پزشکیان، نماینده تبریز:

فراکسیون مستقلین نبودند، قالیباف هرگز این رأی را نمی‌آورد/ طرح صیانت و رفتارهای سلبی در بحث حجاب، مردم را آزار می‌دهد/ چرا پس از ۴۵ سال و به‌رغم امکانات بالا، پول فراوان و قدرت مسلط، مردم از مشارکت دلزده‌تر شده اند؟

نماینده تبریز گفت: گمان می‌کنم اگر رای مستقلین نبود، قالیباف هرگز یک چنین رایی را نمی‌آورد. در صورت عدم مشارکت مستقلین و اصلاح‌طلبان در رای به قالیباف احتمال داشت انتخابات هیات‌رییسه به دور دوم کشیده و مشکلات بسیاری ایجاد شود.

فراکسیون مستقلین نبودند، قالیباف هرگز این رأی را نمی‌آورد/ طرح صیانت و رفتارهای سلبی در بحث حجاب، مردم را آزار می‌دهد/ چرا پس از ۴۵ سال و به‌رغم امکانات بالا، پول فراوان و قدرت مسلط، مردم از مشارکت دلزده‌تر شده اند؟

مسعود پزشکیان دیدگاه خود در باره انتخابات ریاست جمهوری را بیان کرده است.

بخشهایی از این گفت و گو را می‌خوانید:

اگرچه ثبت‌نام نامزدهای مختلف از سلایق گوناگون در انتخابات اثرگذار است اما قفل مشارکت مردم در انتخابات به دست حاکمیت و شورای نگهبان باز می‌شود. حاکمیت برای افزایش مشارکت چه المان‌هایی را باید مورد توجه قرار بدهد؟

اگر اجازه داده شود سلایق مختلف از جریانات گوناگون در مرحله نهایی انتخابات حضور یابند، طبیعتا افرادی که با جریان و سلیقه یاد شده ارتباط دارند و سمپات آن‌ها هستند، هم خودشان وارد صحنه انتخابات می‌شوند، هم اطرافیان و نزدیکان خود را تشویق به حضور در انتخابات می‌کنند.

در نقطه مقابل هر اندازه تک‌صدایی در انتخابات بیشتر باشد و تنها یک جریان در انتخابات حضور فعال داشته باشد، انتخابات سوت و کورتر و با مشارکت کمتر برگزار می‌شود. باید توجه داشت انتخابات چهاردهم ریاست‌جمهوری مانند سال‌های قبل همزمان با انتخابات شورای‌های شهرها نخواهد بود.

این موضوع باعث می‌شود مردم فقط برای انتخابات ریاست‌جمهوری پای صندوق‌ها حاضر شوند، در یک چنین شرایطی اگر تنها نامزدهای یک گروه اقلیت در انتخابات حاضر شوند، مشارکت کاهش می‌یابد. این کاهش حضور به هیچ وجه به نفع نظام و کشور نیست. هر اندازه که بتوان افراد شناخته‌تر شده، با مقبولیت بیشتر و با طرفداران افزون‌تر در انتخابات حاضر شوند دستاوردهای بیشتری هم کسب می‌شود.

یکی از ابهامات جدی در انتخابات پیش رو نحوه کنشگری اصلاح‌طلبان در انتخابات است. برخی نشانه‌ها حاکی است که جریان اصلاحات در این دوره از اعلان نامزدی چهره‌های خاص پرهیز کرده تا پس از پایان ثبت‌نام‌ها و بررسی صلاحیت‌ها، تصمیم نهایی اتخاذ شود. این رویکرد در جریان اصلاحات را چطور ارزیابی می‌کنید؟

فعلا اطلاعات خاصی ندارم، از طرف دوستان اصلاح‌طلب هنوز هیچ پیام یا پالس خاصی دریافت نکرده‌ام که آیا می‌آیند یا نه؟ ظاهرا فعلا در حال بحث و تبادل‌نظر هستند. اما به نظرم، فارغ از اینکه شورای نگهبان ردصلاحیت می‌کند یا نه، مشارکت کردن، وارد میدان شدن و رونق بخشیدن به انتخابات در راستای منافع ملی است. اینکه از یک طرف، افراد سیاسی متخصص حضور پیدا کنند و از سوی دیگر به مردم هم گفته شود که مصالح و خواسته‌های آنان از این طریق بهتر محقق می‌شود، کشور را به سمت جلو هدایت می‌کند.

تجربه اما ثابت کرده که به‌رغم این حضور اگر با تیغ تیز ردصلاحیت‌ها نامزدهای اصلاح‌طلب و میانه‌رو از میدان به در شوند، باعث سرخوردگی افکار عمومی می‌شود. این‌طور نیست؟

بله، اگر همه این تلاش‌ها صورت بگیرد اما شورای نگهبان در مرحله پایانی بررسی‌ها، اقدام به ردصلاحیت گسترده افراد کند یا ازعدم احراز صحبت کند، نتیجه‌بخش نیست. من یا افرادی مانند من مهم نیستند مهم این است که مردم پای صندوق‌های رای حاضر شوند و در فضای بین‌المللی این پالس صادر شود که انتخابات در ایران با مشارکت بالا انجام شده است. شما انتخابات اخیر تهران را ببینید؛ ۸ درصد مشارکت مردم به هیچ وجه قابل دفاع نیست.

ببینیم چه اتفاقی رخ داده که پس از ۴۵ سال و به‌رغم امکانات بالا، پول فراوان و قدرت مسلط و… به جای اینکه مردم راغب‌تر به مشارکت بشوند، دلزده‌تر و دورتر شده‌اند

نباید کاری کرد که کشور به این وضع بیفتد. به جای نقد دیگران، باید خودمان را نقد کنیم و ببینیم چه اتفاقی رخ داده که پس از ۴۵ سال و به‌رغم امکانات بالا، پول فراوان و قدرت مسلط و… به جای اینکه مردم راغب‌تر به مشارکت بشوند، دلزده‌تر و دورتر شده‌اند. در صورتی که به درستی عمل شده و از ظرفیت‌ها برای حل مشکلات مردم استفاده می‌شد، تصور نمی‌کنم مردم بی‌تفاوت می‌نشستند.

از انتخابات ریاست‌جمهوری فاصله بگیریم و به انتخابات هیات‌رییسه امروز مجلس بپردازیم. فراکسیون مستقلین و اصلاح‌طلبان کنشگری قابل‌توجهی در انتخابات هیات‌رییسه داشتند. درخصوص فعالیت این طیف در مجلس توضیح می‌فرمایید؟

به این فراکسیون دیگر نمی‌توان عنوان فراکسیون اقلیت گفت. گروهی بسیار تعیین‌کننده در مجلس دوازدهم هستند که کنشگری آن‌ها مبتنی بر مطالبات مردم و منافع ملی است. گمان می‌کنم اگر رای مستقلین نبود، قالیباف هرگز یک چنین رایی را نمی‌آورد.

در صورت‌عدم مشارکت مستقلین و اصلاح‌طلبان در رای به قالیباف احتمال داشت انتخابات هیات‌رییسه به دور دوم کشیده و مشکلات بسیاری ایجاد شود. اتفاقا رفتار مستقلین و نوع رای دادن آن‌ها نشان داد که در مجلس دوازدهم تعیین‌کننده خواهند بود. خوشبختانه افراد خبره و کارشناسی هم بین بچه‌های مستقل وجود دارد. نمایندگانی که هم تجربه دارند، هم سابقه مدیریت دارند و هم از نظر علمی نمایندگان عالمی هستند. معتقدم اگر قصد داریم مملکت درست شود باید با تعامل جلو برویم. اگر بخواهیم جناحی عمل کرده و به رویکردهای کارشناسی بی‌تفاوت باشیم، کارها پیش نمی‌رود.

۳ معضل مهم در کشور وجود دارد که مردم را آزار می‌دهد؛ یکی طرح صیانت از فضای مجازی است. دومین موضوع رفتارهای سلبی در بحث حجاب و عفاف است و نهایتا مشکلات معیشتی مردم. آیا از ظرفیت مستقلین و اصلاح‌طلبان مجلس می‌توان برای حل و فصل این نگرانی‌ها بهره برد؟

هر راهی که طی شود و نتیجه عکس بدهد، عقل و منطق حکم می‌کند که ادامه داده نشود. متاسفانه در کشور برخی افراد و گروه‌ها تجربیات اشتباه قبلی را دوباره تکرار می‌کنند. برخوردهای سلبی بر سر موضوعات فرهنگی و اجتماعی یکی از این موارد است.

اگر روش‌هایی که برخی افراد و گروه‌ها به کار می‌برند، درست بود که وضعیت مملکت این نبود. معتقدم نباید جامعه را به سمت تقابل با دین و رویارویی با مذهب سوق داد. منطق به ما می‌گوید، آموزش بدهیم، فرهنگ‌سازی را مورد توجه قرار داده و نسل‌های نو را تربیت کنیم. ما باید از این داشته‌ها استفاده کنیم.

مردم را باید با زبان خوش جذب کنیم. با دستور و امر و نهی که مشکل حل نمی‌شود. امام جمعه شهید ما اگر رویکردهای سلبی داشت و مدام دستور می‌داد و بخشنامه صادر می‌کرد این همه در جذب دل‌های مردم توفیق نداشت. امروز اصول جدید مدیریت در جهان، مبتنی بر امر و نهی نیست، بلکه مبتنی بر ایجاد اعتماد (leadership) است.

صاحب یک کسب و کار، مدیر یک کارخانه و مسوول یک دستگاه اگر می‌خواهد موفق باشد و در رقابت برنده شود باید در دل کارگران، کارمندان و مردم خود نفوذ کند تا از طریق مشارکت نیروهایش بتواند ارزش افزوده خلق کند. امر و نهی حتی اگر در ظاهر منجر به اجرای کاری شود اما کیفیت و دقت موردنظر را نخواهد داشت، بنابراین روند کلی مدیریت در جامعه باید مبتنی بر مدیریت کیفیت باشد.

مدیریت رهبران از طریق جذب قلوب کارمندان و پرسنل و مردم ایجاد می‌شود. مدیریت و رهبری مبتنی بر امر و نهی هم ممکن است در ظاهر دستاوردهایی داشته باشد اما کیفیت رهبری کیفی بسیار بیشتر است. برای تربیت‌های اجتماعی به جای رفتارهای خشن و دلخراش، باید الگوهای انسانی و عاطفی ایجاد کرد.

 

بخوانید: افشای راز ۴ زن در زندگی شخصی آیت الله رئیسی

بخوانید: این روحانی تندرو  نقش مهمی در انتخابات ایفا می کند

منبع: اعتماد
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 11
  • ناشناس
    1

    هیچ وقت انسانهای بزرگ سیاستمدار نمی شوند

  • ناشناس
    0

    خخخخخ

  • ناشناس
    0

    ایکاش تواین مملکت یه کار درستی بود که دلها را متحول میکرد. مردم آرامش روانی داشتند قیمتها ثبات داشتند .جوانان امید به پیدا کردن شغل موردانتظارشان را داشتند.مسکن دست نیافتنی نمیشد.صندوقها ی رای برچیده میشد .معجزه درصندوقها تصور نمیکردند .مردم مجلس را نمایندگی میکردند نه مجلس مردم را ،خروجی انجام هرکاری درکشور را مردم احساس میکردند نه خروجی مملکت را دراشخاص وصاحب نفوذان .خدایا تو قادری وتوانا درحق این مردم چشم مپوشان وبهترینها را برای یک زندگی باعزت درسایه عدالت وبرخورداری مردم متناسب با نیازشان فراهم کن ،بندگان خوب تو که نمایندگی بقیه را میکنند و درتفسیر های گوناگون پی درپی میایند نه آن بندگانی است که بعنوان خلیفه الله روی کره خاکی وظیفه خدمت را بردوش میکشند بلکه این وظیفه جز فشار بمردم وفاصله طبقاتی موجبات بندگی را فراهم نمیکند پس ای بهترین حکم کننده ما رادرپناه خود ببر وازالطاف خود بی نصیب مکن

  • مردم رونالدو مسلک!
    0

    اینطور نیست جناب دکتر!
    این روزا خیلی ها دقیقا دنیای سیاست را با زمین فوتبال اشتباه گرفته اند و مثل رونالدو به چپ نگاه می کنند از را ضربه می زنند. به شما نماینده بسیار محترم و استثنائئ توصیه می کنیم خیلی به حرف های قبل از شروع بازی، اعتماد نکنید.

  • منصور
    7

    دست خدا پشت سر قالیباف است وهر چی باشه به 99 درصد کسایی که الان تو مجلسن می ارزه.

  • حائری
    5

    وقتی برخی نما یندگان مجلس بخاطر تعداد معلوم الحال مباشات می کند وخود قانون را نادیده می گیرند ودل مذهبی ها راخون می کنندوبرای لایحه حجاب که امر الهی است نادیده می گیرند وموجب درگیری افراد مذهبی بااین وحوش می شوند درواقع قانون شکنی وقانون کریزی را در جامعه عادی سازی می کنند.

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      اره بابا مباشات خیلی بده !!!در ضمن وحشیم جد وابائته .

  • عمو جانی
    0

    و این قصه سری دراززز دارد

  • Slam
    0

    تنها موقعی مشارکت بالا میرود که مردم احساس کنند رای آنها تاثیر در سیاست خارجی داخلی و اقتصادی داره و احساس کنند نامزد واقعی مد نظرشان کاندید شده وقتی اکثریت مردم شب تا صبح ..دو میزنند تا چاله چوله های روزمره زندگیشان را پر کنند آیا نایی برایشان باقی میماند حق ملت بزرگ ایران این نیست که ته جدول شاخص ها باشند ای کاش مسئولان اندکی وجدان می داشتند

  • ناشناس
    0

    الحمدلله در این روزها مردم عزیز همه هستند ،،،،،
    مردم گرانی ندارند به جان همه وزرا اگه دروغ بگم
    فقط به فکر مردم هستند خواب وخوراک ندارند؟؟؟
    تا یه روز بعد انتخابات!!!!!!!!!!!!!!

  • ناشناس
    0

    یک نفر بیسواد را در راس امور ریاست جمهوری انتخاب بکنید بهتر از آقایان مملکت را درست می کند