پرش پلک در بارداری، چگونه برطرف می شود؟
پرش چشم در بارداری و انقباضات آن یکی از مشکلاتی است که در دوران بارداری با آن روبرو می شوید ولی جای نگرانی نیست با بررسی مشکل می توان به راحتی آن را درمان و کاهش داد.
با انقباض چشم، گاهی هر دو پلک پایین و بالا دچار اسپاسم می شوند. اسپاسم ها حتی ممکن است آنقدر قوی باشند که چشم شما را ببندند.
معمولا این موضوع جای نگرانی ندارد، حتی در دوران بارداری. اما گاهی اوقات، انقباض ساده چشم می تواند تشدید شود و ادامه یابد. در موارد نسبتا نادری که این اتفاق بیافتد، پزشک انقباض چشم شما را با نام پزشکی آن ( بلفارواسپاسم ) می نامد و ممکن است درمان را توصیه کند.
علل احتمالی پرش چشم در دوران بارداری
اگرچه محققان به طور کامل مطمئن نیستند که چرا پرش چشم اتفاق می افتد، اما آنها می دانند که چندین بخش از مغز، در این حرکت ساده دخیل هستند. چندین محرک احتمالی وجود دارد.
فشار (استرس)
بارداری و استرس می تواند یکی از دلایل پرش چشم در دوران بارداری باشد. با تمام تغییرات فیزیکی و احساسی که در بدن شما اتفاق می افتد، تعجب آور نیست که استرس داشته باشید. این یکی از شایع ترین علل پرش چشم، قبل، حین و بعد از بارداری است.
خستگی
آوردن یک فرد جدید به این دنیا عوارض خود را بر بدن شما وارد می کند، و این تنها به تغییرات هورمونی نیست و منجر به خستگی نیز می شود. همانطور که به سمت پایان بارداری حرکت می کنید، حمل وزن اضافی خسته کننده می شود، اگر بیش از حد خسته هستید، به احتمال زیاد دچار لرزش چشم خواهید شد.
کمبود ویتامین و مواد معدنی
ویتامین های دوران بارداری و یک رژیم غذایی متعادل،برای رفع نیاز های تغذیه ای خود و جنین لازم هستند. هنگامی که درمورد رفع پرش چشم صحبت می شود، این موضوع مهم است، زیرا عدم تعادل در منیزیم و پتاسم می تواند منجر به اسپاسم چشم شود.
این بخشی از بیش از 300 سیستم آنزیمی است که واکنش های بیوشیمیایی مختلف در بدن شما از جمله انقباضات عضلانی را کنترل می کند. در همین حال، پتاسیم برای انتقال بهینه تکانه های عصبی مورد نیاز است.
خشکی چشم
هر فرد بطور معمول 10 تا 20 بار در دقیقه پلک می زنید، اما وقتی در حال مطالعه یا خیره شدن به صفحه رایانه هستید، کمتر پلک می زنید، این بدان معناست که چشمان شما رطوبت مورد نیاز خود را دریافت نمیکنند تغییرات هورمونی را نیز به آن اضافه کنید، خشکی چشم ها دچار اسپاسم می شود.
خستگی چشم
احتمالا این روزها کمی بیشتر در گوگل جست و جو می کنید ( حتی ممکن است در نتیجه جست و جوی اطلاعات در مورد پرش چشم در دوران بارداری به این مقاله رسیده باشید. ) و چشمان چه کسانی از استفاده بیش از حد رایانه، تبلت و گوشی های هوشمند خسته نمی شوند؟
اکنون که باردار هستید، ممکن است تابش خیره کننده دستگاه های دیجیتال حتی بیشتر آزار دهنده باشد.
کافئین
اگرچه کافئین در دوران بارداری خوب است، اما نوشیدن بیش از حد آن ممکن است باعث اسپاسم چشم شود.
درمان های خانگی برای جلوگیری از انقباض چشم
کمی استراحت و آرامش داشته باشید
انقباض چشمان شما بهانه ای عالی است تا مطمئن شوید که زمانی را برای قدم زدن در پارک، ملاقات با بهترین دوست خود یا چرت زدن اختصاص می دهید.
آنچه را که نیاز دارید برای خود تهیه کنید و خود را با مراقبت که همیشه به انتهای لیست کارهای شما کشیده می شود، استراحت دهید.
ویتامین ها و مواد معدنی خود را مصرف کنید
در دوران بارداری لازم است که از ویتامین ها و مواد معدنی استفاده کیند. با اضافه کردن موز غنی از پتاسم و غذاهای غنی از منیزیم مانند آووکادو، آجیل و شکلات تلخ، به خودتان کمک کنید. ( البته در حد اعتدال)
هیدراته کنید
می توانید از اشک مصنوعی برای مرطوب کردن چشمان خود استفاده کنید، برش های خیار سرد شده را روی پلک های بسته خود قرار دهید. نشان می دهد که خواص آبرسان و ضد التهابی خیار می تواند تورم را کاهش دهد، پوست شما را تسکین دهد و حتی فعالیت آنتی اکسیدانی را تحریک کند. به علاوه، می توانید دراز بکشید تا برش ها را در جای خود نگه دارید.
کاهش خستگی چشم
بهترین روش در اینجا این است که زمان صفحه نمایش خود را محدود کنید. هر 20 دقیقه، سر خود را بلند کنید و حداقل به مدت 20 ثانیه روی چیزی در فاصل 20 فوتی تمرکز کنید. اگر این کمکی نکرد، ممکن است بخواهید از صفحه نمایش ضد تابش یا عینک ضد تابش استفاده کنید.
درمان پزشکی اگر جدی تر باشد
در موارد نادر، انقباض چشم می تواند نشان دهنده چیز جدی تری باشد. اگر اسپاسم وسط صورت، پایین صورت یا ابرو دارید با پزشک خود تماس بگیرید. انقباض مداوم که بدتر می شود می تواند نشان دهنده وضعیت جدی تری مانند بلفارواسپاسم باشد که زنان را بیشتر از مردان مبتلا می کند.
راه های مختلفی برای درمان تکان های مکرر وجود دارد، اما همه آنها در دوران بارداری بی خطر تلقی نمی شوند. موارد زیر ممکن است توسط پزشک برای استفاده پس از زایمان توصیه شود :
• تزریق بوتاکس به ماهیچه های پلک یک درمان تأیید شده توسط سازمان غذا و دارو است که ماهیچه های پلک را فلج می کند و در نتیجه به انقباض پلک پایان می دهد.
• داروهای خوراکی به برخی افراد کمک می کند.
• جراحی می تواند برخی از ماهیچه ها و اعصاب پلک ها را از بین ببرد.
علائم چشمی اضافی که ممکن است در دوران بارداری داشته باشید
به غیر از پرش چشم، چند تغییر چشم دیگر وجود دارد که ممکن است در دوران بارداری متوجه آن شوید. برخی از این تغییرات کاملا طبیعی هستند، اما برخی دیگر نیاز به تماس با پزشک دارند.
علائم چشمی مرتبط با بارداری که اغلب کاملا طبیعی هستند
میگرن: تغییرات هورمونی همراه با بارداری ممکن است شما را بیشتر در معرض حمله میگرن قرار دهد. میگرن چشمی ممکن است باعث شود نورهای زرق و برق دار ببینید، خوشبختانه میگرن چشمی با درد همراه نیست.
شناور ها: این لکه های ریز داخل و خارج از میدان دید شما شناور می شوند. آنها معمولا ذرات کمی از ژل زجاجیه داخل چشم شما هستند.
هنگامی که باردار هستید، ممکن است به دلیل فشار خون بالا یا سطح گلوکز بالا، این شناور ها را بیشتر از حد معمول مشاهده کنید. با این حال، اختلالات بینایی یکی از شایع ترین علائم پره اکلامپسی است، بنابراین با پزشک خود مشورت کنید تا مطمئن شوید که هیچ چیز دیگری پیش نمی آید.
تاری دید: احتباس آب در دوران بارداری رایج است. همانطور که مایع در پاهای شما انباشته می شود، می تواند در چشم شما نیز جمع شود و باعث ایجاد تغییراتی در منبع قابل اعتماد قرنیه و در نتیجه تاری دید شود.
علائم چشمی مرتبط با بارداری که لازم است با پزشک خود تماس بگیرید
• چشمک می زند: فلاش های گاه به گاه مشکلی ندارند، اما اگر همچنان ادامه دارند یا اغلب رگه هایی از نور می بینید، باید به بینایی سنجی مراجعه کنید. آنها می تواند ناشی از جدا شدن شبکیه باشد.
• مشکلات بینایی: اگر در بینایی خود مشکل دارید ( تاری، چشمک زدن، شناور ). سردرد یا درد شدید درست در زیر دنده ها، ممکن است دچار پره اکلامپسی شده باشید. با پزشک خود تماس بگیرید، زیرا این یک عارضه جدی بارداری است.
نتیجه پایانی:
انقباض چشم معمولا یک مشکل جدی نیست و دلایل آن مانند استرس، خستگی می تواند باشد به ویژه در دوران بارداری می تواند شایع تر باشد. شما می توانید در صورت داشتن این علائم به پزشک خود مراجعه کنید.