ممنوعالخروجی ورزشکار زن ایرانی از سوی همسرش
سمیرا زرگری، سرمربی تیم ملی اسکی آلپاین بانوان توسط همسرش ممنوع الخروج شد.
موضوع ممنوعالخروجشدن زنان ورزشکار ایرانی از سوی همسرشان دوباره خبرساز شده؛ اینبار خبر مربوط به سمیرا زرگری است؛ سرمربی تیم ملی اسکی آلپاین بانوان که اجازه خروج از کشور را ندارد. این تیم بامداد دیروز در حالی برای شرکت در رقابتهای جهانی، تهران را به مقصد ایتالیا ترک کرد که زرگری نتوانست به دلیل ممنوعالخروجبودن، شاگردانش را همراهی کند.
اینکه مشکل زرگری چه بوده که ممنوعالخروج شده، هنوز بهطور دقیق اعلام نشده و فدراسیون اسکی هم توضیحی در این خصوص نداده است. پیگیریها نشان داد که ماجرای ممنوعالخروجی سرمربی تیم ملی اسکی آلپاین بانوان نیز مثل موارد قبلی به اختلافهای خانوادگی برمیگردد.
یک منبع آگاه از درون فدراسیون اسکی دراینباره گفت: «مسئولان فدراسیون نهایت تلاش خود را انجام دادند تا بتوانند خانم زرگری را با تیم به ایتالیا اعزام کنند، ولی متأسفانه این امر محقق نشد. ما حتی با ایتالیا هماهنگ کرده بودیم که اگر تا لحظه آخر هم خانم زرگری توانستند اجازه خروج از کشور را بگیرند، بلافاصله برای ایشان ویزا بگیریم».
مسئولان فدراسیون اسکی در حالی امیدوار بودند تا روزهای منتهی به اعزام، ممنوعیت زرگری را برطرف کنند که مربی دیگری را جایگزین او نکردند. با این اوصاف، قرار است مرجان کلهر، عضو باسابقه تیم ملی اسکی آلپاین، مسئولیت امور مربوط به سرمربی غایب و حضور در جلسات فنی پیش از رقابتها را عهدهدار شود.
معضل ممنوعالخروجکردن ورزشکاران زن در چند سال اخیر بهگونهای در ایران باب شده که رفتهرفته دارد به یکی از اتفاقهای تلخ و تکراری در ورزش کشور تبدیل میشود. زرگری نخستین زن ورزشکاری نیست که از سوی همسرش ممنوعالخروج میشود.
پیش از او این قرعه به نام نیلوفر اردلان، کاپیتان تیم ملی فوتسال زنان افتاده بود؛ جایی که او در آستانه حضور در رقابتهای جام ملتهای ۲۰۱۵ آسیا قرار داشت، اما همسرش که از مجریان برنامههای ورزشی است، مانع از اعزام او با این تیم شد. در آن مقطع شایعه شد همسر این بانوی فوتبالیست برای اینکه اجازه خروج از کشور را به او بدهد، به اردلان گفته باید مهریهاش را ببخشد که اردلان این درخواست میپذیرد؛ اما چندی بعد شایعه دیگری از این مجری ورزشی در رسانهها مطرح شد مبنی بر اینکه اردلان باید نفقه و سایر حقوق خود را نیز ببخشد تا به او اجازه خروج از کشور را بدهد، اما اینبار این موضوع با مخالفت او روبهرو شده است.
نمونه دیگر ممنوعالخروجی چهرههای مطرح زن ورزش ایران، زهرا نعمتی است؛ کماندار معلولی که قهرمان دو دوره بازیهای پارالمپیک است و همزمان در تیم ملی افراد سالم نیز فعالیت میکند.
رهام شهابیپور، همسر زهرا نعمتی که مربی این کماندار بود، دراینباره گفته بود: «بعد از بازیهای پارالمپیک ۲۰۱۶ ریو، زهرا نعمتی بنا بر دلایلی منزل را ترک کرد و با وجود اینکه چندینبار خواستار بازگشت او به منزل بودم، از زندگی با من امتناع کرد و حتی درخواست طلاق داد. پس از این اتفاق، او را ممنوعالخروج کردهام تا نتواند در هیچ تورنمنت برونمرزیای شرکت کند».
ممنوعالخروجی این دو چهره شناختهشده ورزش زنان ایران، در حالی در زمان خود با بازتاب گستردهای در رسانههای داخلی و خارجی مواجه شد که فشارهای فعالان حقوق زنان، فعالان مدنی و واکنشهای منفی عموم مردم تا آنجا پیش رفت که مقامات ارشد کشور را وادار کرد پیگیر این موضوع شوند و بهرغم قوانین موجود، استثناهایی را برای این افراد در نظر بگیرند.
نیلوفر اردلان مدتی بعد با پیگیریهای فدراسیون فوتبال وقت و اجازه دادستان، توانست در اردوی تیم ملی فوتسال در مکزیک حضور پیدا کند. این در حالی بود که همسرش تجدیدنظری درخصوص ممنوعالخروجی او نکرده بود.
پس از آن بود که شهین مولاوردی، معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهوری از ضرورت اصلاح قانون «اجازه همسر برای خروج» سخن به میان آورد و گفت: «تا زمانی که این قانون اصلاح نشود، به دنبال استثناها خواهیم بود تا حداقل زنان علمی و ورزشکاران بتوانند به کنفرانسها و میادین بینالمللی بروند».
درباره زهرا نعمتی نیز همین حرکت صورت گرفت؛ پیگیریهای محمود خسرویوفا، رئیس کمیته ملی پارالمپیک که از افراد بانفوذ سیاسی هم بهشمار میرود، موجب شد تا او بتواند مجوز خروج از کشور بگیرد.
طیبه سیاووشی، نماینده مجلس، دراینباره گفت: «خانمهایی هستند که فرهنگی یا استاد دانشگاه هستند و سرمایه مملکت به حساب میآیند. اینها وجهه بینالمللی بهشمار میروند و اینکه با یک مشکل خانوادگی ممنوعالخروج شوند، به آبروی کشور صدمه میزند. به نظر میرسد در چنین مواردی دولت میتواند ورود کند و با مجوزهای لازم، موضوع را حلوفصل کند. به هر حال روی افرادی مثل زهرا نعمتی هزینه و سرمایهگذاری شده و در صورت ممنوعیتشان برای خروج از کشور، آبروی ما در عرصه بینالمللی صدمه میخورد. این یک موضوع شخصی نیست، بلکه مسئله ملی است».
ایران از جمله کشورهایی است که اجازه خروج زن تا قبل از ازدواج توسط پدر یا جد پدری و بعد از ازدواج به دست همسرش سپرده شده است؛ در نظام فقهی، حق اذن خروج زن از حقوق مسلم مرد یا همسرش است که همه فقها د ر آن اشتراک نظر د ارند. بند ۳ ماده ۱۸ قانون گذرنامه به صراحت صدور گذرنامه برای زنان شوهردار را به موافقت کتبی شوهر موکول میکند. تنها استثنائی که مطرح میشود، زنانی هستند که با شوهر خود مقیم خارج هستند و زنانی که شوهر خارجی اختیار کرده و به تابعیت ایرانی باقی ماندهاند. در موارد اضطراری نیز در صورت اجازه دادستان شهرستان، امکان صدور گذرنامه وجود دارد، اما این شرایط ضروری تعریف نشده و تشخیص آن به اختیار دادستانی است.
به هر حال باید منتظر ماند و دید ممنوعالخروجی سرمربی تیم ملی اسکی آلپاین زنان که البته چندان چهره شناختهشدهای نیست، در بین مسئولان، فضای جامعه و ورزش کشور با چه واکنشهایی همراه میشود. مسئولان فدراسیون اسکی در صورتی که بخواهند این مشکل را مرتفع کنند، باید این موضوع را کتبا به اطلاع وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک برسانند که تا روز گذشته خبری از این موضوع نبود.
منبع: روزنامه شرق
24
خیلی راحت خانم ورزشکار یک فقره چک سفیدامضا معتبرمی داد به شوهرش وراهی سفر می شد که خدای ناکرده گوش شیطون کرد هوا ورش نداره وشوهره هم تاآخرعمربدهکارنمونه! حلاج محله.
سلام خدمت مدیر مسئول محترم خبر فوری ایا تجمع حق طلبانه صد ها هزار پیر مرد و پیر زن بازنسسته تامین اجتماعی در سراسر کشور از فرط استیصال وتبعیض ارزش خبریش از این خبر کمتر بود که هیچ اشاره ای به ان نکردید ؟ از سایت ازاده ای چون شما بعید بود و ضمن ابراز تاسف امیدوارم سانسور ان تعمدا نبوده باشد و حد اقل این سایت دامنش از حیطه سرمایه سالاران بی درد مبرا باشد با احترام
اینها پنهان بماند بهتر که حقوق زن ماهیتش درد ناک تر می شود مهریه و خرج ونفقه با دستورات قضایی صادره تا رسد به اعزام خانم برای یک دفاع ملی که جنبه عمومی دارد برای ایران عزیز
من که ۱۴تامقاله پابلیش شده دارم توسط همسرسابقم ۱۳سال است که ممنوع الخروجم تاکنون از۴تا دانشگاه آمریکا دعوت نامه داشتم نتونستم به همین خاطر بروم وجالب قضیه این است که همسرسابق من باداشتن رابطه نامشروع واعمال منافی عفت هم طلاق گرفت هم مهریه وهم مراممنوع الخروج کرده است ۱۳سال است به هردادگاهی میروم جزتوهین وتحقیرچیزی عایدم نشده است ،این است عدالت ؟!
تو یکی مظلومی ؟؟؟ عجب؟
زن ها دارن ازقانون سواستفاده میکنن
مانده ام اینها شناختشان از همسرشان در این حد هم نبوده ولی باز حاضر شدند با چنین شخصی ازدواج کرده و سرنوشتشان را به دست او بسپارند؟!!
قانون همه رو هار میکنه
برو طلاق بگیر مگه ما زنها چقدر باید تحقیر بشیم واسه یه تیکه نون برو و با در آمدت پادشاهی کن
عزیزم
ظاهرا" بهترین گزینه اینست که به آئین نیاکانمان بازگردیم تا شاهد این همه شاهد لطمه دیدن از قوانین ب. د. و.ی نباشیم.
قانون خیلی درستی است
حتما زنه مشکل داشته که شوهرش اجازه خروج نداده ما که تو زندگیشون نبودیم چرا فقط باید اشک تمساح زنه رو ببینیم و بگیم حق بازنه است من مخالفم ممکنه زنه از لحاظ شرعی یا پوشش یا اخلاقی باعث تزلزل خانواده شده باشه در هر صورت شوهر بهتر از هر کسی صلاح زندگی خودش را می داند و بهتره یه مشت زنه واپس خورده هرج و مرج طلب جو سازی نکنند که فایده ندارد و باعث فحش خوردن بیشتر خودشان می شوند والسلام
معلومه زنا بدجور زدن توشاخت ها ولی هیچوقت دین خودت رو نفروش تا ندونستی جریان چیه قضاوت نکن فکر کن خواهر خودت بوده بعد سخنرانی کن
آقای محمد از طرز حرف زدنت معلومه آدم منطقی و با تربیتی نیستی - دوم من خودم زن هستم و زنان دیگه رو هم میشناسم که بیشترشون البته نه همشون برای رسیدن به مقصود شون از هیچ کاری ابایی ندارن من از هیچ زن یا مردی دفاع نمی کنم ولی اگر شوهر این خانم برادرت بود و میدیدی که این زن ناسازگار است و برادرت داره ازیت میشه بازم میرفتی بالای منبر و ازون زن دفاع کنی من با کاربر حسینی موافقم چون اون حقیقت را گفته و کسی رو قضاوت نکرده ولی تو مستقیما داری قضاوت می کنی مگه خبر از زندگی اون دو نفر داشتی!!و یا از مشکل آون آقا در زندگیش خبر داشتی پس بهتره نظر ندی !!!
بد بین روانی تو مشکل داری که فوری قضاوت میکنی
بیچاره زنی که با این طرز فکرتان، به بردگی شما دربیاد. ببخشید آقای قاضی، میشه بفرمایید مرد اگر از نظر شرعی یا اخلاقی باعث تزلزل خانواده شد باید چه کار کرد؟
لعنت به این قانون و قانون مهریه
این فقط گوشه ای از قوانین فوق العاده بدوی کشور ما در رابطه با حقوق زنان است که بدست مردها و به نفع مردها نوشته شده. جالب اینجاست که آقایان و مدافعانشان در ارگانهای رسمی، به این مقدار هم راضی نیستند و در تکاپوی تنگ تر کردن این حلقه قوانین، دور گردن زنان هستند.
واقعا قوانین خانواده نیاز به بازنگری م بازنویسی اساسی دارد فقه پویا فقه پویا چرا یه فکری به حال این وضع نمیکند ؟! اونوقت میخواهیم این افکار و عقاید را هم صادر کنیم !!!!
اگه منظورت فساد و فحشایی که الان زنان به راه انداختن و در صد طلاق که توسط زنان اعمال میشه 50 در صد افزایش پیدا کرده اونم به خاطر درخواست زنان است و یا رابطه زنان متاهل با نا محرم است که دارید انجام میدهید و برای گول زدن اجتماع این زنان فاسد خودشون رو می چسبونن به خانواده که بنا به گفته خودت قانون خانواده داشته باشی کور خوندین چون امثال شما دارین فساد رو ترویج میدین چکار به خانواده داره که خودتو می چسبونی بهش
قانون ما خیلی مشکل داره.بایستی به روز بشه.هم زنا و هم مردها دارن ازین بابت ضربه میخورن.قانون مهریه و اینطور مسائل فقط جز ابرو ریزی چیزی نداره