عضو شورای مرکزی مجمع مدرسین حوزه علمیه قم:
مراجع قم از ابتدا با گشت ارشاد مخالف بودند/ مراجع نجف 10 سال پیش گفتند در عراق حجاب اجباری نکردند، وضعیت حجاب به مراتب بهتر از ایران است/ از نظر ما برخورد حاکمیت با مساله حجاب بیفایده بوده اما عدهای آن را پز و شعار دینداری میدانند
محمد علی ایازی، مدرس حوزه علمیه قم میگوید: مراجع تقلید قم همگی از آنچه تحت عنوان گشت ارشاد در جریان بوده ناراضی بودند و سالها پیش مراجع تقلید نجف هم نسبت به موضوع حجاب اجباری اعتراض کرده بودند.
مسعود پزشکیان برای دیدار با مراجع تقلید عازم قم شد. مهمترین خبر دیدار رئیس جمهور با مراجع چندان مورد توجه رسانهها قرار نگرفت و در اخبار حمله قریبالوقوع ایران به اسرائیل گم شده است.
مهمترین خبر این دیدارها، اظهارات آیتالله مکارم شیرازی درباره حجاب اجباری بود؛ بخشی که در رسانههای حاکمیتی سانسور شده و رسانههای دولت هم چندان به آن نپرداختند. در ویدئوی کوتاهی که از بخش سانسور شده دیدار آیت الله مکارم شیرازی با مسعود پزشکیان منتشر شده، این مرجع تقلید خطاب به رئیس جمهور میگوید «در مساله حجاب، به صورت اجباری، نه عملی هست و نه صحیح. حجاب هم باید به یک صورت عادلانهای حل شود.»
این اظهارنظر از زبان یک مرجع تقلید و عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، اظهارنظر مهمی است. پیش از این دیگر عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، آیتالله جوادی آملی نیز با لحنی به مراتب ملایمتر به نامههای مردم درباره حجاب و عفاف اشاره کرده و گفته بود «بر فرض با فشار انسان این روسری را یک قدری جلو بیاورد، این که عفاف و حجاب نیست». او گفته بود «آشفتهبازار مساله حجاب و عفاف با سرنیزه حل نمیشود».
به نظر میرسد طیف سنتی حوزه علمیه قم هم از رویکرد حاکمیت در مقابله با بی حجابی ناراضی است یا دستکم آن را در اجرای احکام اسلامی در سطح اجتماعی موثر نمیداند.
آیتالله سید محمد علی ایازی مدرس حوزه علمیه قم عضو شورای مرکزی مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه میگوید مراجع تقلید قم همگی از آنچه تحت عنوان گشت ارشاد در جریان بوده ناراضی بودند و سالها پیش مراجع تقلید نجف هم نسبت به موضوع حجاب اجباری اعتراض کرده بودند.
مراجع قم گشت ارشاد را فراقانونی و بدون مبنا در فقه اسلامی میدانند
ایازی میگوید: «تا جایی که من میدانم مراجع تقلید گشت ارشاد را امری فراتر از قانون و رفتاری که اصلا هیج مبنایی در فقه اسلامی ندارد، میدانند. این که یک نامحرم به یک زن برای حجابش متعرض شود، قابل قبول نیست. دست زدن به نامحرم فعل حرام است. هیچ فقیهی به چنین رویکردی قائل نبوده است؛ بنابراین گشتهای ارشاد، که خوشبختامه الان دیگر شاهدش نیستیم و نظام هم به این نتیجه رسیده که این رویکرد بسیار زیانآور بوده، مورد قبول مراجع نبود.»
او درباره نظر مراجع در خصوص وضع قوانین تنبیهی مرتبط با حجاب میگوید: «اینکه قوانینی به شکل تنبیهی وضع شود هم مشکل جدی دارد. مراجع میگویند اگر مساله حجاب یک مسئولیت شرعی است، قوانین تنبیهی افراد را منضبط و به سمت قانون تشویق نمیکند. مسائل دینی، امر فرهنگی است و مسائل فرهنگی راه حلهای خاص خودش را میطلبد.»
امام خمینی میگفت اگر نهی از منکر منجر به ایجاد نفرت شود، حرام است
ایازی به نظر آیتالله خمینی در مورد امر به معروف و نهی از منکر اشاره کرده و میگوید: «مرحوم امام در بخش نهی از منکر متعرض شدند و گفتند اگر یک نهی از منکر، منجر به نفرتپراکنی شود و نفرت ایجاد کند، آن فعل نه تنها واجب نیست بلکه حرام میشود.»
او به نگرانی بخش سنتی حوزه اشاره کرده و میگوید: «بخش سنتی حوزه علمیه نگران نوعی ولنگاری در جامعه است. درباره حجاب هم دو نظر وجود دارد؛ یک نظر میگوید حجاب یک امر دینی انتخابی است. یک نظر میگوید یک امر دینی است که حکومت نسبت به آن مسئولیت و وظیفه دارد.»
این پژوهشگر دینی در ادامه میگوید: «کسانی که نظر دوم را دارند باید توجه کنند حکومت چه کاری باید بکند که به نتیجه اجتماعی مطلوب برسد؟ آیا روشهایی که در گذشته برای تحقق این واجب دینی انجام شده، مفید و موثر بوده یا منجر به تشدید عدم اجرای آن شده است؟»
از نظر ما برخورد حاکمیت با مساله حجاب بیفایده بوده اما عدهای آن را پز و شعار دینداری میدانند
ایازی تاکید کرده نحوه برخورد حاکمیت با مساله حجاب از نظر ما بیفایده بوده، اما افرادی که قائل به مسئولیت حاکمیتند، کاری به این وجه ماجرا ندارند. بعضیها به روی خودشان نمیآورند؛ مثل ماجرای فیلترینگ. برای این افراد، این یک پز و شعار دینداری است. این طیف میخواهند بگویند ما طرفدار ارزشهای دین هستیم.
این مدرس حوزه علمیه قم دیدگاه اول که حجاب را یک امر دینی شخصی میداند، مختص جریان نواندیش دینی خوانده و میگوید: «حجاب، حق انتخاب افراد است. اگر خیلی علاقهمند به اجرای آن هستید، باید از راهکارهای فرهنگی استفاده کنید.»
مراجع نجف ده سال پیش نحوه اجرای حجاب اجباری را غلط میدانستند
او به دیدار ده سال پیش عدهای از مدرسان حوزه علمیه قم با مراجع نجف اشاره کرده و گفته: «ده سال پیش یکی از شخصیتها به ملاقات مراجع نجف رفته بودند. آنها گفته بودند این کاری که شما میکنید (حجاب اجباری) غلط است. در عراق این کار را نکردند و وضعیت حجاب به مراتب بهتر از ایران است.»
آیتالله مکارم شیرازی هم به این نتیجه رسیده که طرح جریمه برای بیحجابی در مجلس غلط است
ایازی با اشاره به صحبتهای اخیر آیتالله مکارم شیرازی درباره غیرصحیح و غیرعملی بودن حجاب اجباری میگوید: «آیتالله مکارم هم به همین نتیجه رسیده که طرحهایی که در مجلس به تصویب میرسد، جز این که هزینههای دولت را افزایش دهد، نتیجهای نمیدهد.»
او میگوید امروز مجلس میگوید ما دخالفت مستقیم نمیکنیم و از طریق دوربین، افراد بیحجاب را جریمه میکنیم؛ ولی همین کار هم مورد تایید نیست، چون یک فساد مالی ایجاد میکند و دارای اشکال است.
اینه چو رخ توبنمود راست خودبشکن اینه شکستن خطاست
از حجاب اجباری یک اهرمی درست کردند برای محکم کردن پایه های خودشان
امر به معروف برای کسانی خوب است که قادر نیستند فکر کنند و باید از کسی تقلید کنند
فکر نان شب مردم ایران باشید که خربزه آبه اگر واقعاً خدا شناس هستید
این کارابرای همینه که جواب اب شدن خربوزه ندن
گذشته از مسئله بازی با حجاب ,حاکمیت سی و چند سال اخیر کدام مسئله اجتماعی,اقتصادی,مالی.اموزشی ,بهداشتی و فرهنگی را توانسته است حل بکند که این یکی مانده است.مسئله حجاب حقیقتا حجاب و پوششی است بر هزاران عیب و منکر حاکمیت و نورچشمیهای مافیائی و دلال و غارتگرش!حرام سیاسی و شرعی در حقیقت حاکمیت نا اهلان بر مردم و رزق و روزی مردم و حیف و میل ان و عقب نگه داشتن ملت از کاروان پیشرفت جهانی و یک خیانت بزرگ ملی است.خائنان روزی باید پاسخگوی موقعیت دروغین از دزدی به دست امده شان باید باشند!
بهترین کامنت
این نشانه است کسی که سرطان میگیره بجای درمان میره مسکن میخوره این راه حله بنظرتون
ازداوطلبانه رومین رفتن ومثل چمران باجمع دکترومهندس کارچریکی کردن رسیدن به کورکردن وگرفتن سرحجاب وحرف عالمیه واقعا
اگر مراجع از اول مخالف بودن پس چرامخالفت خودرااعلام نکردن
چون نمیتونن وازاستفاده تزجنگ هم نامیدشدن
همه روز روزه بودن، همه شب نماز کردن
همه ساله حج نمودن، سفر حجاز کردن
ز مدینه تا به کعبه ، سر و پا برهنه رفتن
دو لب از برای لبیّک ، به وظیفه باز کردن
به مساجد و معابد ، همه اعتکاف جستن
ز ملاهی و مناهی ، همه احتراز کردن
شب جمعه ها نخفتن، به خدای راز گفتن
ز وجود بی نیازش، طلب نیاز کردن
بخدا که هیچ کس را، ثمر آنقدر نباشد
که به روی نا امیدی ، در بسته باز کردن
شعر همه روز روزه بودن از شیخ بهایی
یه تیربه بقیه میزنید یه سوزن هم بخودتون بزنید
یه کش رو هر چی محکم تر بکشی با شددت بیشتری به خودت برخورد مبکنه.
متاسفانه حوزه های علمیه و مراجع از زمانی که نمک پرورده حکومت شدند دیگر جایگاه خودشان را از دست دادند و البته صراحت در اظهار نظر را هم ایضا.
من یکی که فقط می خوام یک پولی جمع کنم از این مملکت خراب شده برای همیشه برم بیرون.شما هم بشینید مسئله حجاب را برطرف کنید البته اگر اصلا بتونید!!!!. شما ۴۵ ساله تو مسئله اقتصاد و معیشت مردم مونید. اونوقت دیگه حل مسئله حجاب که دیگه جای خود دارد.
دولت ۱۳خسارات فراوان اقتصادی فرهنگی أمنیتی زد و ضد وحدت بود
دولت هیچکاری چی کرده وچه مخالفت کرده که بینیم هست
اگر مخالف بودند چرا ساکت بودند؟ سکوت آنان را مردم به راضی بودنشان تلقی میکنند.
والله بالله طفلکیها از همون اول مخالف بودند😂😂😂
الان دارن می کن علما مخالف حجاب اجباری بودن چون دیگه حجابی نیست .
برای من وحشتناک است که رسانه های رسمی مثل صدا و سیما قسمت هایی ااز این نشست را سانسور کرده اند! کی تعیین کرده که سانسور کنند ! به چه قدرت و چه جرایتی ؟؟؟؟؟ اون هایی به تحریم ها دامن میزنند ؟ اگر راجب حجاب مشکلی نباشه اون ها دیگه سر مردم را با چی گرم کنند ؟
مراجع در برابر تورم گرانی فقر وبیکاری مردم سودهای کلان بانکی هم ساکتندمخالف تشان مشخص نیست
اونی که ادعا دارد مسلمان است باید بداند کشف حجاب برای زن مسلمان حرام شرعی وقانونی است
این حکم خداست حالا شما هرچی می خواهید بگویید وبنویسید وتوجیه کنید
حرف مفت زدن از امثال این ایازیها آسونه کجا مراجع مخالف بودند چرا نسبت دروغ میده
یک کلمه هم بگو این موضوع دستپخت خاتمی هست نترس جانت در نمیاد
اصرار بر حذف پیشوند « یگانه » از عبارت قرآنی « ذات اقدس خداوند»
---
دین شناسانی که اصرار دارند پیشوند « یگانه » را از عبارت قرآنی « ذات اقدس الهی » حذف کنند این دین شناسان با نادیده گرفتن هشدارهای محکم و مفصل قرآنی خداوند در این زمینه وانمود میکنند بندگانی نیز هستند که در این قدسیت و در کارهای منحصر به ذات اقدس خداوند با خدا سهیم هستند و این بزرگترین گناه به حکم هشدار خداوند به پیامبر اسلام در آیه : « وَلَقَدْ أُوحِيَ إِلَيْكَ وَإِلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكَ لَئِنْ أَشْرَكْتَ لَيَحْبَطَنَّ عَمَلُكَ وَلَتَكُونَنَّ مِنَ الْخَاسِرِينَ » ﴿ آیه ۶۵ سوره زمر ﴾ تمامی عبادتها و نیکوکاریها متدینان را تباه و نابود میکند و پیامدهای شوم پایان ناپذیری را در دنیا و آخرت برای آنان خواهد داشت ؛ مگر اینکه در این دنیا پیش از فرا رسیدن مرگ خود از گناه کبیره سهیم سازی دیگران با خداوند توبه کنند و به عدم بازگشت به این گناه به خداوند تعهد بدهند .
شنبه 19/08/1403