سن و طبقه اقتصادی افراد تا چه حد در احتمال سکته مغزی تاثیر دارد؟
نتایج یک تحقیق علمی که روز چهارشنبه ۹ فوریه توسط وزارت بهداشت فرانسه منتشر شده از ارتباط بین تعدد و شدت حملات مغزی و طبقه اقتصادی بیمار خبر می دهد.
طبق این پژوهش شدت و تعداد سکته های مغزی در بین گروه سنی ۴۵ تا ۶۴ سال نسبت به دیگران ۲ برابر است. احتمالی که با بالارفتن بیشتر سن پایین می آید بطوریکه احتمال سکته مغزی یک انسان ۸۵ ساله به همان میزان یک فرد ۴۴ ساله است.
در این میان فقرا بیشتر در معرض تبعات ناشی از یک سکته مغزی قرار دارند. رابطه مستقیمی بین میزان فقر و میزان رنج در سکته های مغزی مشاهده شده است. احتمال فلج شدن بالای ۲۴ ساعت که معمولا همراه همی پلژی (فلج کامل عضو) است در بین این قشر ۲۲ درصد بیشتر است. این میزان در مورد اختلالات زبانی ناشی از سکته مغزی فقرا ۱۱ درصد بیشتر است.
عوارض و مشکلات ناشی از یک سکته مغزی عمدتا ارتباط مستقیمی با سرعت العمل در مداوای بیمار و کیفیت درمان دارند. دقایق و ساعات ابتدایی پس از سکته مغزی نقش بسزایی در جلوگیری از تبعات جبران ناپذیر یک سکته مغزی دارند این در حالیست که طبق آمار شانس فقرا برای پذیرفته شدن در بخش مراقبت های ویژه مغز و عروق، نسبت به دیگران دستکم ۱۰ درصد کمتر است.
میزانی که در کشورهایی که هزینه برخورداری از خدمات و بیمه درمانی تکمیلی بالاست، می تواند به مراتب بالاتر باشد.