خبر فوری گزارش می دهد؛
بهارستاننشینان به دنبال استیضاح وزرای دولت پزشکیان/ داستان همه وزیرانی که زیرتیغ استیضاح رفتند
زمان زیادی از روی کار آمدن دولت مسعود پزشکیان نگذشته است که برخی نمایندگان سعی دارند از حق قانونی خود به صورت زود هنگام استفاده کنند و زیر پای سه تن از وزرای دولت را خالی کنند.
به گزارش خبرفوری ، این روزها با گذشت 5 ماه از آغاز به کار دولت چهاردهم زمزمه های استیضاح وزیراقتصاد و دارایی، وزیر کار و وزیر نفت دولت مسعود پزشکیان به گوش می رسد.
تلاشهایی که به نظر می رسد پشت پرده آن طیف پایداری و هم فکران آنها در مجلس هستند .این تلاشها چند روز پیش هم صدای قالیباف رییس مجلس را هم در آورد انجا که گفت : استیضاح در اوج بحران قیمت ارز خطا بوده و فقط یک اقدام نمایشی و سیاسی است ( اینجا بخوانید)
روز شنبه 15 دی ماه بود که عضو هیئت رئیسه مجلس از ثبت طرحهای استیضاح در سامانه مجلس خبر داد و گفت: تاکنون استیضاح آقایان پاکنژاد و همتی به ترتیب با ۲۳ و ۷۰ امضا به طور رسمی در سامانه مجلس به ثبت رسیده است. (بیشتر بخوانید) پس از آن نوبت به میدری، وزیر کار هم رسید.
به این بهانه به استیضاح های صورت گرفته در مجالس مختلف پس از پیروزی انقلاب و سرنوشت آنها نگاهی می اندازیم.
رکوردهای استیضاح
رکوردهای استیضاح های ادوار مختلف مجلس شورای اسلامی، به این ترتیب است:
مجلس دهم با انجام ۶ استیضاح و مجلسهای ششم، هشتم و نهم نیز هرکدام با انجام ۴ استیضاح، رکورددار انجام استیضاح تاکنون هستند.
در میان دولتهای دوازدهگانه ، دولت دوم روحانی با مواجهشدن با ۵ استیضاح از جانب مجلس دهم، رکورددار محسوب میشوند.
از میان وزرای استیضاحشده، علی کردان با ۱۸۸ رای منفی، دومین وزیری است که بیشترین رای منفی را در جلسات استیضاح گرفتهاست؛ رتبه نخست در این جدول به عبدالرضا شیخالاسلامی تعلق دارد که با ۱۹۲ رای منفی نمایندگان مجلس نهم، از سمتش عزل شد.
در دولت سوم و چهارم که میرحسین موسوی نخست وزیر بود، محمدجواد گنابادی وزیر مسکن و شهرسازی ، علی اکبر ناطق نوری وزیر کشور، بهزاد نبوی وزیر صنایع استیضاح شدند که توانستند رای اعتماد مجدد را بگیرند.
در دولت پنج و ششم که مرحوم هاشمی رفسنجانی رییس جمهور بود ، ایرج فاضل وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی ، محمد علی نجفی وزیر آموزش و پرورش ، محمد سعیدی کیا وزیر راه و ترابری ، حسین محلوجی وزیر معادن و فلزات به پای میز استضاح رفتند که از این میان فقط ایرج فاضل نتوانست رای اعتماد مجدد را کسب کند.
در دولت اصلاحات با ریاست سید محمد خاتمی یعنی دولتهای هفتم و هشتم ، عبدالله نوری وزیر کشور، سید عطا الله مهاجرانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ، علی عبدالعلی زاده وزیر مسکن و شهرسازی ، مسعود پزشکیان وزیر بهداشت درمان ، مرتضی حاجی وزیر آموزش و پرورش دولت هشتم، سید احمد معتمدی وزیر ارتباطات ، احمد خرم وزیر راه و ترابری استیضاح شدند که از این میان عبدالله نوری در دولت هفتم و احمد خرم در دولت هشتم نتوانستند به وزارتخانه کشور و راه بازگردند.
دولت نهم و دهم یعنی دولت محمود احمدی نژاد نیز برخی وزاری خود را برای استیضاح راهی مجلس کرد. محمد رضا اسکندری وزیر جهاد کشاورزی ، محمود فرشیدی وزیر آموزش و پرورش ، علی کردان وزیر کشور ، حمید بهبهانی وزیر راه و شهرسازی، مجید نامجو وزیر نیرو ، سید شمس الین حسینی وزیر اقتصاد و دارایی ،عبد الرضا شیخ الاسلامی وزیر کار و امور اجتماعی استیضاح شدند . از این تعداد علی کردان در دولت نهم نتوانست به وزارت کشور بازگردد و حمید بهبهانی و عبدالرضا شیخ الاسلامی در دولت دهم نتوانستند رای اعتماد مجدد از مجلس را بگیرند .
در دولت یازدهم و دوازدهم؛ دولت حسن روحانی ، رضا فرجی دانا وزیر علوم تحقیقات و فنآوری، علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش ، عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی ، علی ربیعی وزیرتعاون و کار و رفاه اجتماعی ، محمود حجتی وزیر کشاورزی و مسعود کرباسیان وزیر امور اقتصادی و دارایی استیضاح شدند که از این میان رضا فرجی دانا ، علی ربیعی و مسعود کرباسیان نیز نتوانستند به وزارتخانه خود بازگردند.
اما دولت سیزدهم که کامل نیز نتوانست به پایان برسد ، با ریاست جمهوری مرحوم ابراهیم رییسی ، شاهد دو باراستیضاح سید رضا فاطمی امین وزیر صنعت معدن و تجارت بود که بار دوم یعنی اردیبهشت 1402 نتوانست از مجلس رای اعتماد مجدد بگیرد.
اما این بار زمان زیادی از روی کار آمدن دولت نگذشته است که برخی نمایندگان سعی دارند از حق قانونی خود به صورت زود هنگام استفاده کنند و زیر پای دو تن از وزرای دولت را خالی کنند . باید منتظر ماند و دید که تلاش های آنها برای اقناع اکثریت مجلس به کجا خواهد رسید.
درباره تاریخ چالشهای دولت و مجلس شما نظر بدهید.
حقشه وقتی خیانت کرد به ۱۷ میل رای و رفت دنبال اتحاد باتحجر
دولتی که یک اقدام مثبت درکارنامه خودش ندارد چرا باید ادامه دهد
اسب لنگه!
تقصیر سوارکار چیه؟
پزشکیان با رمز وفاق خود را در چاه انداخت ، وزیرانی که غیر اصولگرا و غیر پایداری هستند حتما حذف خواهند شد با این مجلس که شورای نگهبان در چینش آنها دست داشت و. ر این جنایت شریک است پزشکیان کاری نمیتواند پیش ببرد ،اصلاخات در کشور از شورای سفارشی نگهبان باید آغاز شود
زود هنگام ؟
تقصیر کیه ؟
دولت کارشناس ها خیلی زود با اقتصاد کاری کرد که طی ۴ سال نکردند
زیر پای ملت و کشور خالی بشود ، مهم نیست ؟
اصلا با توجه به عملکرد آقای اقتصاد در دو دولت روحانی ، چرا مجدد به وزارت منصوب شد و چرا مجلس تایید کرد ؟
وفاق باید به نفع مردم و کشور باشه یا بده بستان ؟
نخبه متعهد کاربلد غیر جناحی کم داریم ؟ یا قراره هرچه جناح و باند گفتند اجرا بشود ؟
از بیکاری بهتره است و مجلس یک سرگرمی می خواهد.
به نظر می رسه این مجلس هیچ کاری نکند بهتره چون دنبال حاشیه است چرا در این مجلس هیچ طرحی برای احداث پالایشگاه ، نیروگاه خورشیدی و ساخت اتومبیل های برقی تصویب نمی شود و اصلا در وادی ها نیستند حداکثر نگرانی مجلس شده حجاب
گفته و نوشته شده: تاکنون استیضاح همتی با ۷۰ امضا به طور رسمی در سامانه مجلس به ثبت رسیده است./ آفرین به نمایندگان پیگیر این مساله، مماشات با طایفه ها و گروه های سیاسی وجناحی و....تاکی؟ تحمل سختی ها و بد بختی های ی جهش ارز تا کی؟! دلار و یوروی ۸۰ و ۸۵ هزاری و احتمالات افزایش آنها، آینده اقتصادی و... کشور و مردم را با ابهام کامل مواجهه کرده!!؟ واقعا وضع اقتصاد کشور وخیم، و درحد سرطان بد خیم شده، و چون در راس امور اقتصادی و رفاهی مردم وزیر اقتصاد قرار دارد، و باید جوابگوی این مصائب باشد. پس ۱۰۰ درصد استیضاح همتی منطقی و به موقع و ضروری است. اگه این کار به هر بهانه ای انجام نشود،!! قطعا ظلم به طبقات محروم و ضعیف جامعه است. البته اگه وزاری دیگر هم نجنبند،...، باید به مرور استیضاح شوند. لطفا به این استیضاح که حق قانونی نمایندگان و مردم هست، برچسب سیاسی نزنید.واقعا اقتصادمان وضعشدخراب اندر خرابه....
اقای ناشناس در عرض ۴ ماه شما برو اصلا وزیر اقتصاد امریکا را به ایران بیاور چه کاری از دستش برخواهد امد شما بگونه ای نوشته ای که گویا این دولت ۱۱ سال سر کار بوده ( ۸سال احمدی نژاد و ۳ سال دولت سیزدهم) این مطالب را برای دولت قبل می نوشتی در عرض ۳ ماه قرار بود ۳ قلم کالا گران شود ۱۵۰۰ قلم کالا را ۱۰۰٪ گران کردند تورم کشور بعد از انقلاب به بالاترین رقم خود ۴۶٪رسیداینها امار خودشان بود اما با گرانی ۱۰۰درصد کالاها تورم به ۸۷ درصد رسیده بود در سه سال دولت قبل بازنشستگان کشور را به فلاکت انداختند این دولت نیامده حق و حقوق بازنشستگان را داد با توجه به اینکه دولت خزانه را خالی تحویل داده بود انصاف هم خوب چیزی است
کسی که کار نمیکنه باید استیضاح بشه
ما ایندفعه به پزشکیان رای دادیم که با آمریکا روابط دیپلماتیک برقرار کند و مسائل بانکی کشور را رفع و رجوع کند و مساله فیلترینگ و حجاب را درست و حسابی حل کند ، این مسائل حل نشوند، دیگر حتی یک رای از همین هفده میلیون نفر را نخواهید دید و البته فکر نکنید مفت چنگ جلیلیون می شود نه از این خبرها هم نخواهد بود.
شیررررر برنججججججج و دیگر هیچ مگو
آخه با چه منطقی میخوان استیضاح کنن؟
کلا ۵ ماه کار کردن همش بحران بوده توی شرایط عادی که نبودیم
وزیر جدید تا بخواد بیاد چند ماه طول می کشه.
اینها همش نمایشه برای این که از پزشکیان انتقام بگیرن
دشمنی با دولت پزشکیان ،دشمنی با مردم است .دشمنی با اقتدار و آبادانی کشور است .
عملکرد نمایندگان مجلس مورد قبول مردم نیست .
کمک