ترشی گوجه گیلاسی؛ یک چاشنی فوق العاده خوشمزه

ترشی گوجه گیلاسی یکی از انواع ترشی‌های خوشمزه ایرانی است که از ترکیب گوجه گیلاسی با سیر و سبزیجات و سرکه تهیه می‌شود.

ترشی گوجه گیلاسی؛ یک چاشنی فوق العاده خوشمزه

ترشی‌ها ازجمله مخلفات خوشمزه‌ای هستند که در کنار وعده‌های غذایی سرو می‌شوند و تنوع بالایی دارند. فصل اصلی تهیه ترشی معمولا پاییز است؛ ولی برخی از ترشی‌ها هستند که می‌توان مواد مورد استفاده آنها را در همه فصول سال تهیه کرد. در فصل پاییز و زمستان خوردن ترشی در کنار غذا دلچسب‌تر از خوردن ماست و سالاد و سایر چاشنی‌هاست، به همین دلیل تنوع ترشی‌های این فصل بسیار زیاد است. به گزارش فرارو، ترشی گوجه گیلاسی یکی از انواع ترشی‌های خوشمزه ایرانی است که دستور تهیه بسیار آسانی دارد و از ترکیب گوجه گیلاسی با سیر، انار ترش، سرکه و سبزی تهیه می‌شود. اگر طرفدار درست کردن ترشی‌های خوشمزه و جدید هستید، در ادامه این مطلب با آموزش ترشی گوجه گیلاسی خوشمزه همراه ما باشید. 

مواد لازم

گوجه گیلاسی: نیم کیلو
سیر: ۶ حبه
انار ترش دانه شده: ۱ لیوان
جعفری خرد شده: ۴ قاشق غذاخوری
سرکه انگور قرمز: به میزان لازم
نمک: ۱ قاشق غذاخوری
فلفل قرمز: ۱ قاشق مرباخوری

طرز تهیه

طرز تهیه ترشی گوجه گیلاسی؛ یک چاشنی فوق‌العاده خوشمزه

 

برای درست کردن این ترشی خوشمزه ابتدا گوجه گیلاسی‌ها را بشویید و روی یک پارچه تمیز بریزید تا کاملا خشک شود. جعفری را هم بعد از شستن روی پارچه پهن کنید تا کاملا خشک شود و بعد به صورت ریز خرد کنید. در مرحله بعد گوجه گیلاسی‌ها را با چنگال از وسط سوراخ کنید و داخل یک کاسه مناسب بریزید، سپس انار دانه شده، سیر خرد شده، جعفری خرد شده، نمک و فلفل قرمز را اضافه کنید و در آخر سرکه را روی مواد بریزید تا جایی که کاملا روی سطح مواد ترشی را بپوشاند. حالا ترشی آماده را داخل شیشه‌های خشک و تمیز بریزید و درب شیشه را محکم ببندید تا هوا نکشد و در جای خنک قرار بدهید تا ده روز بماند و جا بیفتد، سپس ترشی گوجه گیلاسی خوشمزه ما آماده سرو است، نوش جان. 

نکات مهم 
۱ـ سرکه‌ها انواع گوناگونی دارند و بهترین نوع سرکه برای تهیه ترشی سرکه انگور است. رنگ سرکه انگور قرمز است و طعم ملایم‌تری نسبت به سرکه سفید دارد. برای تهیه ترشی گوجه گیلاسی بهتر است از سرکه سفید استفاده کنید. 
۲ـ ترشی را در ظرف شیشه‌ای بریزید. ظرفی که برای ترشی در نظر گرفته‌اید، باید کاملاً تمیز و خشک باشد. در غیر این صورت ترشی کپک می‌زند. در ظرف را هم محکم ببندید تا هوا نکشد. اگر هوا بکشد، ترشی خراب می‌شود.
۳ـ ترشی را حتماً در جای خنک به دور از نور خورشید و ترجیحاً در داخل یخچال نگهداری کنید.
۴ـ در ریختن ادویه ترشی و نمک زیاده‌روی نکنید. بعضی‌ها در تهیه ترشی به قدری ادویه را زیاد می‌ریزند که تمام مواد ترشی عطر و طعم اصلی خودشان را از دست می‌دهند.
۵ـ حتما اجازه بدهید مواد ترشی بعد از شستشو کاملا خشک شود در غیر این صورت مواد داخل ترشی کپک می‌زند.

منبع: فرارو
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید