هشدار! دزدها مشغول کارند

دزدها و کلاهبردارها همگی با تمام توان مشغول کارند؛ این شب عیدی مراقب پول و کارت بانکی و ماشین و خانه تان باشید.

هشدار! دزدها مشغول کارند

بسیاری از شهروندان این روزها مشغول خانه تکانی هستند و برای انجام کارهای خانه از کارگران خدمات کمک می‌گیرند. افرادی که موفق نشوند کارگران مورد اطمینان را پیدا کنند، سری به آگهی‌های منتشر شده در فضای مجازی می‌زنند یا با شماره تماس آگهی‌هایی که در کوچه و خیابان‌ها نصب‌شده تماس می‌گیرند.

این روزها خیلی از مجرمان در پوشش خدمات مختلف قدم به خانه مردم می‌گذارند. آنها از سوی هیچ نهاد یا سازمان رسمی پشتیبانی نمی‌شوند، بلکه از سیم‌کارت‌های اعتباری یا سرقتی استفاده می‌کنند، بنابراین بعد از اینکه در جریان کارهای خدماتی به اهداف مجرمانه‌شان رسیدند، از دسترس خارج می‌شوند. 

عده‌ای از مجرمان هم اطراف مراکز خرید پرسه می‌زنند و رفتار شهروندان را به خوبی زیر نظر می‌گیرند و به دلیل مهارت بالایی که روی شناخت رفتار شهروندان دارند، سوژه‌های خود را به درستی انتخاب می‌کنند. آنها ممکن است سارق گوشی تلفن همراه، سارق خودرو یا دزد لوازم داخل خودرو باشند، خصوصاً خودروهایی که پلاک شهرستان دارد و مالکان آن خودروهایشان را به جای پارکینگ در کوچه و خیابان‌های اطراف مراکز خرید پارک می‌کنند و خریدهایشان را به تدریج در صندوق عقب خودرویشان می‌گذارند و دوباره به دنبال خرید می‌روند. 

خیلی از این افراد کاسبانی هستند که برای خریدهای شب عید خودشان را به مراکز خرید تهران می‌رسانند، اما بعد از نهایی شدن کارشان وقتی تصمیم می‌گیرند راهی شهر و دیارشان شوند، متوجه می‌شوند خریدهایشان به سرقت رفته‌است. 

سرقت کارت‌های بانکی هم از شیوه‌های مرسومی است که در مراکز خرید رقم می‌خورد. سارقان در شناسایی افرادی که موجودی حسابشان حسابی شارژ است، مهارت زیادی دارند. آنها با دنبال کردن سوژه‌هایشان موفق می‌شوند در جریان خرید، رمز کارت آنها را به حافظه بسپارند و در فرصت مناسب کارت را سرقت و موجودی آن را در طلافروشی‌ها برداشت کنند. 

خریدهای اینترنتی یکی از کانون‌های مهم مجرمان است که با فعال کردن درگاه‌های جعلی تلاش می‌کنند موجودی حساب کاربران را برداشت کنند. این روزها آگهی‌های زیادی در بستر مجازی منتشر می‌شود که خریداران را با تخفیف‌های ویژه شب عید غافلگیر می‌کند. تقارن این روزها با ماه مبارک رمضان و انتشار آگهی‌های مناسبتی تأمین هزینه افطار نیازمندان، شرکت در جشن گلریزان آزادی زندانیان جرائم غیرعمد و مواردی از این دست هم ممکن است، بعضی کاربران را برای کلیک کردن روی لینک‌های منتشر شده وسوسه کند، در حالی که هیچ‌کدام از سایت‌های منتشرکننده این آگهی‌ها درگاه‌های حقیقی نیستند و فرجام خرید کاربران به برداشت‌های غیرمجاز از حسابشان منجر می‌شود. 

همه موضوعات مورد اشاره اتفاق‌هایی است که مدام در حال رقم خوردن است و مجرمان مدام از غفلت شهروندان نهایت بهره را می‌برند و این چرخه تا زمانی که خریدهای امن صورت نگیرد، ادامه پیدا می‌کند.

منبع: روزنامه جوان
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید