شناسایی سویه جدید کرونا که دو برابر سریع‌تر جهش می‌یابد

نوع جدیدی از ویروس کرونا به نام C.۱.۲ در آفریقای جنوبی و برخی از کشورها شناسایی شده است که نسبت به گونه‌های قبلی عفونی‌تر است و احتمالا در برابر واکسن‌ها مقاوم خواهد بود.

شناسایی سویه جدید کرونا که دو برابر سریع‌تر جهش می‌یابد

دکتر وازانت ناگوکار، مشاور بیماری‌های عفونی در بیمارستان بمبئی هند اظهار کرد: نوع جدید دارای جهش زیادی است و تقریبا دو برابر سریعتر از انواع دیگر جهش می‌یابد. این نوع نیاز به مطالعه دقیق‌تری دارد زیرا ما اطلاعات کمی در مورد آن داریم.

سویه C.۱.۲

سویه C.۱.۲، فقط در آفریقای جنوبی و سایر کشورها با نگرانی مبنی بر اینکه می‌تواند در برابر واکسن‌ها مقاوم باشد، شناسایی شد. آنچه این نوع را متمایز می‌کند، سرعت جهش آن است. این نوع ویروس کرونا در حال تغییر و جهش سریع است. نوع C.۱.۲ دارای ترکیبی از جهش‌هاست که برخی از آنها تاکنون در سایر انواع ویروس مشاهده نشده است و کارشناسان معتقدند که برخی از آنها با مزایای تکاملی مرتبط هستند. نوع C.۱.۲ برای اولین بار در ماه مه در گوتنگ و مپومالانگا شناسایی شد و تا ۱۳ آگوست در ۶ استان از ۹ استان آفریقای جنوبی و هفت کشور دیگر در آفریقا، آسیا، اروپا و اقیانوسیه ظاهر شد.

چگونگی حفاظت در برابر این سویه

وی توصیه کرد: برای محافظت در برابر این سویه، استفاده از ماسک، واکسیناسیون و اجتناب از حضور در تجمع‌های بزرگ، احتیاط‌هایی است که باید انجام شود و اگر یکی از علائم مرتبط با کروناویروس را تجربه کردید باید فورا آزمایش شوید و براساس نتایج تشخیصی درمان زودهنگام را انجام دهید.

شناسایی سویه جدید کرونا که دو برابر سریع‌تر جهش می‌یابد

انواع سویه‌های کروناویروس

ناگوکار در مورد سویه‌های مختلف می‌گوید: انواع جهش‌های نگران‌کننده مانند آلفا، گاما، دلتا و انواع مورد توجه مانند کاپا، لامبدا و مو شناسایی شدند. انواع نگران‌کننده به این معنی هستند که آنها تغییرات ژنتیکی از خود نشان می‌دهند که پیش‌بینی شده یا شناخته شده است و بر ویژگی‌های ویروس مانند انتقال، شدت بیماری، فرار از ایمنی، فرار تشخیصی یا درمانی تاثیر می‌گذارند.

وی در مورد جزئیات سویه جدید گفت: کارشناسان هنوز نتوانسته‌اند علائم این بیماری را مشخص کنند اما ادعا می‌کنند که ممکن است شبیه علائم دیگر کووید-۱۹ باشند. علائم ویروس کرونا شامل تب یا لرز، سرفه، آبریزش بینی، تنگی نفس یا مشکل در تنفس و موارد دیگر است.

این ویروس راه خود را از آفریقا به آسیا، اقیانوسیه و اروپا باز کرده است و دانشمندان آن را در بوتسوانا، موریس، چین، نیوزیلند، پرتغال، سوئیس و انگلستان مشاهده کرده‌اند.

مقاومت این سویه در برابر آنتی‌بادی و واکسن‌

دکتر استوارت ری، ایمونولوژیست و متخصص بیماری‌های عفونی دانشکده پزشکی دانشگاه جان هاپکینز و رامون لورنزو ردوندو، ویروس‌شناس مولکولی دانشکده پزشکی فاینبرگ دانشگاه نورث وسترن ایالات‌متحده اظهار کردند: تعدادی از جهش‌های C.۱.۲ بر پروتئین سنبله ویروس تاثیر دارند، چیزی که ویروس با استفاده از آن به سلول راه می‌یابد. این پروتئین توسط واکسن‌های mRNA به سیستم ایمنی بدن معرفی می‌شود تا به سیستم ایمنی یاد دهد برای حمله به ویروس آماده باشد.

اگر آنتی‌بادی‌ها در پاسخ به عفونت ایجاد شوند، متناسب با پروتئین سنبله خاص مورد استفاده ویروس مهاجم هستند بنابراین تغییرات در پروتئین سنبله نگران‌کننده است زیرا می‌تواند بر آنتی‌بادی‌ها و سایر پاسخ‌های ایمنی تاثیرگذار باشد و با ورود ویروس به سلول‌ها تداخل داشته باشد. البته آنتی‌بادی‌ها تنها و آخرین پاسخ ایمنی بدن نیستند. سلول‌های تی (T) و لنفوسیت‌ها می‌توانند با اجسام خارجی ازجمله ویروسی که با آن برخورد می‌کند، حمله کنند.

وی بین میزان جهش‌ها و سرعت تکامل تمایزی قائل شد و تصریح کرد: جهش برای تکامل ضروری است اما آن را تضمین نمی‌کند. جهش یک فرایند تصادفی است و می‌تواند در هر زمان که ویروس در بدن میزبان قرار گیرد، تکثیر شود. اکثر جهش‌ها در واقع به نفع ویروس نیستند. برخی از آنها با کمک به سازگاری ویروس هنگام مواجهه با فشارهای محیطی خاص یا ارائه فرصت‌های جدید برای گسترش، نوعی مزیت را به ارمغان می‌آورند.

شناسایی سویه جدید کرونا که دو برابر سریع‌تر جهش می‌یابد

نگرانی در مورد ظهور این سویه

ظهور یک نوع جدید لزوما مشکلات قریب‌الوقوع را به همراه ندارد اما کاملا مطمئن نیستیم که آنها به موردی خطرناک‌تر تبدیل نخواهند شد. در حال حاضر، دلتا نگرانی بسیار بزرگتری است.

ری گفت: ما آموخته‌ایم که انواع جهش‌های مختلف به ما در مورد میزان تهاجمی بودن ویروس اطلاعات زیادی ارائه می‌کند و اگر یک نسخه نتواند از رقبای خود پیشی بگیرد، به احتمال زیاد تهدیدی به همان اندازه مداوم نخواهد بود اما باید هوشیار بود.

لورنزو ردوندو اظهار کرد: نگرانی بزرگتر این است که با گسترش ویروس‌ها در میان افراد آسیب‌پذیر و واکسینه‌نشده، انواع خطرناک‌تری از ویروس ظاهر شود. افزایش انواع مختلف می‌توانند اپیدمی را طولانی کند بنابراین افراد بیشتری در سراسر جهان باید به واکسن‌ها دسترسی داشته باشند.

آنچه در مورد این سویه می‌دانیم

به گفته پنی مور و کاترین شیپرز، متخصصان ویروس در انستیتوی ملی بیماری‌های واگیر (NICD) در ژوهانسبورگ که در تحقیقات مربوط به C.۱.۲ شرکت کرده‌اند، در حقیقت، این یکی از جهش یافته‌ترین انواع کووید است که تاکنون شناخته‌ایم.

آنان بیان کردند: این گونه حدود ۱۴ جهش در ناحیه سنبله دارد، هر چند که این توالی متفاوت است.

مور و شیپرز افزودند: حدود نیمی از جهش‌های C.۱.۲ در جهش‌های دیگر قبلی مشاهده شده است و شامل E۴۸۴K، جهش سنبله‌ای است که به نظر می‌رسد در پاسخ ایمنی بدن به ویروس و احتمالا اثر واکسن تاثیر دارد.

به گفته ریچارد لسلز، متخصص بیماری‌های عفونی در دانشگاه کوازوولو-ناتال در دوربان افریقا، این جهش‌ها می‌توانند به C.۱.۲ کمک کنند تا از پاسخ ایمنی فرار کند و به‌طور بالقوه بر اساس آنچه ما در مورد جهش‌های دیگر از انواع دیگر می‌دانیم، به‌طور موثرتری گسترش یابد.

شناسایی سویه جدید کرونا که دو برابر سریع‌تر جهش می‌یابد

آنچه در مورد این سویه نمی‌دانیم

بسیاری از جهش‌های موجود در نسب C.۱.۲ هنوز در انواع دیگر مشاهده نشده است. این ناشناخته‌ها ممکن است تاثیر عملکردی داشته باشند اما در این مرحله هنوز چیزی مشخص نشده است و محققان در حال بررسی آن هستند.

آنان C۱۳۶F، Y۴۴۹H و N۶۷۹K را به‌عنوان جهش‌هایی ذکر کردند که در انواع نگران‌کننده و قابل‌توجه مشاهده نشده بود اما به‌طور قابل‌توجهی در مناطقی قرار دارند که مشخص شده است با کاهش پاسخ آنتی‌بادی یا افزایش قابلیت انتقال ارتباط دارند.

با وجود همه موارد فوق، توجه به این نکته ضروری است که ما هنوز نمی‌دانیم C.۱.۲ چقدر خطرناک است.

مور و شیپرز گفتند: در حالی که این نوع در سراسر آفریقای جنوبی شناسایی شده است هنوز ۲ تا ۳ درصد از عفونت‌های این کشور را شامل می‌شود و علیرغم تعداد زیاد جهش‌ها، سازمان بهداشت جهانی حتی C.۱.۲ را به عنوان یک نوع مورد توجه ذکر نکرده است چه برسد به نوع نگران‌کننده مانند دلتا، گاما، بتا یا آلفا و علت آن میزان پایین عفونت با این جهش است.

مگان استین، مدرس ایمونولوژی و بیماری‌های عفونی در دانشگاه سیدنی استرالیا اظهار کرد: در حال حاضر از تاثیر عملکردی ترکیب خاصی از این جهش‌ها که در C.۱.۲ مشاهده شده است اطلاع نداریم. برای ما مهم است که این ویروس را دنبال کنیم تا درک کنیم عملکرد آن چگونه است و بر گسترش انواع جدید نظارت داشته باشیم اما نمی‌توانیم هر بار که یک نوع جدید ظاهرمی‌شود در مورد آن هشدار دهیم.

وی گفت: در حالی که تحقیقات برای تعیین چگونگی رقابت آن با دلتا در سطح جمعیت ادامه دارد، این نوع ممکن است از بین برود و اهمیت چندانی نداشته باشد.

محققان معتقدند، واکسیناسیون هنوز محافظت بالایی در برابر بیماری‌های شدید حتی در برابر انواع شناخته‌شده کووید ارائه می‌کنند.

مور و شیپرز تاکید کردند: مداخلات غیر دارویی از جمله پوشیدن ماسک، شستن دست‌ها و رعایت فاصله ایمن از افراد برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا بدون در نظر گرفتن انواع مختلف آنها و واکسن‌ها در برابر شیوع ویروس بسیار مهم هستند و ظهور انواع جدید را کاهش می‌دهند.

شناسایی سویه جدید کرونا که دو برابر سریع‌تر جهش می‌یابد

میزان کشنده بودن این سویه

به زودی اعلام می‌شود که آیا این نوع کشنده‌تر و مسری‌تر از نوع دلتا موجود است یا خیر اما داده‌های کنونی بیانگر این مورد هستند که این سویه به اندازه نوع دلتا عفونی و کشنده نیست.

احتمال از بین رفتن این سویه

سویه‌های مختلف کووید -۱۹ همیشه ظاهر می‌شوند و بسیاری از آنها قبل از اینکه به یک مشکل واقعی تبدیل شوند ناپدید می‌شوند و بسیاری از انواع ویروس بسیار شکننده هستند. جهش‌یافته‌های کلیدی آنهایی هستند که از تغییرات جان سالم به در می‌برند و بیش از انواع قبلی رشد می‌کنند مانند آنچه در مورد دلتا مشاهده شد. بنابراین این سویه نیز باید بسیار خوب، مناسب و سریع باشد تا بتواند از نوع دلتا پیشی گیرد. این مورد را در بتا و سایر انواع نگران‌کننده دیدیم، جایی که به نظر می‌رسید ممکن است مشکلی وجود داشته باشد در برخی مناطق منتشر شدند، اما به مرور زمان انواع دیگر سریع‌تر رشد کردند و از آنها پیشی گرفتند و از بین رفتند و ممکن است این مورد در سویه C.۱.۲ نیز رخ دهد.

در حال حاضر، دلتا، نوع بسیار قابل انتقال است که باعث افزایش موارد در بسیاری از مناطق شده است و یکی از انواع نگران‌کننده همراه با آلفا، بتا و گاما محسوب می‌شود.

سازمان بهداشت جهانی چهار نوع جهش را به‌عنوان سویه نگران‌کننده و چهار نوع به‌عنوان نوع قابل‌توجه معرفی کرده است (این برچسب زمانی مشخص می‌شود که شدیدتر یا قابل انتقال باشند). در حال حاضر C.۱.۲ در هیچکدام از این گروه‌ها جای نمی‌گیرد. بنابراین افراد نباید بیش از حد نگران C.۱.۲ باشند اما همان‌طور که انتظار می‌رفت انواع دیگری از کروناویروس با جهش‌های بیشتر در همه‌گیری ظاهر می‌شوند. علاوه بر این، C.۱.۲ هنوز بخش بسیار کوچکی از آمار ابتلاست اما به‌طور مداوم در حال رشد است و بخش اندکی از آمار ابتلا در آفریقای جنوبی را تشکیل می‌دهد.

منبع: ایسنا

70

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 1
  • محمد باقر
    0

    خدايا ما ناسپاس وبد بوديم ،وبه جاى اينكه به تو اميد وار باشيم به مسؤلين اميد داشتيم ،ما راببخش واز اين بلاها مارا رهايي فرما ،يا رب العالمين ويا غياث المتغيثين