برای اولین بار در ۸ سال گذشته؛

آژانس حکام درباره ایران قطعنامه صادر کرد

قطعنامه تروئیکای اروپا علیه ایران، به رغم مخالفت جدی چین و روسیه در نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز جمعه ۳۰ خرداد به تصویب رسید.

آژانس حکام درباره ایران قطعنامه صادر کرد

به گزارش ایرنا، قطعنامه تروئیکای اروپا علیه ایران، به رغم مخالفت جدی چین و روسیه در نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز جمعه ۳۰ خرداد به تصویب رسید.

در این قطعنامه سه کشور اروپایی انگلیس، آلمان و فرانسه با حمایت آمریکا از ایران خواسته‌اند به ممانعت از دسترسی بازرسان آژانس به ۲ سایت هسته‌ای کشور پایان دهد و با آنها به طور کامل همکاری کند.

خبرنگار ارشد وال استریت ژورنال گزارش داد که در رای گیری امروز ۲۵ کشور به این قطعنامه رای مثبت و ۲ کشور رای منفی داده‌اند. ۷ کشور دیگر هم رای ممتنع داده‌اند.

این برای اولین بار در ۸ سال گذشته است که آژانس درباره ایران قطعنامه صادر می‌کند.

این سازمان براساس گزارش‌های ادعایی، اتهام‌هایی را درباره فعالیت‌های هسته‌ای اعلام نشده در مکان‌هایی در ایران مطرح کرده است.

آژانس در گزارشی ماه پیش ضمن اذعان به اینکه در حال انجام بازرسی‌های بی‌سابقه از تأسیسات هسته‌ای اعلام‌ شده ایران است گفت خواستار بازرسی از اماکنی بوده که ممکن است در آنها در اوایل سال ۲۰۰۰ پژوهش‌هایی در مقیاس کوچک بر روی مواد هسته‌ای انجام شده باشند.

«رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دوشنبه گذشته در یک نشست خبری مدعی شد: «برخی حوزه‌ها هستند که همکاری ما ادامه دارند و بعضی حوزه‌ها هستند که اختلاف داریم. اوضاع پیچیده‌ای است. امیدوارم بتوانیم عملکرد بهتری داشته باشیم».

این در حالیست که ایران بارها اعلام کرده درخواست آژانس مبتنی بر ادعاهای رژیم صهیونیستی به عنوان دشمن جمهوری اسلامی ایران است.

کاظم غریب‌آبادی سفیر و نماینده دائم کشورمان در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین دیروز (پنجشنبه) در سخنان خود در نشست شورا با یادآوری اینکه تعهدهای کشورها در حوزه پادمان نامحدود نیست، تصریح کرد که ایران قلمرو خود را بر مبنای ادعاهای دشمنان به‌روی آژانس باز نمی‌کند.

وی به آژانس و کشورهای عضو توصیه کرده بود؛ فضای کلی روابط و همکاری‌های ایران و آژانس را در نظر بگیرند و از ایجاد یک بحران غیرضروری، پرهیز کنند.

ترکیب آرا به قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام

خبرنگار فارس مطلع شد ۲۵ کشوری که به این قطعنامه رای مثبت دادند شامل استرالیا، بلژیک، برزیل، کانادا، اکوادور، مصر، استونی، فرانسه، آلمان، غنا، یونان، مجارستان، ایتالیا، ژاپن، کویت، مراکش، نیجریه، نروژ، پاناما، عربستان سعودی، سوئد، انگلیس، آمریکا، اروگوئه و آرژانتین هستند.

روسیه و چین نیز به این قطعنامه رای منفی دادند.

براساس این گزارش، کشورهای آذربایجان، هند، مغولستان، نیجر، پاکستان، آفریقای جنوبی و تایلند به این قطعنامه رای ممتنع دادند.

پاراگوئه نیز غایب بوده است.

این قطعنامه پیشنهادی با ۲۵ رأی موافق، ۲ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع تصویب شده است.

واکنش ایران به قطعنامه شورای حکام

بنابر گزارش تسنیم، به دنبال تصویب قطعنامه پیشنهادی سه کشور اروپایی در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی به بهانه عدم ارائه دو دسترسی تکمیلی به آژانس، کاظم غریب آبادی، سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان های بین المللی در وین با قرائت بیانیه ای، مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران را در این رابطه تشریح نمود. متن سخنان غریب آبادی به شرح زیر است:

«جمهوری اسلامی ایران، بالاترین سطح از همکاری و پذیرش بازرسی های آژانس در میان کشورهای عضو را دارد. در حالی که سالانه بیش از 33 دسترسی تکمیلی از ایران انجام می شود، بزرگ نمایی دو درخواست دسترسی آژانس، در حالی که ایران ابهامات و نگرانی های اصولی در این خصوص دارد و گفتگوها نیز در این زمینه در جریان است، و همچنین تلاش ها در جهت ایجاد یک بحران غیر ضروری بر سر راه این همکاری ها، اقدامی کاملاً غیر سازنده و سیاسی است.

از اینرو، تصویب این قطعنامه در شورای حکام با هدف درخواست همکاری ایران با آژانس و نادیده گرفتن همکاری های موجود، عمیقاً مأیوس کننده و مایه تأسف است. این قطعنامه چیزی جز زیاده طلبی و فزون خواهی نیست و ایران زیاده طلبی را از جانب هر کشور و سازمانی که باشد، کاملاً رد می کند. این قطعنامه هیچ ارتباطی با واقعیت های فنی ندارد، بلکه صرفاً ناشی از یک دستورکار سیاسی و غیرحرفه ای است. از شورای حکام انتظار می رفت که این همکاری ها را مورد شناسایی قرار داده تا زمینه برای تداوم همکاری های نمونه ایران و آژانس، همچنان حفظ شود. ما باید در برابر کسانی که می خواهند این همکاری ها و دستاوردها را به خاطر امتیازات سیاسی کوته بینانه نابود کنند، متحد بایستیم. مسئولیت همکاری نمی تواند تنها توسط ایران برعهده گرفته شود و اگر این امر خدشه دار شود، همه بایستی تأثیرات منفی آن را تحمل کنند.

مایه تأسف جدی است که این قطعنامه از سوی کشورهایی ارائه شده که یا دارنده سلاح هسته ای هستند و یا اینکه میزبانی چنین سلاح های مخرب و کشنده ای را برعهده دارند. آیا این به سخره گرفتن تمامی هنجارها و قواعد بین المللی نیست که چنین کشورهایی نگرانی پادمانی دارند؟! از سوی دیگر، همین سه کشور تاکنون گام های ملموس و عملی برای اجرای تعهدات خود تحت برجام بر نداشته اند و این بی عملی آن ها، در کنار اقدامات مخرب و غیرقانونی و یکجانبه رژیم آمریکا، موجب شده است تا آینده برجام در هاله ای از ابهام قرار گیرد. چنانچه نمی توانید گامی برای نجات برجام بردارید، حداقل شرایط را پیچیده تر و دشوار تر نکنید!! بی عملی شما در اینجا نیاز است که ظاهرا از همین هم ناتوان هستید.

باید به این نکته مهم اشاره کنم که ما وضعیت موجود را دامی آمریکائی- اسرائیلی نیز تلقی می کنیم که ظرف دو سال گذشته نه تنها از هیچ تلاشی برای ویرانی برجام فرو گذار نکردند، بلکه از انواع فشارها بر آژانس، از جمله با ارائه ادعاهای واهی و بی اساس، استفاده کردند تا مسیر صحیح همکاری ها را منحرف کرده و توجهات را از عدم پایبندی به تعهدات بین المللی مرتبط خود یا خارج ماندن از ترتیبات و اسناد مهم بین المللی مرتبط با خلع سلاح و کنترل تسلیحات، تغییر جهت دهند.

این که اظهار شود این قطعنامه برای حمایت از نظام پادمانی و راستی آزمایی آژانس است، خود یکی از تناقضات مهم در رفتار و عمل هم آژانس و هم بانیان این قطعنامه است. اگر می خواهید رژیم پادمان و راستی آزمائی حفظ شود و به مخاطره نیفتد، به شما توصیه اکید می کنیم که یک رهیافت حرفه ای و بی طرفانه اتخاذ کنید. این که از یک سو، گزارش اجرای پادمان 2019 مدیرکل و همچنین گزارش وی در مورد اجرای پادمان در شرایط کووید 19 حاکی از وجود مشکلات عدیده پادمانی در تعدادی از کشورها یا عدم ارائه مناسب همکاری است، و از سوی دیگر، دبیرخانه آژانس و نهادهای سیاستگذار آژانس، بویژه شورای حکام، در مورد وضعیت رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی که هیچ بازرسی را نمی پذیرند در وضعیت بی اقدامی به سر می برند، حاکی از یک استاندارد دوگانه و رهیافت تبعیض آمیز دارد.

مایلم همچنین تأکید کنم که جمهوری اسلامی ایران پروتکل الحاقی را به صورت داوطلبانه و موقت بر اساس تعهد سیاسی خود ذیل برجام اجراء می کند، و از آنجایی که به تصویب آن نرسیده است، به هیچ عنوان آن را به عنوان یک تعهد حقوقی در نظر نمی گیرد.

این قطعنامه نه موجب ترغیب ایران به ارائه دسترسی به آژانس بر اساس ادعاهای واهی و بی اساس می شود و نه موجب اعمال فشار به آن. جمهوری اسلامی ایران، این قطعنامه را کاملا رد می نماید و اقدام مقتضی و مناسب را در واکنش به آن اتخاذ خواهد نمود که مسئولیت و عواقب آن، بر عهده بانیان چنین قطعنامه ای خواهد بود.

چند نصیحت جدی هم برای دبیرخانه آژانس بین المللی انرژی اتمی دارم: به حدود اختیارات خود پایبند باشید؛ قدردان همکاری های ایران و آژانس باشید؛ مأموریت خود را به صورت حرفه ای و مستقلانه و بی طرفانه اجراء کنید؛ با گزارشات و مواضع عجولانه خود محملی را برای سوء استفاده کنندگان و کسانی که دستورکار سیاسی دارند، فراهم نکنید؛ به شیوه ای عمل کنید که متهم به فروپاشی آخرین سنگر چندجانبه گرائی در وین و نابودی برجام نشوید.»

واکنش نماینده روسیه در وین به قطعنامه ضدایرانی شورای حکام

به گزارش ایرنا، میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین پس از تصویب قطعنامه شورای حکام آژانس انرژی اتمی درباره ایران در پیامی توییتری نوشت: شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قطعنامه‌ای را تصویب کرد که از ایران می‌خواهد به دو محل مشخص شده از طرف آژانس دسترسی ایجاد کند. روسیه و چین رای مخالف دادند.

اولیانوف در ادامه گفت: با تاکید بر ضرورت حل کردن بدون تاخیر این مشکل از جانب تهران و آژانس، ما باور داریم که این قطعنامه می‌تواند نتیجه معکوس داشته باشد.

66

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 13
  • علی محمد صادقیان
    0

    خیال پردازان مردم فریب کجاهستن تا نتیجه برجان (برجام)را ببینند.

  • .
    0

    اون وقت که مرتب به نفع ما بیانیه می داد اژانس خوبی بود ولی حالا که بر خلاف ما نظر داده اژانس بد کثیف و بایستی منحل شود.چون زیر سلطه این و ان است؟وجدان و انصاف هم چیز خوبی است.ان کس که پاک است از بازرسی چه باک است.چرا بهانه به دست دشمنان می دهید و اگر این سازمان هارا غیر مستقل و دست نشانده فلان کشور میدانید چرا هی جیغ و داد میزنید از انها خارج شوید ببینیم وضع کشور بهتر می شود.

    نظرات شما -
    • علی
      0

      آخه چقدر ساده لوحانه حرف می زنی, هنوز نمی دونی چون قراراه تحریم های تسلیحاتی برداشته بشه دارن این حرکتارو انجام میدن تا نشه, بعدشم چی گیرمون اومد از بازرسی و بودن این کشورای اروپایی پای برجام ناقص و یکطرفه, یه کمی روزنامه ها و سایت های اونطرفی که حراقل یه چیزائی ازشون در میاد که هفته قبل برای تمدید تحریم های تسلیحاتی این سه کشور ... با کدخداشون معاملرو کردن, بعدشم شما تضمین میدی اینجارو دیدن بهونه جای دیگه نکردن؟؟؟؟ بعدشم استاد نظر دادن اینا دنبال جاهای حساس نظامی هستن

  • ایرانی
    0

    عراقچی هم با تورقورآباد به طنز برخورد کرد و نتیجه آن شد که دانیم.خلبان ماهان چه میگه !.آنکه حساب پاک است از محاسبه چه باک است اجازه دهید به هر کجا شک دارند در اسرع وقت بازرسی کنند چون شتر سواری دولا دولا نمیشه.به طنز ویرانسازی ساختمان گفتگوی دو کره که از نهایت استیصال منفجر شد نگاه کنید.مردم زیر بار گرانی و بیکاری و مصایب و معضلاتش کمر خم کرده اند.

    نظرات شما -
    • علی
      0

      دولت عزیزتون که همه چیو داد نابودی گرفت, حالا چی بدیم تا بدبختر بشیم؟؟؟ اصلا چی مونده که دولت تدبیر نداده باشه

  • مری
    0

    فکرکنم کشوردوست وبرادرعراق هم برضدایران رای داده ازخجالت نگفتن

  • ببییییبف
    0

    بایستی دید که چین و روسیه چقدر به خاطر این رای منفی پول گرفته اند. .... ای شکم خیره به نانی بساز تا نکنی پشت به خدمت دوتا

  • مطهر
    0

    خبرفوری این هم اضافه کن نماینده روسیه ی عزیزتون گفته ایران هرچه سریعتر شرایط را برای بازرسی فراهم کند.

  • هادی
    0

    چین وروسیه خودشان هزاران مشکل داخلی دارند واز طرف امریکا تحریم هستند اونا حقشان را از ما میگیرند ورای منفی می دهند

  • علی فاتح
    0

    آمریکا باهرترفندی قطعنامه صادرکرد. وچیزی که آنها برعلیه ماصادرمی کنند کاغذ پاره نیست.پاسخ بفرمایند ما که برجام راپذیرفتیم هرسازی زدند باان مشق کردیم دستمان رانیزکاملا برایشان روکردیم تکلیف ملت چیست.حداقل زورتان به آنها نمی رسد نابسامانی وگرانی ثانیه ای ارزوکالا همه کالا هارادرداخل کشور کنترل کنید.وبرخورد جدی وقهری شود واقعا اکثرابسختی روزگار می گذرانیم هرکسی راکه می پرستید به این نابسامانی داخلی رسیدگی کنید.این که نشد وضع اصلاح طلب واصول گرارابی خیال بشوید وقت برای توسرهم کوبیدن شما زیاد دارید بیچارگی مردم رادریابید

  • محمدی
    0

    کشورهایی که علیه ایران رأی دادند بی شک تحت سیطره و حلقه به گوش ومزدور آمریکاینداما پاکستان وهندکه خود مجهز به سلاح اتمی و هسته ای اند و آذربایجان و آفریقای‌جنوبی و بقیه کشورهای نامرد که همگی همسایه اند یا دم از دوستی می زنند چرا به نفع ایران رأی ندادند؟ای سردمداران ایران بخود بیابید خیلی‌ها بخاطر اسلامیتان وشاید سادگیتان دارنداز ایران وایرانی سوء استفاده می کنند ترابه خدا به خود بیابید .

  • محمدی
    0

    کشورهایی که علیه ایران رأی دادند بی شک تحت سیطره و حلقه به گوش ومزدور آمریکاینداما پاکستان وهندکه خود مجهز به سلاح اتمی و هسته ای اند و آذربایجان و آفریقای‌جنوبی و بقیه کشورهای نامرد که همگی همسایه اند یا دم از دوستی می زنند چرا به نفع ایران رأی ندادند؟ای سردمداران ایران بخود بیابید خیلی‌ها بخاطر اسلامیتتان وشاید سادگیتان دارنداز ایران وایرانی سوء استفاده می کنند ترابه خدا به خود بیابید .

  • کوهنانی
    0

    بی.غیرتا.شماکه.نمی.تونی.جواب.محکم.بدید.کشورو.بدید.سپاه..تا.حدقل.بمب.برااین.عربای.خر.زبان.نفهم.خارجی......