اشتباه در مدیریت فضای مجازی، خرید و فروش سلاح در شبکه های اجتماعی را راحت تر از قبل کرده است
اسلحه برای آدم کشی، فقط 700هزار تومان / شلیک می کنم، پس هستم!
آمار تکان دهنده قتل و درگیری با سلاح گرم، نگرانی ها از دسترسی آسان به سلاح در کشورمان را افزایش داده است. در این میان، برخی سلبریتی ها به راحتی اسلحه خود را به رخ مخاطبان می کشند تا فالوئر و لایک بیشتری جمع کنند!
به گزارش خبر فوری ، هفته پیش بود که محسن افشانی بازیگر پرحاشیه، دستگیر شد ( برای آگاهی از جزئیات بیشتر این پرونده، کلیک کنید ). علت دستگیری او، استفاده از اسلحه در یک ویدئو بود. اقدامی تحریک آمیز که ذهن ها را به یاد ماجرای عکس های مسلحانه قاتل یک روحانی در همدان می انداخت ( ماجرای قتل روحانی همدانی را اینجا بخوانید ).
کم نبوده و نیستند چهره هایی که سلاح هایشان حادثه آفرین شده است. از محمدعلی نجفی که همسر دومش را با یک سلاح غیرمجاز کشت بگیرید ( اینجا ) تا برخی مداحانی که گاهی اسلحه به دست شده اند ( درباره سلاح این دست چهره ها، بیشتر بخوانید ). اما این فقط چهره های مشهور نیستند که اسلحه به دست، جنجال می آفرینند. طیف وسیع دیگری از افراد نیز سعی می کنند تا از طریق دسترسی به سلاح، برنامه های شرورانه خود را راحت تر دنبال کنند.
برخی کارشناسان هشدار می دهند که ادامه این روند می تواند از تهران و شهرهای بزرگ ایران، یک «تگزاس» دیگر بسازد!
در همین راستا، پس از تاکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر برخورد با فروشندگان سلاح در فضای مجازی، ناجا و قوه قضائیه طرحهایی را برای تشدید برخورد با قاچاقچیان اسلحه در فضای حقیقی و مجازی در پیش گرفته اند. پلیس فتا با پیج های فروش سلاح برخورد کرده و چهره هایی چون محسن افشانی که در ویدئوهای خود برای جذب فالوئر و لای، اسلحه می کشند را دستگیر کرده است.
رهبر انقلاب پس از ماجرای شلیک به طلبه همدانی فرموده بودند: «در برخی کشورها مانند آمریکا، خرید و فروش سلاح به علت منافع مافیای کمپانیهای اسلحهسازی آزاد است و برای مردم آن مشکلساز است، اما در کشور ما که چنین مشکلی وجود ندارد و خرید و فروش سلاح ممنوع است، باید جلوی آن گرفته شود... قاتل روحانیِ همدانی در صفحه اینستاگرام با چهار نوع اسلحه تصاویری از خود منتشر کرده است که مقابله با اینگونه موارد وظیفه نیروی انتظامی است.»
قانون چه می گوید؟
درباره نوع سلاحی که در خرید و فروش ها به کار گرفته می شود، حرف و حدیث ها بسیار است. با این حال قانون، به صراحت استفاده از هرگونه سلاح را مستحق مجازات دانسته است.
رسول کوهپایه زاده حقوقدان، در این زمینه به مهر می گوید: ما قانون خاص و مشخصی داریم تحت عنوان قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز مصوب سال ۱۳۹۰ که در این قانون به تفصیل در ارتباط با خرید، فروش، توزیع، حمل، نگهداری و مسائل مرتبط با قاچاق اسلحه و مهمات و مواد مربوطه و اقلامی از این دست توضیح داده شده است و مجازات قانونی مقرر در رابطه با این جرم با ذکر جزئیات به تفصیل بیان شده است. قطعاً خرید و فروش و قاچاق اسلحه و مهمات دارای وصف کیفری و عنوان مجرمانه و مجازات خاص است، در ماده ۲ قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز مصوب سال ۱۳۹۰ بیان داشته شده که مقصود از سلاح و مهمات در این قانون انواع سلاحهای گرم و سرد جنگی و شکاری اعم از گلوله زنی و غیر گلوله زنی و مهمات مربوط به آنهاست.
این وکیل دادگستری با اشاره به بیان جزئیات دیگری از قانون مذکور می افزاید: ماده ۴ این قانون اشعار میدارد که وارد کردن هر نوع سلاح، مهمات، اقلام و مواد تحت کنترل به کشور، خارج کردن آنها از کشور، ساخت، مونتاژ، نگهداری، حمل، توزیع، تعمیر و هر گونه معامله آنها بدون مجوز مراجع ذیصلاح جرم است و مرتکب این جرم، به مجازات مندرج در این قانون محکوم میشود. در همین ماده به تفصیل مجازات این اقدامات مجرمانه را برشمرده که اجمالا باید بگویم در واقع مجازاتی از قبیل حبس از شش ماه تا ۱۵ سال بر اساس نوع سلاح از جمله مجازاتی است که قانونگذار برای مرتکبین و مجرمین در نظر گرفته است. وی در توضیح ماده ۶ قانون مذکور که اشاره به خرید و فروش سلاحهای شکاری و … دارد نیز یادآور می شود: ماده ۶ همین قانون این چنین بیان میدارد که هر کس به طور غیرمجاز سلاح گرم یا سرد جنگی یا سلاح شکاری یا قطعات مؤثر یا مهمات آنها را خریداری، نگهداری یا حمل نماید یا با آنها معامله دیگری انجام شود به حبس از ۹۱ روز تا ۱۰ سال بر اساس نوع سلاح محکوم میشود. پس به طور مشخص افرادی که اقدام به فروش سلاح و مهمات غیرمجاز میکنند این سلاح و مهمات را به صورت غیرقانونی و قاچاق از خارج از کشور وارد میکنند و این قاچاق کالا و این قاچاق اسلحه و مهمات مجازات حبس از ۶ ماه تا ۱۵ سال برایشان در نظر گرفته شده است و افرادی که اقدام به خرید اینها میکنند به حبس از سه ماه و یک روز تا ۱۰ سال حبس محکوم خواهند شد.
سلاح برای آدم کشی، چند؟
کلت برتای ۱۵ تیر میشود یک میلیون و ۹۰۰ هزار تومان، کلت نورینکو که ساخت چینیهاست با خشاب اضافه میشود دومیلیون و ۲۰۰ هزار، شاهکش کوین را میدهند یک میلیون و ۹۰۰ هزار تومان، تاروسِ برزیلی را سه میلیون و ۵۰۰ هزار، چیزد ساخت چک میشود یک میلیون و ۸۰۰ هزار، کانیک ترک را میدهند دو میلیون و ۲۰۰ هزار و تپانچه جیبی لایفکارت آمریکایی را که غلاف میشود و میشود شبیه یک قوطی فلزی میفروشند دو و نیم میلیون تومان.
این قیمتها همه مربوط به ایران است. یک جستجوی ساده در فضای مجازی شما را می رساند به فروشنده سلاح. برخی حتی یک سلاح برای کشتن آدم را تا 700هزار تومان هم قیمت می دهند. یعنی خرید یک ابزار برای کشتن سریع یک آدم، ارزان تر است از خیلی اجناس دیگر در بازار. ( ویدئویی در این رابطه را اینجا ببینید ).
یک گزارش منتشر شده درباره خرید و فروش اسلحه در فضای مجازی نشان می دهد که در غرب کشور، سلاح های ساخت ترکیه و آمریکا، بیشتر از عراق و سوریه وارد کشور می شود. البته اسلحه لهستانی و بلژیکی و روسی و چینی هم هست، ولی آن دو تای اولی، هم در دسترستر است و هم پرطرفدارتر.
گزارش ها نشان می دهد که کانال های خرید و فروش اسلحه در تلگرام، گاهی بیش از 30هزار عضو دارد و تبلیغات انها نیز در کانال های غیررسمی منتشر می شود. نبود نظارت، فیلترینگ و چشم بستن بر روی فعالیت رسانه های غیررسمی در شبکه های اجتماعی باعث شده است که دسترسی به سلاح، راحت تر از خیلی اقلام دیگر باشد.
البته فقط فضای مجازی نیست که بستری برای خرید و فروش سلاح شده است. در بسیاری دیگر از فضاهای فیزیکی نیز می توانید اسلحه را با قیمت پایین پیدا کنید و همین امر کار برخورد با شبکه قاچاق اسلحه را سخت تر می کند.
امان از سلبریتی ها
حالا خرید و فروش سلاح به کنار، مشکل سلبریتی ها که فرهنگ استفاده از اسلحه را رواج می دهند، مشکل دیگری است. نه اینکه همه چهره های مشهور اینگونه باشند، اما کم نیستند چهره هایی چون محسن افشانی که اسلحه به دست، مخاطبان خود را به این نتیجه می رسانند که برای نمایش قدرت، باید سلاح در دست گرفت.
آمار جنایت در ایالات متحده نشان می دهد که بخش عمده ای از فجایع با سلاح گرم، توسط نوجوانان و حتی در مدارس رخ می دهد. این آمارها باید زنگ خطر را برای ما بیش از پیش به صدا درآورد و همه متوجه تبعات ویدئوهایی که از خود منتشر می کنند، باشند. شاید یک سلبریتی به خیال خود با اسلحه شوخی می کند، اما برای یک نوجوان کم سن و سال که این ویدئو را در فضای مجازی تماشا می کند، اسلحه فقط برای شوخی نیست، گاهی برای استفاده است.
بنابراین به نظر می رسد که پایان دادن به روش های محدودکننده در فضای مجازی و درازای آن، کنترل خودجوش شبکه های اجتماعی توسط رسانه های رسمی و شناسنامه دار، می تواند خطر ترویج استفاده از اسلحه در کشور را کاهش دهد. چشم بستن بر روی خطر فرهنگ سازی استفاده از سلاح و بسنده کردن به روش های فیلترکننده که پیش از این بی خاصیت بودن آن اثبات شده است، می تواند در آینده، کشورمان را با آسیب رواج جنایت با سلاح گرم روبرو کند. آسیبی که نسل های مختلف را دچار بحران خواهد کرد.
منبع: خبرفوری
17
وقتی مداحان اسلحه حمل میکنند و در تصافات به طرف نقابل اسلح میکشند وتیر اندازی میکنند وقوه قضاییه کاری بکار انها ندارد وخودی حساب میشوند باید انتظار چنین روزهایی داشته باشید سروران محترم که دیدتان تا نوک دماغتان هست نه بیشتر . اسلحه حمل میکنید واسلحهدمیکشید ، کارانجام نمیدهید ولی حقوقهای نجونی میگیرید ، ارشاد میکنید وارشاد دیگران را قبول ندارید ، به بچهدهای مردم تجاوز میکنید ولی انتظار ندارید کسی شمارا شکایت کند ، بالای منبر میروید ودیگران راداز منبر منع میکنید . و.....پسرانتظار داشته باشید که زمانی میرسد که دیگران برخلاف شما هم عمل خواهد کرد . این است رسم روزگار . از تاریخ بایددعبرت گرفت ودر گذشته نبلید ماند .
واقعا اسلحه خیلی زیادشده ازقوه محترم قضائیه استدعا داریم بصورت جهادی بااین معضل اجتماعی برخوردکنند.
به نظر می رسد سایتهای فروش سلاح بیشتر برای کلاهبرداری درست شده اند تا واقعا برای فروش اسلحه. قیمتهای پایین پیشنهادی برای انواع سلاح تاکیدی بر این موضوع است. چطور ممکن است یک اسلحه با بدترین کیفیت که در کشور سازنده آن حداقل هزار دلار است را به قیمت یک تا دو میلیون بفروشند؟
کلاه برداریه