگزار شد و تیم آمریکا توانست عنوان قهرمانی را به دست آورد. تیم کشتی آزاد ایران هم به نایب قهرمانی رسید که البته اتحادیه جهانی کشتی امتیازات تیم روسیه را در این ردهبندی محاسبه نکرد و کشتی گیران این کشور به نام ورزشکاران انفرادی بیطرف مسابقه دادند.
اما اکثر کشتیگیران ایران در بلگراد حرکت رو به عقبی داشتند و مشخص است که ایرادات فنی چشمگیری در تیم ایران وجود دارد. علاوه بر مشکلات جسمانی و کم آوردن بیشتر کشتیگیران از جمله رحمان عموزاد، امیرعلی آذرپیرا، رضا اطری، محمد نخودی و حتی حسن یزدانی در مصاف با تیلور، ایرادات فنی هم در عملکرد کشتیگیران واضح بود و شکستهای ثانیههای پایانی برخی آزادکاران، علاقهمندان کشتی ایران را دل آزرده کرد. هر چند قهرمانی امیرحسین زارع کمی از غم شکستها کاست، اما در مجموع کشتی آزاد ایران عملکرد رو به پیشرفتی از خود نشان نداد.
همچنین عملکرد رودرو با آمریکا و روسیه به عنوان رقبای اصلی ایران در المپیک، نشان میدهد که کارنامه تیم ملی در این زمینه هم تیره است.
کشتیگیران ایران در این رقابتها ۸ بار برابر کشتیگیران آمریکا و روسیه قرار گرفتند که این تقابلها با ۷ شکست برای ایرانیها همراه شد و تنها رحمان عموزاد بود که توانست نیک لی کشتی گیر بی نام و نشان آمریکایی را شکست دهد و البته عموزاد در ردهبندی هم به روسیه باخت.
در حالی که تیمهای آمریکا، روسیه و آذربایجان عنوانداران بزرگی مانند کوین جکسون، کایل ساندرسون، ماخاچ مرتضی علییف، دنیس چارگوش، حاجی مراد گاتسالوف، ختاگ گازیموف و جبرئیل حسن اف را در کادر فنی خود داشتند، مربیانی هر چند جوان و محترم، اما کم تجربه دستیار پژمان درستکار هستند که یک مدال جهانی و المپیک هم ندارند و بیشترشان حتی کشتی گرفتن در این مسابقات را هم تجربه نکردهاند.
در فاصله یک ساله تا المپیک پاریس انتظار میرود کشتی آزاد ایران تغییر رویه اساسی دهد تا نتیجه متفاوتی در المپیک پاریس که قطعا میدان بزرگتری نسبت به بلگراد است حاصل شود.
تقابلهای کشتی گیران ایران برابر آمریکا و روسیه در جهانی بلگراد
۶۵ کیلوگرم
رحمان عموزاد ۷ - نیک لی ۴
رحمان عموزاد ۵ - شامیل ممدوف ۸،
۷۰ کیلوگرم
امیرمحمدیزدانی ۵ - زین رترفورد ۸،
۷۴ کیلوگرم
یونس امامی ۰ - زائوربک سیداکوف ۶
امامی در شانس مجدد به ختیگ تسابولوف روسی الاصل که برای صربستان کشتی میگیرد هم باخت.
۷۹ کیلوگرم
محمد نخودی ۲ - احمد عثمانوف ۵،
۸۶ کیلوگرم
حسن یزدانی ۳ - دیوید تیلور ۹ (ضربه فنی)
حسن یزدانی همچون فینال سال قبل برابر دیوید تیلور شکست خورد تا این سوال پیش بیاید که چطور میشود جلوی تیلور آمریکایی در پاریس ایستاد. یزدانی در این کشتی نیز در سه دقیقه دوم نسبت به وقت نخست افت داشت.
۹۲ کیلوگرم
امیرعلی آذرپیرا ۹ - زاهد والنسیا ۱۲،
۹۷ کیلوگرم
مجتبی گلیج ۴ - عبدالرشید سعدالله یف ۴ (برنده)
ناباورانهترین کشتی را گلیج در این رقابتها داشت تا جایی که صفحه اتحادیه جهانی کشتی از این کشتی به عنوان برترین کامبک یاد کند. او تا ثانیههای پایانی از حریفش جلو بود، اما به راحتی پیروزی را از دست داد.
عملکرد کشتی آزاد ایران در ۳ سال اخیر با هدایت کادر فنی فعلی:
۲۰۲۱: ۳ طلا، ۳ نقره، یک برنز (بدون حضور روسیه)
۲۰۲۲: ۲ طلا، ۳ نقره، ۲ برنز (بدون حضور روسیه)
۲۰۲۳: یک طلا، ۲ نقره، یک برنز
کادر فنی و مخصوصا سرمربی اصلا و ابدا سوار کار نبود و بهترین گزینه آوردن سرمربی روسی هست
سختیش یه روزه فردا فراموش میشه .
لصفا رِیس فدراسیون کشتی را عوض کنید
به نظرم از فوتبال بهتره که با این همه خرج و ادعا به افغانستان میبازه .
آمار شرمسارانه؟؟؟؟ اینا بهترین ورزشکاران ما در وزن های خودشون هستن . ورزش یعنی رقابت . فقط قهرمان شدن مهم نیست . چه امکاناتی به این عزیزان داده اید که توقع شق القمر از اونا دارید ؟؟؟.
باید حاج آقا دبیر بیاد پاسخگو باشه،راستی کجاس؟ رفته نماز بخونه احتمالا!!
با این ادبیات تون روحیه بچه هامون داغون می کنید چرا نمی گوید پشت هر شکستی یک پیروزی است