گروسی: برجام دیگر کارایی ندارد

مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، برجام را «پوسته خالی» خواند و خواستار یک قالب جدید توافق شد.

گروسی: برجام دیگر کارایی ندارد

«رافائل گروسی» مدیر کل آژاانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت، برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) درباره موضوع هسته‌ای ایران بسیار قدیمی است و باید به دنبال قالب جدیدی برای انعقاد توافق با ایران بود.

رافائل گروسی در کنفرانس خبری خود در توکیو گفت: «برجام یک پوسته خالی است. فکر نمی‌کنم کسی باور کند که برجام در حال حاضر نقشی بازی می‌کند. فکر می‌کنم این توافقی بود که برای یک زمان مشخص طراحی شده بود. در حال حاضر، با وجود آنچه که شما در مورد مزایا و معایب آن فکر می‌کنید، در اصطلاح فناورانه که صحبت می‌کنیم، این کاملا جایگزین شده است.»

او در یک کنفرانس مطبوعاتی خود تاکید کرد که این توافق دیگر اهداف را برآورده نمی‌کند.

به گفته گروسی، متن توافقنامه قبلی حاوی اطلاعات قدیمی از جمله انواع سانتریفیوژهای مورد استفاده ایران است. مدیرکل آژانس همچنین گفت، در دیدار با «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، طرفین توافق کردند که «فلسفه برجام قابل ادامه است» که مبتنی بر محدود کردن فعالیت‌های ایران در ازای امتیازاتی است.

رافائل گروسی گفت که قالب مذاکرات «۵+۱» به دلیل اختلافات دیگر قابل اجرا نیست، اما آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای احتمال رویکرد جدیدی باز است.

برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، توسط «پنج» دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد و آلمان با ایران در سال ۲۰۱۵ امضا شد. اما در سال ۲۰۱۸، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور وقت آمریکا از این توافق خارج شد و تمامی تحریم‌های ضد ایرانی لغو شده بر اساس مفاد برجام را بازگرداند.

در واکنش به این اقدام، مجلس ایران در سال ۲۰۲۰ قانون اقدامات راهبردی برای رفع تحریم‌ها و حفظ منافع مردم ایران را تصویب کرد و بر اساس آن تعدادی از تعهدات ذیل توافق هسته‌ای، از جمله پایان دادن به بازرسی‌های آژانس فراتر از توافق پادمان بر اساس معاهده عدم اشاعه تسلیحات هسته‌ای بین آژانس و جمهوری اسلامی ایران را ممنوع کرد.

گروسی همچنین افزود: «فکر می‌کنم اصلاحات دیگری را شاهد باشیم، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا اشاره کرده است که می‌خواهد به توافق برگردد و در اروپا هم می‌گویند اتحادیه اروپا هم فرمولی برای توافق می‌خواهد، سوال اینجاست که چگونه، چون فرمول شرکت‌کنندگان روی میز یعنی ۱+۵ دیگر امکان‌پذیر نیست.»

او همچنین خاطرنشان کرد که آخرین سفرش به تهران در نوامبر سال گذشته سازنده بود و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی رایزنی‌هایی را با وزارت خارجه ایران به طور منظم انجام می‌دهد.

رافائل گروسی همچنین گفت: «فکر می‌کنم برای همه روشن است که بدون آژانس، هر توافقی ساختگی و فقط یک تکه کاغذ خواهد بود.»

منبع: ايسنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 11
  • ناشناس
    1

    اینا چقد استرس دارن که ایران بمب بسازه؟ ایرانیا نمیتونن یه آرمیچر بسازن چه برسه سلاح هسته ای

  • ناشناس
    1

    آمریکا به تعهدات خود پایبند نیست.
    اروپا به تعهدات خود پایبند نیست.

  • ناشناس
    2

    و ما هم 3 گزینه داریم
    1 - ساخت بمب اتمی
    2 - نابودی رژیم صهیونیستی
    3 - نابودی همه پایگاه های آمریکا در منطقه

  • ما هنوز هم ترامپ جنایتکار را به رسمیت نمی شناسیم
    2

    ما هنوز هم ترامپ جنایتکار را به رسمیت نمی شناسیم

  • ناشناس
    0

    راه حل مشکلات داخلی است. دولت باید در داخل کشور بدنبال حل مشکل مردم و کشور باشند و نه در اروپا، دوحه و عمان

  • چای دبش باغ ازگل کیهان و زمین دماوند
    0

    برجام توسط مجلس یازدهم سوخت و تمام

  • ناشناس
    1

    از مذاکره با آمریکا هیچ مشکلی حل نمی‌شود. مذاکره با آمریکا هیچ تاثیری در رفع مشکلات کشور ندارد. اگر ما را تهدید کنند ما هم آنها را تهدید می‌کنیم . آمریکایی‌ها به امنیت ما تعرض کنند، ما هم تعرض می‌کنیم. اگر آمریکایی‌ها ما را تهدید کنند، تهدیدشان می‌کنیم.

  • ناشناس
    3


    هیچ کسی در کشورمان دیگر حق ندارد در باره برجام و برنامهٔ هسته‌ای ایران با خیانتکاران و جنایتکاران مذاکره، گفت وگو و همکاری کند.

  • ناشناس
    0


    تعطیلی کامل پایگاه های آمریکا و هم ترک نیروهای آمریکا در عراق و سراسر منطقه خاورمیانه، و هم ساخت سلاح هسته ای کشورمان شرط ایران برای مذاکره با آمریکا!

  • ناشناس
    0


    اگر واقعا داشتن سلاح هسته ای تا این اندازه بد است پس چرا رژیم صهیونیستی آن را کنار نمی گذارد.

    اگر واقعا سلاح هسته ای بد است، شما نیز آن را کنار گذارید اگر واقعا داشتن سلاح هسته ای تا این اندازه بد است پس چرا آمریکا آن را کنار نمی گذارد.

  • ناشناس
    0

    با آژانس هم که کاغذ پاره بود