چرا این «مارهای چرخان» میچرخند؟ (درحالیکه واقعا نمیچرخند!)
حرکات ریزی که چشم انسان انجام میدهد میتواند درک ما از حرکت و سکون را مختل کند. این موضوع زمانی جالبتر میشود که بتوانیم از آن برای ایجاد توهمهای بصری استفاده کنیم.
![چرا این «مارهای چرخان» میچرخند؟ (درحالیکه واقعا نمیچرخند!)](https://cdn.khabarfoori.com/thumbnail/5ajrEjke6Zi8/Z16wE4UvYwwq6tR2EOJTejVKGi50irI1BRxa7rEvYTnP-Bf9ahgZsp-WJuyTV3Z4V6BMQR8T-nfsv9pue1duJP2OtYcKeSIj/12.jpg)
تصویری که در بالا میبینید نامش توهم «مارهای چرخان» است؛ این تصویر در واقع کاملا ثابت است اما هیچ کس نیست که به آن نگاه کند و چرخشهای خیرهکننده (و برای بعضیها تهوعآور) آن را نبیند.
این توهم در سال ۲۰۰۳ توسط آکیوشی کیتائوکا از دانشگاه ریتسومئیکان در ژاپن ابداع شد و از آن زمان تاکنون، کیتائوکا و دانشمندان دیگر سعی در کشف دلیل عملکرد آن داشتهاند. مقالهای که در سال 2012 توسط استفان مکنیک در مؤسسه مغز و اعصاب فینیکس منتشر شد، شاید بتواند به این سوال پاسخ دهد.
بنابراین، مکنیک و همکارانش حرکت چشم افراد را هنگام نگاه کردن به دو تا از این چرخها روی صفحه کامپیوتر ردیابی کردند. افراد مورد آزمایش انگشت خود را روی یک دکمه نگه میداشتند و هر زمان که به نظر میرسید چرخها در حال حرکت هستند، انگشت خود را برمیداشتند.