سیاستمدار افراط‌گرای دانمارکی بار دیگر به قرآن اهانت کرد

یک سیاستمدار افراط‌گرای دانمارکی برای بار چهارم طی ۲ سال گذشته اقدام توهین‌آمیزی علیه قرآن کریم انجام داد.

سیاستمدار افراط‌گرای دانمارکی بار دیگر به قرآن اهانت کرد

راسموس پالودان، سیاستمدار و رئیس حزب راست افراطی استریم کورس دانمارک، بار دیگر به قرآن کریم اهانت کرد.

به گزارش رسانه‌های دانمارکی و سوئدی، براساس اعلام پلیس دانمارک، پالودان این اقدام را جمعه گذشته بیرون سفارت ترکیه در کپنهاگ، پایتخت دانمارک انجام داد.

پلیس دانمارک اعلام کرد که به پالودان درباره ممنوعیت این اقدام اطلاع داده بود، اما وی تصمیم به سرپیچی از قانون کرد.

با وجود این، پلیس دانمارک مانع پالودان برای برگزاری تظاهرات در روز شنبه، ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ شد.

پالودان در ۲۳ ژانویه ۲۰۲۳ (۳ بهمن ۱۴۰۲) نیز در مقابل سفارت ترکیه در سوئد دست به اقدام توهین‌آمیز مشابهی زده بود که تنش‌های دیپلماتیک گسترده‌ای را میان سوئد و کشور‌های اسلامی درپی داشت.

وی اقدام مشابه دیگری در مقابل سفارت ترکیه در کپنهاگ در ۲۷ ژانویه (۷ بهمن ۱۴۰۲) انجام داد؛ پالودان در ماه آوریل ۲۰۲۳ (اردیبهشت ۱۴۰۲) به هتک حرمت‌های خود در مالمو و نورکوپینگ سوئد ادامه داد.

این سیاستمدار راست افراطی موسس حزب راست‌گرای افراطی استرم کورس است که در سال ۲۰۱۹ خواستار اخراج همه مسلمانان از دانمارک شده بود.

رئیس حزب افراطی استریم کورس دانمارک تاکنون سه بار در دادگاه‌های این کشور به نژادپرستی محکوم شده است.

دولت دانمارک تاکنون از انجام هرگونه اقدام بازدارنده در مسیر هتاکی‌های وی خودداری کرده است.

اقدام‌های هتاکانه به قرآن کریم در سال‌های اخیر به‌عنوان بخشی از نمایش سراسری نفرت در سراسر اروپا، در برخی از کشورهای این قاره انجام می‌شود.

در سال‌های اخیر، شخصیت‌ها و سیاستمداران راست افراطی مکررا در چارچوب رویکرد اسلام‌هراسانه خود دست به هتاکی به قرآن زده‌اند؛ وجه مشترک این افراد ادعا‌های نژادپرستانه و تبعیض‌آمیز آشکار درباره اسلام و مسلمانان بوده است.

یکی از چنین سیاستمدارانی، «راسموس پالودان» سیاستمدار راست افراطی دانمارکی است.

گذشته از اینکه سیاستمداران و شخصیت‌های هتاک هیچ‌گاه به دلیل دیدگاه‌های خصمانه و نژادپرستانه خود علیه مسلمانان عذرخواهی نمی‌کنند، جریان‌هایی نیز وجود دارند که حامی چنین اقدام‌های تحریک‌آمیزی بوده‌اند و افرادی را نیز وارد چنین معرکه‌هایی کرده‌اند؛ هدف از چنین اقدام‌هایی تحریک جامعه و برانگیختن نفرت علیه مسلمانان است.

کشور‌های مسلمان در سطح بین‌المللی با درخواست تشکیل جلسه اضطراری در شورای حقوق بشر سازمان ملل، موفق به تصویب قطعنامه‌ای مبنی بر مقابله با نفرت مذهبی منجر به تحریک تبعیض، خصومت یا خشونت  شدند.

این قطعنامه خواستار محکومیت اقدام‌های اهانت‌آمیز به اسلام و قرآن شده و از آن با عنوان اعمال نفرت مذهبی یاد کرد.

شماری از کشور‌های غربی ازجمله آمریکا، فرانسه، آلمان و انگلیس با طرح ادعای تعهد به آزادی بیان با این بیانیه مخالفت کردند؛ این کشور‌ها مدعی شدند که ممنوعیت نمایش‌های این چنین نفرت به حق آزادی بیان افراد خدشه وارد می‌کند.

با توجه به میزان اهمیت قرآن در زندگی مسلمانان و محوریت آن در دین اسلام، عاملان اقدام‌های هتاکانه علیه قرآن کریم، دارای دیدگاه‌های عمیقا اسلام‌هراسانه هستند و به شکلی هدفمند دست به چنین اقدامی می‌زنند.

در واقع، عاملان هتاکی به قرآن کریم با دست زدن به چنین اقدامی از حق آزادی بیان خود استفاده نمی‌کنند، بلکه به دنبال تحریک، آزار و تنفر علیه جامعه‌ای هستند که در حال حاضر با افزایش جرایم ناشی از نفرت و تبعیض مواجه است.

در حال حاضر، اسلام هراسی در اروپا به یک تهدید و تجربه روزمره مسلمانان ساکن این قاره تبدیل شده است؛ طی ۲ دهه گذشته جرایم ناشی از نفرت، هدف قرار دادن مساجد، افزایش قوانین تبعیض‌آمیز، هدف قرار دادن جوامع اسلامی و عادی سازی لفاظی‌های اسلام‌هراسانه در رسانه‌ها و سیاست اروپا افزایش یافته است.

اسلام‌هراسی در قاره اروپا در سال‌های اخیر به شکلی ویژه به امری قابل قبول تبدیل شده است و سبب می‌شود مسلمانان در اروپا در هراس دائمی از آینده زندگی کنند؛ بنابراین، انتخاب کتاب آسمانی جامعه مواجه با تبعیض و خشونت برای هتاکی، آزادی بیان نیست، بلکه اقدام متعصبانه‌ای است که جنایت‌های ناشی از نفرت را تشویق می‌کند، نفرت را تحریک‌ می‌کند و در دورانی که انسجام و تفاهم اجتماعی بیش از هر زمان دیگری مورد نیاز است، اختلاف‌های بیشتری را ایجاد می‌کند.

منبع: میزان
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید