توسعه کشت گیاهان دارویی در خاتم/۳۰۰ هکتار زیرکشت «خارشتر» رفت

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خاتم از افزایش سطح زیر کشت گیاهان دارویی در خاتم خبر داد و گفت: اکنون برای نخستین بار در این شهرستان، گیاه دارویی و کم آبخواه خارشتر پرورش داده می شود.

توسعه کشت گیاهان دارویی در خاتم/۳۰۰ هکتار زیرکشت «خارشتر» رفت

مجتبی آغاز اظهار داشت: شهرستان خاتم با اقلیم گرم و خشک یکی از رویشگاه‌های طبیعی منحصر به فرد دارویی کم آبخواه در استان یزد و محل مناسبی برای کشت گیاهان دارویی کم آبخواه استراتژیک و ارزشمند است.

وی بیان کرد: در راستای سیاست‌های سازمان جهاد کشاورزی استان یزد در راستای اصلاح الگوی کشت محصولات زراعی، کشت محصول دارویی کم آبخواه خار شتر برای نخستین بار در سطح ٣٠٠ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان آغاز شده است.

آغاز با بیان اینکه گیاه خارشتر به صورت خودرو در زمین‌های آیش و مناطق بیابانی شهرستان رشد می‌کند، اظهار داشت: با شناسایی و مطالعات مرکز تحقیقات گیاه خارشتر که یک گیاه با نیاز آبی کم و مقاوم به شوری است، این گیاه در ترکیب کشت محصولات زراعی دارویی کم آبخواه قرار گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: بذر خارشتر به صورت تمام مکانیزه بین ١٠ تا ١۵ کیلوگرم در هر هکتار مصرف می‌شود و کشت این محصول در اسفند ماه شروع و در فصل تابستان نیز برداشت می‌شود.

آغاز بیان کرد: گیاه خارشتر در طول دوره رشد دو مرحله آبیاری می‌شود و این گیاه نیمه چوبی و نیمه بوته‌ای تا ارتفاع ۵٠ تا ١۵٠ سانتیمتر رشد می‌کند و در طول دوره سه مرحله به صورت مکانیزه برداشت می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خاتم با اشاره به اینکه گیاه خارشتر در پوشش گیاهی، بیابان زدایی، تثبیت و جلوگیری از فرسایش خاک نیز نقش بسزایی دارد، افزود: علوفه خشک گیاه خارشتر با متوسط عملکرد بین چهار تا ١٠ تن در هکتار برداشت می‌شود که این علوفه خشک در تعلیف دام‌های سنگین و از گل این گیاه برای عرق خار شتر استفاده می‌شود.

وی یادآور شد: با توجه به کاهش سطح آب‌های زیر زمینی و رها شدن اراضی قابل کشت کشاورزی، گیاه خار شتر با خواص دارویی و صرفه اقتصادی که دارد، جایگزین مناسبی برای کشت محصولات زراعی از جمله یونجه و ذرت است.

منبع: مهر

10

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید