تعیین تکلیف برجام در نیویورک؛ گفتگوی پزشکیان با سران اروپا به کجا رسید؟

رئیس جمهور با بیان اینکه سفر نیویورک، سفر پربرکتی بود گفت: فرصتی داشتیم که با سران کشور‌ها گفتگو کنیم و دغدغه خود از غزه و فلسطین و لبنان را با دیگران در میان گذاشتیم.

تعیین تکلیف برجام در نیویورک؛ گفتگوی پزشکیان با سران اروپا به کجا رسید؟

مسعود پزشکیان در بدو ورود به تهران گفت: قرار شد در آینده جلساتی با کشور‌های اسلامی داشته باشیم و بیانیه و اعتراضات خود را اعلام کنیم و تصمیماتی نیز گرفته شود.

وی ادامه داد: در این سفر، با رئیس شورای اروپا و سران کشور‌های اروپایی صحبت کردیم، اما آنها می‌گفتند که ما جنایات اسرائیل را محکوم کرده‌ایم، اما آمریکا هم باید مساله را حل کند و نتانیاهو که نمی‌شود نام انسان را بر او گذاشت.

رئیس جمهور ادامه داد: این مسائل را در صحن سازمان ملل و در دیدار‌هایی که داشتیم بیان کردیم، همه اظهار همدری می‌کردند، اما با همدردی مشکل حل نمی‌شود.

وی گفت: در کشور ما و کشور‌های دیگر از اتفاق ساده‌ای رخ دهد زمین و زمان را به هم می‌دوزند که حقوق بشر زیر پا گذاشته شده است، اما همین‌ها در مقابل جنایات اسرائیل و کشتار صد‌ها نفر سکوت می‌کنند و توجیه می‌کنند.

رئیس جمهور به دیدار‌های خود با سران کشور‌های همسایه پرداخت و اظهار داشت: با روسای جمهور و نخست وزیران کشور‌های همسایه دیدار داشتیم، قرار شد درباره اهداف خود در برنامه با آنها توافقاتی داشته باشیم.

وی افزود: این سفر فرصت مناسبی بود که در دیدار با مقامات سایر کشورها، برنامه‌های برای دیدار در کشور‌های همسایه و کشور‌های اروپایی بگذاریم.

پزشکیان به موضوع برجام نیز اشاره کرد و توضیح داد: درباره برجام گفتگو‌هایی انجام شد، دغدغه‌های خود را با کشور‌های اروپایی مطرح کردیم و قرار شد وزرای امور خارجه این مساله را دنبال کنند. اعلام کردیم که ما برجام را پاره نکردیم و این ترامپ بود که این کار را کرد، آنها نیز پذیرفتند. تلاش بر این است که با گفتگو این روند و تحریم‌ها و روندی که در کشور ما ایجاد کرده‌اند را پیگیری کنیم.

وی افزود: قرار شد وزارت امور خارجه ما و کمسیون‌های مشترک به صورت عملیاتی درمنطقه ارتباطات را از نظر اقتصادی و امنیتی و سیاسی و فرهنگی دنبال کنند.

رئیس جمهور گفت: کارگروه مشخصی با چین شکل گرفته و مصوباتی که در دولت شهید رئیسی انجام شده بود، پیگیری و عملیاتی شود.

پزشکیان به دیدار خود با ایرانیان مقیم آمریکا نیز اشاره کرد و توضیح داد: با ایرانیان مقیم آمریکا جلسه داشتیم نشستی هم با نمایندگان ادیان و مذاهب مختلف برگزار کردیم، با نمایندگان مراکز علمی و نخبگان آمریکا جلسه گذاشیم که جلسه بسیار خوبی بود و دیدگاه ما را از نزدیک شنیدند. مردم آمریکا آنچه از رسانه یا صدای بیگانه می‌شنوند با آنچه با گفتگو می‌تواند خود را ظاهر کند خیلی فرق داشت.

پزشکیان تأکید کرد: ایرانیان مقیم آمریکا دغدغه‌هایی داشتند که در داخل کشور تلاش می‌کنیم آنها را برطرف کنیم تا بتوانند راحت به کشور تردد کنند و جوی که در آنجا درست شده، ببینند که اینگونه نیست.

وی اظهار داشت: دساورد‌هایی که در این سفر داشتیم، کار چند ماه ما را سبک کرد، چون باید با رؤسای کشور‌های خارجی درباره مسائل مختلف گفتگو می‌کردیم، اما در این سفر فرصتی بود تا در این ۳ روز بیش از ۲۷ دیدار مختلف و دو سخنرانی رسمی در سازمان ملل داشتیم.

رئیس جمهور گفت: امیدواریم در ادامه با گفتگو‌هایی که شکل گرفته، راه را ادامه دهیم و پیام صلح و صداقت و انسانیت را که آنها به دروغ می‌گویند معتقدیم، ما در عمل پیاده کنیم. 

منبع: ایرنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 4
  • ناشناس
    0

    ظریف که گفت اسبی را که خریدیم تحویل ندادند !

  • ناشناس
    0

    امیدوارم تندروهای داخل هم هماهنگ عمل کنند تا بتونیم توافق کنیم تحریمها برداشته بشه

  • چای دبش باغ ازگل
    0

    فقط یک نفر تصمیم گیری می‌کند و مسولیت خوب یا بد آشتی با آمریکا را می‌تواند عهده‌دار باشد!!! بقیه مسولین مرخص!

  • ناشناس
    0

    آقای پزشکیان لطفا همه جوانب را مطالعه فرمایید و اولویت بندی کنید و پیگیری نمایید.
    اولا تاریخ میگوید که در صد سال گذشته عوامل انگلیسی در لبنان رفته اند و با پول های زیادی سر مردم لبنان و فلسطین کلاه گذاشته اند و زمینهای آنها را خریداری کرده اند ولی بدون هیچ ثبت رسمی سندی آنها را به یهودیان واگذار کرده و آنجا را ترک کرده اند و اسراییل فعلی صاحب آنها بدون سند است. دقیقا همان کاری که الان با خرید زمینهای شمال ایران توسط اتباع خارجی بصورت غیررسمی صورت میگیرد و در پنجاه سال آینده جنگ و درگیری‌های فراوانی بین مالکان این زمین‌ها و ایرانیها رخ خواهد داد.
    ثانیا دنیا از جنگ موجود اطلاع دارد و این جنگ باید توسط دنیا ادامه و یا خاتمه یابد، شما به تنهایی نمیتوانید در نتیجه این جنگ که بسیاری از ابرقدرتها مدافع اسراییل هستند تاثیری داشته باشید.
    ثالثا حل مشکلات فعلی موجود در ایران فارغ از جنگ باید توسط شما سریعا حل شود تا کشور از سراشیبی سقوط و ناامیدی خلاص شود.
    رابعاً کاری باید توسط شما انجام شود که نتیجه بخش و محصول مخور باشد، محصولی که خرابی و ویرانی نباشد بلکه آبادانی و رضایت مردم و خداوند را در پی داشته باشد.
    خامسا فرصت شما جهت بازآفرینی امید و ایمان مردم و مشارکت 98 درصدی مردم جهت اثبات تامین پشتوانه مردمی، در آینده نزدیک به اتمام می‌رسد لذا کارها و حرفهایتان باید با موافقت اکثر مردم انجام شود تا مثمرثمر واقع شود.
    سادسا آیا واقعا اکثر مردم فعلی ایران با ورود به جنگ دیگری موافقت دارند؟ آیا با گرانی بنزین و مواد غذایی و مسکن ووو موافقند؟ آیا با انتصاب غارتگران و نجومی بگیران و خودشیفتگان اموی صفت در پستهای مدیریتی موافقند؟ آیا با فحاشی و بدزبانی به سایر ملل و دولتهای آنان موافقند؟ آیا با نفوذ عوامل منافق در وزارت اطلاعات و مراکز امنیتی و تصمیم گیر موافقند؟ ....