نظر قاطع آیت الله بهجت درخصوص بیهوش کردن مجرم قبل از اعدام

مطالعاتی توسط برخی حقوقدانان و روحانیون در قوه قضائیه صورت گرفت تا به جای اعدام با چوبه دار که گاه تا دقایقی محکوم را زجر می دهد،‌ روش های دیگری مانند اعدام با تزریق دارو مورد استفاده قرار گیرد.

نظر قاطع آیت الله بهجت درخصوص بیهوش کردن مجرم قبل از اعدام

 آیت الله بهجت یکی از مراجع معروف که چند سال پیش درگذشته،‌ جواز بی هوشی محکومین به قصاص، پیش از اجرای حکم را صادر کرد.

 از وی سوال شده است: آیا در قصاص عضو، محکوم می‌تواند پیش از قصاص، آن را بی‌حسّ کند؟ آیا محکوم به قصاص نفس می‌تواند پیش از اجرای حکم، خود را بی‌هوش کند یا وی را بی‌هوش کنند؟ 

این مرجع تقلید در پاسخ چنین نوشته است: جایز است پیش از قصاص آن را بی‌حس کنند یا در قتل قبلاً او را بی‌هوش کنند؛ بلکه اگر این کار برای خود جانی ممکن باشد بر او واجب است این کار را بکند، برای دفع اضرار و ایذای به نفس، مانند پیوند پس از قطع.

گفتنی است ،‌طبق روایات متعددی که در کتب حدیث وارد شده ، مجازات اعدام باید به گونه ای اجرا شود که محکوم کمترین آزار را متحمل شود.

بر این مبنا ،‌در سال های پیش ،‌مطالعاتی توسط یرخی حقوقدانان و روحانیون در قوه قضائیه صورت گرفت تا به جای اعدام با چوبه دار که گاه تا دقایقی محکوم را زجر می دهد، ‌روش های دیگری مانند اعدام با تزریق دارو مورد استفاده قرار گیرد ولی به دلایلی که اعلام نشد، این پروژه متوقف شد و هم اکنون قریب به اتفاق اعدام  و قصاص نفس ها در ایران با چوبه دار صورت می گیرد.

منبع: عصر ایران
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 4
  • ناشناس
    10

    کشور ایران فقط به خاطر صدا و خون بانو هایده و مهستی ماندگار و شناخته شد،

    نظرات شما -
    • مالکی
      2

      خون بانو هایده و مهستی ؟؟؟ صد بار گفتم جنس از موتوری نگیرید ...

  • ناشناس
    1

    بعضیها در برخورد متهم و مجرم هیچ جنبه انسانی و اخلاقی و شرعی را رعایت نمی کنند و پاسخگو هم نیستند. کسی که جرمی مرتکب شده مجازاتش را می بیند دیگر توهین و ضرب و شتم که بسیارمتداول است برا ی چیست؟ گویا ترساندن و زهرچشم گرفتن فرا قانونی در دستور کار است.

  • ناشناس
    0

    باید این بحث در قوه قضائیه مطرح شود که آیا اعلام در زمان غیبت جایز هست یا نه؟ چون بعضی از فقها نظرشان اینست که اجرای حدود از شئونات امام معصوم است و در زمان حضور اجرا مشود نه در زمان غیبت