بازار مسکن، قافیه را باخت
یک کارشناس بازار مسکن گفت: مردم، چه به عنوان سرمایهگذار و چه به عنوان مصرفکننده در حوزه ملک و آپارتمان، از ورود جدی به بازار خودداری کردهاند.
بازار مسکن طی سالهای اخیر با رکود عمیقی مواجه شده است و سرمایهگذاران و خریداران از ورود جدی به این بازار خودداری میکنند. اما علت اصلی این بیمیلی چیست و چه زمانی این روند تغییر خواهد کرد؟
منصور غیبی، کارشناس بازار مسکن، گفته است که انتظارات ممتد و پیدرپی، هم از لحاظ سیاسی و هم اقتصادی، باعث شده مردم سرمایههای خود را وارد بازار مسکن نکنند. به گفته او، این وضعیت، اما پایدار نخواهد ماند و از دیماه به بعد میتوان نشانههایی از بازگشت تدریجی خریداران و سرمایهگذاران به بازار مسکن را مشاهده کرد.
بازار مسکن طی سالهای اخیر بهویژه در سال جاری، دچار رکود عمیقی شده است و خریداران و سرمایهگذاران تمایلی برای ورود به این بازار نشان نمیدهند. کاهش حجم معاملات و انتظار برای تغییرات اقتصادی و سیاسی، فضای بازار مسکن را در حالت بلاتکلیفی نگه داشته است. با این همه، این پرسش پیش میآید که علت اصلی این بیمیلی چیست و آیا این روند در ماههای آینده تغییر خواهد کرد؟
مردم از ورود جدی به بازار مسکن خودداری کردهاند
منصور غیبی، کارشناس بازار مسکن، توضیح داد: «هرچه به انتهای سال ۱۴۰۳ نزدیک میشویم، یک فرضیه تایید میشود؛ اینکه مردم، چه به عنوان سرمایهگذار و چه به عنوان مصرفکننده در حوزه ملک و آپارتمان، از ورود جدی به بازار خودداری کردهاند.»
او ادامه داد: «این امر میتواند دلایل مختلفی داشته باشد، اما عمده دلایل آن به انتظارات ممتد و پیدرپی هم از لحاظ سیاسی و هم اقتصادی برمیگردد.»
غیبی افزود: «در واقع، این انتظارات نوعی امید در میان اقدامکنندگان برای خرید آپارتمان ایجاد میکرد که ماه به ماه تمدید میشد؛ امید به گشایش، هموارسازی، تعادلسازی و رفع نگرانیها از حوزه سرمایهگذاری یا حتی خرید آپارتمان. اما هیچکدام از این انتظارات در ماههای مختلف به تثبیت نهایی نرسید.»
این کارشناس بازار مسکن درباره عوامل اثرگذار در رکود این بازار گفت: «در بعد اقتصادی، عوامل مختلفی که پیشتر به آنها اشاره کردیم، دست به دست هم دادند و به این نتیجه رسیدیم که سال ۱۴۰۳ در حوزه اقتصاد مسکن، یک بیعملی در اقدام به خرید و سرمایهگذاری اتفاق افتاده است.»
او درباره سرمایهگذاری نکردن مردم در بازار مسکن توضیح داد: «این فرایند باعث شد مردم حتی از سپردههای بانکی خود که قاعدتاً در اولویتهای دوم و سوم سرمایهگذاری قرار داشتند، خارج نشوند و به حوزه مسکن رو نیاورند.»
این کارشناس بازار مسکن بیان کرد: «به عنوان مثال، مردم فکر میکردند با در اختیار داشتن سرمایهای یک میلیاردی، میتوانند در بازارهای دیگر با این میزان سرمایه، ماهانه ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان سود دریافت کنند.»
او افزود: «بنابراین طبیعی است که دست به خرید یا سرمایهگذاری در حوزه مسکن نزدهاند؛ چرا که بازار مسکن نه سوددهی داشت و نه امکان نقدشوندگی سریع دارد.»
غیبی توضیح داد: «مسالهای که در ادامه میتواند خود را نشان دهد این است که این دوره انتظار، هم به لحاظ روانی و هم به لحاظ اقتصادی، به پایان خواهد رسید و ورود سرمایهگذاران و خریداران، از دیماه به بعد همانطور که قابل مشاهده است، بهتدریج و به صورت ممتد خود را در بازار مسکن نشان خواهد داد.»
او اضافه کرد: «این امر میتواند هیجان سرمایهگذاری و خرید را به بازار بازگرداند و بر قیمتها و شرایط بازار تاثیر بگذارد. از سوی دیگر، هرچه بازارهای موازی به تثبیت و تعادل برسند، به همان میزان آرامش در حوزه خرید و سرمایهگذاری در بازار مسکن بیشتر نمایان خواهد شد.»
غیبی در پایان درباره چگونگی ورود دوباره مردم به بازار مسکن توضیح داد: «این وضعیت میطلبد که با برنامهریزی و سیاستهای اقتصادی مناسب، مردم را به خریدهای امن و مصرفی خود هدایت کنیم و امیدهایی که در جوامع داخلی و بینالمللی، مردم را به حالت بلااثر و بلااقدام گذاشته، رها کنیم تا با امنیت برای سرمایهگذاری و خرید ملک خود اقدام کنند.»
پدرسوخته بازی دلال ها تمامی ندارد.اپارتمان سال ۱۴۰۱یهو الکی از متری ۲۹تومن شد ۹۰ملیون برای چی شد .حالا یکسال رکود شده و حالا دوباره با شگرد و همراهی بعضی حرام خوارها میخوان گرون کنن .باشه ولی این نیز بگذرد
دلالهاخودشدنن کی میخواهی بفهمی
علت اصلی فرار سرمایه داران از بازار ملک قوانین مالیاتی مانند خانه خالی، ارزش دارایی ها و........ میباشد.
هیچ کس حتی صمد آقا هم خیالش نمیکرد ایرانی این همه ذلیل بشه که قادر به اجاره خونه هم نباشد.
بااین افزایش قیمتهای بالا مردم با کدام پول و درآمد خونه بخرند،بخداپول کرایه خونه رو نداریم خریدن خونه پیشکش،