روزنامه هم میهن:

بازارِ داغ تعریف و تمجیدهای مبالغه آمیز درباره رئیسی و تخریب پزشکیان/ روند بت‌سازی از رئیس‌جمهور را متوقف کنید

مرحوم سیدابراهیم رئیسی، بهترین رئیس‌جمهوری بود که سرنوشت او را از ما گرفت. این گزاره‌ایست که بخشی از رسانه‌ها و گروه‌های سیاسی در تلاش هستند تا آن را برای جامعه جا بیاندازند.

بازارِ داغ تعریف و تمجیدهای مبالغه آمیز درباره رئیسی و تخریب پزشکیان/ روند بت‌سازی از رئیس‌جمهور را متوقف کنید

روزنامه هم میهن نوشت:  البته مانند بسیاری از گزاره‌های دور از حقیقت دیگری که رنگ‌وبوی تبلیغات سیاسی دارد، این ادعا نیز بیشتر در یک بخش خاص از جامعه تا حدی پذیرفته می‌شود. بخش‌های دیگر یا از کنار آن عبور می‌کنند و نمی‌پذیرند یا دست به واکنش می‌زنند.

در روزهایی که گذشت، بازارِ تعریف و تمجیدهای مبالغه آمیز درباره سیدابراهیم رئیسی و تخریب پزشکیان داغ بود. مطابق معمول این پروژه در بخش رسانه‌ای به دو بخش رسمی و غیررسمی تقسیم شد که قسمت رسمی را صداوسیما، روزنامه کیهان و بعضی سایت‌های اقماری‌اش بر عهده دارند و بخش غیررسمی را نیز کاربران موسوم به سایبری در فضای توئیتر و البته شبکه‌های داخلی‌شان یعنی ایتا و ویراستی دنبال می‌کردند.

با توجه به سفر مسعود پزشکیان به نیویورک برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل، پروژه‌ای که تعریف شد، مقایسه میان رئیسی و پزشکیان بود. رئیس‌جمهور فقید به خاطر آنچه مواضع اسلامی و انقلابی نامیده می‌شود مورد تجلیل قرار گرفت و آن‌ها رئیس‌جمهور فعلی را مورد هشدار قرار می‌دادند که نباید آن استانداردِ سخنرانی سیدابراهیم رئیسی را پایین بیاورد. پزشکیان به نیویورک رفت و سخنرانی کرد و به طور شفاف رویکرد خود را نسبت به مسائل منطقه بیان کرد و البته از آن مهم‌تر، موعظه نکرد و ایران را در اولویت قرار داد.

اما مهم است که در دل این تخریب‌ها که مشخص نیست با چه هزینه‌ای انجام می‌شود، چند نکته را یادآوری کنیم. چراکه متاسفانه یا ما حافظه ضعیفی نداریم یا چون از وقایع چند سال گذشته زمان زیادی سپری نشده، خیلی چیزها را فراموش نکردیم. چراکه بین رئیس دولت سیزدهم و رئیس‌جمهور فعلی کشور، چند تفاوت اساسی وجود دارد.

در تمام شدن انتخابات سیزدهم به نفع سیدابراهیم رئیسی تردیدی وجود نداشت. نه رقیبِ قابل توجهی مقابل او بود نه عملکرد دولت دوم روحانی به‌خصوص از سال ۹۸ به این سو، می‌توانست کمکی به نامزد احتمالی رقیبِ رئیسی باشد. این انتخابات نیز در مسیر همانِ پروژه بزرگ خالص‌سازی که از مجلس یازدهم کلید خورد برگزار شد و در پایان نیز سیدابراهیم رئیسی توانست به پاستور برود. حتی اگر درصدی شانس وجود داشت که نامزد غیراصولگرا بتواند به پیروزی برسد، با حذف تمام گزینه‌های محتمل، فرش قرمزی تا پای پله‌های ساختمان سفید پاستور برای او پهن شد.

اما پزشکیان به سختی رئیس‌جمهور شد. دو مرحله انتخابات را پیروز شد در حالی که ابر، باد، مه و خورشید و فلک به صورت قانونی و غیرقانونی در کار بودند تا سعید جلیلی بالاخره رئیس‌جمهور شود. پزشکیان به‌رغم اینکه در جریان انتخابات مجلس دوازدهم به گفته خودش به خاطر عدم التزام به اسلام! ردصلاحیت شده بود، همین دیروز به‌عنوان رئیس‌جمهور از نیویورک به تهران بازگشت که این خود از عجایب سیاست در ایران و وجود نداشتن شاخص‌ها و معیارهای مشخص و اثباتی بر تسلط سلیقه‌ها بر تصمیم‌گیری‌هاست.

نکته مهم درباره نتیجه انتخابات این بود که با وجود باز شدن در به اندازه چند میلی‌متر و رد شدن پزشکیان از آن، به‌رغم تمام تلاش‌های عظیم برای رئیس‌جمهور شدن جلیلی و مشارکت زیر ۵۰ درصد، با فعال شدن بخش اندکی از جامعه مدنی نامزد بنیادگرایان نتوانست به پیروزی برسد. رای پزشکیان از رای رئیسی در سال ۱۴۰۰ کمتر است اما رئیس‌جمهور شدنش، بسیار سخت بود و خبری از فرش قرمز نیز نبود. 

سیدابراهیم رئیسی حمایت ۱۰۰ درصدی ساخت قدرت در ایران را با خود داشت. منتقدانش در چند روزنامه و رسانه با دولتمردان پیشین خلاصه می‌شدند. نه در مسیر او سنگ‌اندازی می‌کردند نه کسی توان مخالفت با آنان و اقدامات‌شان را داشت. هرچند که به دلایل مختلف، انبوه رسانه‌های دولتی و قرارگاه‌های فضای مجازی در این مسیر یاری‌رسانشان بودند اما باز هم نمی‌توانستند قدمی در مسیر اقناع‌سازی بردارند.

رسانه‌های رسمی وابسته به برخی نهادها هم هنوز آن‌طور که شمشیر را برای روحانی از رو بسته بودند، به پزشکیان نپرداخته‌اند

گاهی حقیقت راه خود را پیدا می‌کرد. اگر خاطرتان باشد، مقام رهبری در جریان یکی از دیدارها نسبت به ضعف رسانه‌ای دولت سیزدهم تذکر دادند. آن‌ها هرچند مدعی بودند که معجزه کردند، اما به معنای واقعی کلمه شرایط برای معجزه ادعایی مهیا بود ولی نتوانستند کار را به سرانجام برسانند. آن‌ها نه در گرفتن تصمیم‌هایی مثل جراحی اقتصادی با مانعی روبه‌رو شدند، نه در فساد سه میلیارد و چهارصد میلیون دلاری چای دبش کسی توانست به آن‌ها بگوید بالای چشم‌تان ابروست. هم در عمان با آمریکایی‌ها مذاکره محرمانه کردند و هم مانعی برای بیشتر کردن محدودیت‌های اجتماعی نداشتند.

نه وزیرِ کشورش در صدور دستور محرمانه استخدام نیروهای دارای «توانمندی مناسب جهت ممانعت از ورود افراد مکشفه و هنجارشکن و نیز تذکر و هدایت این افراد به خارج از مجموعه تجاری و تفریحی» و تصویربرداری  از آنان محدودیتی داشت، نه رئیس‌جمهور در حمایت از این دست اقدامات با مانعی روبه‌رو بود.  اما پزشکیان با نوع خاصی از محدودیت‌ها و البته کارشکنی‌ها مواجه خواهد شد. به نظر می‌رسد پزشکیان همراهی رهبری، سران دو قوه دیگر، بخشی از جامعه مدنی و قشر خاکستری را با خود دارد.

رسانه‌های رسمی وابسته به برخی نهادها هم هنوز آن‌طور که شمشیر را برای روحانی از رو بسته بودند، به پزشکیان نپرداخته‌اند. مشخص نیست که هنوز دستورالعمل و چارچوبی طرح نشده یا قرار است که دوران ریاست‌جمهوری روحانی تکرار نشود. البته کیهان و صداوسیما را باید از این صف جدا کرد. بخشی از حاکمیت که به جریان فکری پایداری و تندرو تعلق دارد، در مسیر پزشکیان به هر نحوی کارشکنی خواهد کرد. این قشر صدای بلندی دارند اما باید دید که به اندازه این صدا توان خارج کردن دولت از مسیر را نیز دارا هستند یا نه.

تلاش زیادی برای اسطوره‌سازی از سیدابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور فقید کشورمان وجود دارد. دولت سیزدهم به طور قطعی منشأ خدماتی بوده همانطور که کاستی‌هایی نیز داشته است. اما روی آوردن به افسانه‌سازی و تبلیغات سیاسی برای پوشاندن این مشکلات، دردی از کشور و مردم دوا نمی‌کند. در نقطه مقابل، برخی تلاش می‌کنند همین روند را برای پزشکیان نیز در پیش بگیرند اما برخی از حامیان او نیز در تلاش هستند که روند بت‌سازی از رئیس‌جمهور را متوقف کنند و نگذارند که درِ انتقاد از رئیس‌جمهور بسته شود.

افسانه‌سازی از پزشکیان و دولتش همانقدر اشتباه است که این کار در دولت قبل اشتباه بود. هیچ سیاستمداری مقدس نیست.  مسئله دیگر، گرفتن انتقام اسماعیل هنیه است. می‌گویند اگر مرحوم رئیسی بود، انتقام هنیه را از اسرائیل می‌گرفت.

نکته اول این است که مقام رهبری، فرمانده کل قوا هستند و رئیس‌جمهور رئیس شورایعالی امنیت ملی. اگر مصوبه‌ای هم در شورایعالی امنیت ملی در این خصوص به تصویب رسیده باشد، بر اساس اصل ۱۷۶ قانون اساسی باید به تائید مقام رهبری برسد.

نکته دوم این است که ما هنوز به دلایل سقوط بالگرد رئیس‌جمهور سی و چند روز بعد از عملیات وعده صادق شک داریم.

نکته سوم، به این مربوط می‌شود که ما همین حالا وسط جنگ قرار داریم و بازدارندگی ایجاد شده در عملیات وعده صادق هم مدت اندکی بیشتر طول نکشید. نه اسرائیل ترورهایش را متوقف کرد نه ایران توانست طی این عملیات آن‌طور که بعضی نویسندگان و تحلیلگران معتقد هستند ضربه‌ای کاری به اسرائیل بزند.

در حال حاضر عمق اسرائیل زیر ضربه گروه‌های عراقی، لبنانی و یمنی است و می‌توانیم بگوییم وعده صادق مهم‌ترین تاثیرش این بود که قفل این مدل حملات را باز کرد. اگر دقت کرده باشید، مدیر کیهان و بعضی همسویان او آن روز مطرح کردند که ایران باید همزمان به آمریکا و اسرائیل حمله کند تا انتقام خون اسماعیل هنیه را بگیرد. اما خودِ او هم بعد از یکی دوبار، این اظهارنظر را کنار گذاشت. اقمارش که جای خود دارند.

به نظر می‌رسد مدیران کشور برخلاف کاربران و تحلیلگران مذکور، معتقدند که بعضی امور «خاله‌بازی» نیستند. اما وقتی می‌شود از این جهت به پزشکیان حمله کرد، چرا که نه؟ نگاهی به تجربه و قوانین نشان می‌دهد که نه آن زدن کار سیدابراهیم رئیسی بود و نه این نزدن خیلی به پزشکیان مربوط است.

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 18
  • ناشناس
    0

    دلم برای رئیسی سوخت

  • ترک
    0

    در جامعه گوسفندی راه حل تغییر چوپان نیست قاعده بازی را باید تغییر داد

  • چای دبش باغ ازگل
    0

    رییس جمهور در ایران قدرت ندارد که خوب یا بدش را سنگ محک بزنید؛ از خود اختیاری ندارند بعضی ها فکر میکنن بحث تیم های پرسپولیس و استقلال است نه بابا خود رییس جمهور ها هم از پشت صحنه خبر ندارد!!!

  • ناشناس
    0

    از قدیم گفتتند ننگ با رنگ پاک نمی شه

  • ناشناس
    0

    قبول دارم ریس جمهور خوبی بود مثل احمد نژاد وقتی اومدن که خونه از دوتومن به ده تومن رسیدمرغ کیلیویی300تومنی شد 1200و ،ریسی عزیز هم اینطوری بود پراید شد400،ال 90شد 700خونه شد متری فلان قد رمرغ شد 90 گوشت شد 600لاستیک ایرانی شد 3500،استپر 100تومنی پژوشد500ووووووو باز هم تعریف کنید

  • یتیم خانه ایران
    0

    دولت سیزدهم رکورد افغانی وارد کردنش رو باید تو گینس ثبت کرد هفده میلیون افغانی در طول سه سال ! والله اگه از آسمون هم افغانی می بارید اینقدر فرود نمی اومد! واقعاً آدم شاخ در میاره دولت رئیسی چه جوری تونست جمعیت یه کشور رو وارد ایران کنه دستاورد رئیسی همین تقدیم کردن ایران یه افغانی ها

  • رزمنده دفاع مقدس
    0

    اینا برا فاطی تنبون نمیشه رئیس که مرد مملکت را هم نابود کرد مردم باید قضاوت کنند .ضرب المثل لریست میگه لره اگر نگه دنیا به ....دنیا میگنده .ببخشید به لرهای عزی جسارت نکرده باشم چون لرها عزیز هستند .

  • شاهد
    32

    خدا رحمت کنه رییسی عزیز مان رو .حالا مونده تا ملتمون بفهمند رییسی کی بود وچه خدمات شبانه روزی مخلصانه و بی ادعایی روانجام داد.بهشت برین جایگاهش باشه و روحش با پیامبر اعظم و ائمه اطهار محشور و همنشین باشه انشالله.

    نظرات شما -
    • علیرضا امبری
      0

      شوخی نکن عمو. یادمون نرفته هنوز قیمت ها ، وضعیت جهانی ، منطقه ای. تو کجا زندگی میکنی؟

  • یاسر
    1

    این گرانیها و تورم سرسام اور که به گفته کارشناسان باسواد اقتصادی قشر طبقه متوسط جامعه را حذف کرد و مردم را به خاک سیاه و فلاکت نشاند از دستاورد های وزرای بی تجربه اقای رئیسی است با همکاری گروه کثیری از نمایندگان مجلس یازدهم

  • ناشناس
    1

    جراحی اقتصادی رییسی بدبختمان کرد هجوم بی رویه افغانهاکه لازم به گفتن نیست

  • ناشناس
    1

    الان که همه مردم رئیسی را دیده و درک کردن اینگونه تقدیسش می کنند و دروغ می گن وای به حال داستانها و احادیث و روایاتی که از هزار سال قبل نقل می کنند

  • ناشناس
    0

    این مطالب را باید با طلا نوشت احسنت

  • ناشناس
    0

    براستی چرا منافقان و فتنه جویان دائم در تلاشند با قیاسهای بی منطق سعی دارند دوگانه فی البداهه و پیش فرض عموم و خواص را در مخالفت با ورودی های منتصب به اصلاحاتی را دارند آقا مریض منطق حکم می کند رئیس محترم جمهور منتخب در هر دوره ای زمانی را سپری کند و سپس عملکردش مورد سنجش قرار گیرد همانکه بیماران فتنه گری در جامعه وجود دارند که از قبل انتخابات پیش فرض مخالفت را با هر رئبس جمهوری را دیکته می کنند
    بیمار روانی باید مداوایش را نزد روانپزشک جستجو کند لذا فتنه گرهای بیمار آدرس پزشک را جستجو کنید

  • ناشناس
    0

    فقط تورم مسکن و خودرو را در طول دولت ۱۲+۱ را مشخص کنید ببینید خرید خانه به رویا و ارزوی دست نیافتنی تبدیل شده و تعویض و خرید ماشین و تورم قیمت چندین برلیری انچنان بالاست که امکان تعمیر نیست چه برسد به تعویض و خرید پس پشت مدیریت یک مرده که آثار اقتصادی ان هنوز مانده صحبت نشود برای مرحوم خوب است

  • ناشناس
    0

    دوسال پیش این موقع سکه بهار آزادی حدود12 میلیون بود حالا بالای 44 میلیونه.قیمت ماشین وبرنج و خوراکی هم که پرواز کرده منظور م اینه که دردوره ریاست جمهوری شهید رئیسی تورم وحشتنا ک شد.

  • ناشناس
    1

    حالا كه شما داريد از پزشكيان با راي اقليتي بت مي سازيد

  • تات
    0

    از قدیم ایرانی ها به کچل ها با طعنه می‌گفتند زلفعلی .
    اون بابا هم زلفعلی تند روهای خود شیفته بود.