سه دلیل اصلی درگیری کودکان به امیکرون
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا گفت: طبق مشاهدات ما درصد قابل توجهی از کودکان نسبت به بزرگسالان به این سویه مبتلا میشوند و برخلاف موجهای قبل به دلیل ماهیت امیکرون میزان ابتلا در کودکان بسیار افزایش یافته است.
سیداحمد طباطبایی درباره دلیل درگیری بیشتر کودکان به سویه امیکرون اظهار کرد: با وجود هشدارهایی که در این خصوص عنوان میشد، ارتباط کودکان با یکدیگر هنگامی که مدارس بازگشایی شدند، کنترل نشده بود و از طرفی دیگر واکسیناسیون کودکان کمتر از ۲ ماه است که آغاز شده و به نظر میرسد که اگر واکسیناسیون اطفال زودتر آغاز شده بود هم اکنون با این وضعیت مواجه نبودیم و میزان درگیری و بستری در کودکان بسیار کمتر از این مقدار بود و از طرفی دیگر در سویه امیکرون به سبب جهشی که در ویروس رخ داده میزان سرایتپذیری بیماری بسیار افزایش پیدا کرده است.
این فوق تخصص ریه کودکان در خصوص میزان ابتلا به امیکرون و درگیری ریه در کودکان گفت: در حال حاضر مطالعه دقیقی در رابطه با میزان ابتلای کودکان به سویه امیکرون انجام نشده که بتوانیم در این باره درصد دقیقی را اعلام کنیم، اما طبق مشاهدات ما درصد قابل توجهی از کودکان نسبت به بزرگسالان به این سویه مبتلا میشوند و برخلاف موجهای قبل که کودکان بسیار کم گرفتار این بیماری میشدند در حال حاضر به دلیل ماهیت امیکرون میزان ابتلا در کودکان بسیار افزایش یافته است.
دبیر برد ریه کودکان در کمیته علمی کرونا ضمن اشاره به اینکه برخی از افراد آمار ابتلای کودکان به این سویه را حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد عنوان میکنند، ادامه داد: در حال حاضر بیشتر بیمارانی که به بیمارستانها و مراکز درمانی مراجعه میکنند مشکوک به کووید هستند و موارد بستری هم مربوط به ابتلا به این بیماری است. اینگونه نیست که همه این بیماران علائم تنفسی داشته باشند و برخی هم دچار علائم گوارشی و تب میشوند و عمده علائم تنفسی مربوط به دستگاه فوقانی تنفسی نظیر بینی، گلو، حلق و تارهای صوتی است.
وی با بیان اینکه در موجهای قبلی ویروس بیشتر دستگاه تنفسی تحتانی را درگیر میکرد، افزود: خوشبختانه در سویه امیکرون هم اطفال و هم بزرگسالان بیشتر دچار علائم دستگاه تنفسی فوقانی میشوند و دستگاه تنفسی تحتانی آنها چندان درگیر نمیشود و از این رو درگیری در این سویه کمتر از سویههای قبلی رخ میدهد.