تداوم رفتار‌های عجیب با دختران فوتبال دوست تبریزی، اصفهانی و اهوازی

درست در روز و ماه و قرنی که بسیاری از کشور‌های توسعه‌یافته و توسعه‌نیافته در پی حل مشکلات اقتصادی و رفاه بیشتر شهروندان هستند، در ایران هنوز مسئله ورود زنان به ورزشگاه تبدیل به محلی برای دعوا شده. از آن بدتر، ظاهرا این مقوله محلی جدید برای قدرت‌نمایی تعدادی از مسئولان شهری در استان‌های مختلف ایران هم شده است.

تداوم رفتار‌های عجیب با دختران فوتبال دوست تبریزی، اصفهانی و اهوازی

عجیب است؛ درست در روز و ماه و قرنی که بسیاری از کشور‌های توسعه‌یافته و توسعه‌نیافته در پی حل مشکلات اقتصادی و رفاه بیشتر شهروندان هستند، در ایران هنوز مسئله ورود زنان به ورزشگاه تبدیل به محلی برای دعوا شده. از آن بدتر، ظاهرا این مقوله محلی جدید برای قدرت‌نمایی تعدادی از مسئولان شهری در استان‌های مختلف ایران هم شده است. ورود زنان به ورزشگاه‌ها که در یکی دو سال اخیر مربوط به ورزشگاه‌های فوتبال بوده، رفته‌رفته حل‌وفصل شده و بیشتر شهر‌هایی که تیمی در لیگ برتر ایران دارند، با این پدیده کنار آمده که نیازی به سخت‌گیری و ممنوعیت برای ورود زنان به ورزشگاه نیست.

 البته این موضوع به معنای انجام کار به طور دقیق و کامل نیست. چرا‌که همچنان تعداد بلیتی که برای زنان در نظر گرفته می‌شود، بسیار اندک است و در تعدادی از ورزشگاه‌ها هم جایگاهی که برای زنان در نظر گرفته می‌شود، بسیار بد است. با‌این‌حال از آنجا که داستان حضور زنان در ورزشگاه مسئله‌ای تقریبا نو در ورزش و فوتبال ایران است، همین تعداد یا شاید همین شیوه هم برای شروع بد نیست. دست‌کم می‌توان امید داشت که در ادامه مسیر، هم تعداد زنانی که به ورزشگاه می‌آیند بیشتر شود و هم جایگاه بهتری در اختیار آنها گذاشته شود. از همه مهم‌تر اینکه مثل بسیاری از فعالیت‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، زنان بتوانند به همراه خانواده‌های‌شان در ورزشگاه حاضر شوند. اگرچه این موضوع قریب به دو سال است که در بسیاری از شهر‌های ایران جا افتاده و زنان دیگر مثل سابق با تابلوی ورود ممنوع به ورزشگاه روبه‌رو نمی‌شوند، ولی هستند هنوز شهر‌هایی که این اجازه را صادر نمی‌کنند.

مجوزی که البته ربطی به مسئولان ورزشی و فوتبالی ندارد و نهاد‌های دیگر در این زمینه اعمال نظر می‌کنند.

عجیب‌ترین شهر از این نظر اصفهان است؛ یکی از کلان‌شهر‌های بزرگ که با وجود داشتن دو تیم سپاهان و ذوب‌آهن در لیگ برتر، اجازه حضور زنان به ورزشگاه برای تماشای بازی‌های لیگ برتر را نمی‌دهد. این شهر پس از رأی کمیته انضباطی مبنی‌بر انجام بازی سپاهان - پرسپولیس با حضور تماشاگران زن، چنین تابویی را شکست و با استقبال بی‌نظیر زنان از یک بازی فوتبال همراه شد؛ به طوری که مسئولان این شهر از رکوردشکنی دختران‌شان برای یک بازی شگفت‌زده شدند. ولی مورد عجیب اینکه بلافاصله بعد از آن بازی که فقط با حضور تماشاگران زن برگزار شد، مسئولان شهری اصفهان دوباره در‌های ورزشگاه را به روی زنان بستند و اعلام کردند ورود آنها به ورزشگاه برای تماشای بازی‌های لیگ برتر ممنوع است.

 اهواز در این زمینه دست به اقدام عجیب‌تری هم زده است. این شهر یکی دیگر از شهر‌های ایران است که با صدور مجوز ورود زنان به ورزشگاه از سوی مسئولان ورزشی و نظارتی، حتی با وجود تأکید فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا، اجازه ورود زنان به ورزشگاه را نمی‌دهد.

اهوازی‌ها حتی حاضر به اجرای رأی کمیته انضباطی مبنی‌بر انجام بازی فولاد و ملوان، فقط با حضور تماشاگران زن، هم نشدند تا مشخص شود این ماجرا ورای یک اتفاق ورزشی است و نهاد‌های دیگری در این زمینه اعمال نظر می‌کنند. به غیر از این دو شهر، دختران تبریزی هم با اتفاقات عجیب‌و‌غریبی در این شهر دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند. از آنجا که بسیاری از این خبر داده بودند که زنان هم می‌توانند برای تماشای بازی‌های تراکتور که تیم بسیار محبوبی است، به ورزشگاه بروند، انتظار می‌رفت در‌های ورزشگاه زودتر از اینها به روی زنان باز شود، ولی تبریز در زمره شهر‌هایی است که به‌تازگی این ممنوعیت را برای ورود زنان به ورزشگاه برداشته ولی آن را با یک‌سری محدودیت‌های خاص اعمال می‌کند. عجیب آنکه مسئولان این شهر به‌تازگی در اقدام خبرساز دیگری، بدون اشاره به محدودیت‌های فوتبال، عنوان کرده‌اند که حضور زنان در سالن‌های ورزشی تبریز، تازه چهار روز بعد از صدور مجوز برای حضور آنها، ممنوع شده است. این خبری است که ایسنا هم به‌تازگی با جزئیات بیشتری به آن پرداخته و در بخشی از گزارش خود نوشته: «روز یکشنبه ۱۶ دی بود که اداره ورزش و جوانان شهرستان تبریز اعلام کرد، حضور تماشاگران زن در مسابقات لیگ‌های کشوری در تبریز بلامانع خواهد بود. بااین‌حال نیروی‌های انتظامی، روز سه‌شنبه ۱۸ دی‌ماه، از ورود تماشاگران و اصحاب رسانه زن برای دیدار تیم‌های بسکتبال مقاومت شهرداری تبریز و عقاب تهران، به سالن شهید اقدمی تبریز ممانعت کردند.

این درحالی بود که باشگاه مقاومت شهرداری تبریز هم در پوستر این بازی از بلامانع‌بودن حضور زنان در سالن خبر داده بود». پویا قنبری، سرمربی تیم بسکتبال مقاومت شهرداری تبریز، هم درباره این موضوع واکنش نشان داده و گفته: «متأسفانه برخلاف صدور مجوز برای حضور بانوان تماشاگر در سالن، مسئول برقراری امنیت گفت که اگر بانوان وارد سالن شوند، امنیت سالن را برعهده نخواهد گرفت. احساس می‌کنم لجبازی شد. این رفتار در شأن مادران و خواهران بازیکنان ما نبود که در نهایت باعث برهم‌ریختن تمرکزشان شد. نمی‌دانم چه کسی به خود جرئت می‌دهد که از دستور شورای تأمین و فرمانداری پیروی نکند و امیدوارم دیگر شاهد این اتفاقات نباشیم».

گفتنی است روز یکشنبه ۱۶ دی‌ماه، مهدی نوایی، رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان تبریز، پس از جلسه هماهنگی حضور زنان در لیگ‌های کشوری فوتسال، والیبال و بسکتبال در اماکن ورزشی شهرستان تبریز از صدور مجوز حضور بانوان هوادار و تماشاگر در لیگ‌های کشوری از سوی فرمانداری خبر داد. با‌این‌حال، یداله جهان‌آرا، فرمانده انتظامی شهرستان تبریز، روز پنجشنبه کل ماجرا را زیر سؤال برد. او گفت: «حضور بانوان در اماکن ورزشی نیاز به ایجاد زیرساخت دارد و این زیرساخت فقط جایگاه و صندلی نیست. در بازی‌های تراکتور مشکلی از بابت حضور هواداران خانم نداشتیم، اما برای سالن‌های ورزشی باید سرمایه‌گذاری شده و زیرساخت‌ها آماده شود. باید امنیت تأمین و حرمت بانوان حفظ شود. نظر فرماندهی استان این است که در فصل جاری امکان ورود بانوان تماشاگر به سالن‌های ورزشی وجود ندارد و برای فصل آینده تلاش می‌کنیم که مشکل حل شود».

منبع: روزنامه شرق
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 1
  • ناشناس
    0

    یاد زمان قاجار .هر خری برا خودش حیطه حکومتی خودشا داشت !!