پیش بینی نگران کننده مسعود پزشکیان در مورد گرانی دارو

نماینده تبریز و عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گران شدن دارو را بدیهی خواند و ادعا کرد که در آینده کمبود و گرانی دارو خواهیم داشت لذا باید دست اندرکاران هر چه سریع تر ورود پیدا کنند.

پیش بینی نگران کننده مسعود پزشکیان در مورد گرانی دارو

پزشکیان با این پیش بینی که در آینده کمبود دارو و گرانی دارو وجود دارد، گفت: دولت می گوید ارز حذف نشده اما بین گفته و عمل تفاوت وجود دارد. طبق گزارشات رسیده تاکنون ارزهایی که باید به دارو می دادند تا مواد اولیه وارد شود، داده نشده است لذا در آینده هم به احتمال زیاد مشکلاتی در دارو وجود خواهد داشت.

یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گران شدن دارو را بدیهی خواند و ادعا کردکه در آینده کمبود و گرانی دارو خواهیم داشت لذا باید دست اندرکاران هر چه سریع تر ورود پیدا کنند.

مسعود پزشکیان ادعا کرد: گران شدن دارو بدیهی است و حتی بدتر هم خواهد شد. دلیل آن هم تنها اختصاص پیدا نکردن ارز به دارو از بهمن سال گذشته نیست.

وی توضیح داد: نگاهی در دولت درباره دارو وجود دارد که در ظاهر می گویند ارز ترجیحی برای دارو حذف نشده اما در واقعیت اساسا ارزی اختصاص داده نشده است. از طرف دیگر ارز را حذف کردند و می گویند ریال به بیمه ها می دهند تا بتوانند خریداری کنند. با فرض اینکه این حرف هم درست باشد به نظرم به این سادگی نیست چون پولی وجود ندارد که بخواهند اختصاص دهند. بودجه بسته شده و درآمدها هم مشخص است پس از کجا می خواهند ریال پرداخت کنند؟

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان در عین حال اظهار کرد: با فرض اینکه پولی پیدا کرده و چاپ کنند و بخواهند به دارو بدهند، مشکل بعدی تولید دارو است. بیش از ۹۵ درصد داروها در داخل تولید می شود اما باید مواد اولیه آن از خارج بیاید. شرکت هایی که تولیدکننده دارو هم هستند باید ریال داشته باشند تا بتوانند مواد اولیه بخرند اما آنها آنقدر سرمایه ندارند که بتوانند با ارز آزاد مواد اولیه خریداری کرده و تولید کنند. پس مواد اولیه را نمی خرند و نمی توانند هم تولید کنند. حتی اگر قیمت هم بالا رود باز هم قدرت تولید ندارند چون پولی ندارند. نتیجه اینکه کمبود دارو خواهیم داشت، حتی اگر نقدینگی هم باشد مردم نمی توانند یکسری از داروها را پیدا کنند.

پزشکیان با این پیش بینی که در آینده کمبود دارو و گرانی دارو وجود دارد، گفت: دولت می گوید ارز حذف نشده اما بین گفته و عمل تفاوت وجود دارد. طبق گزارشات رسیده تاکنون ارزهایی که باید به دارو می دادند تا مواد اولیه وارد شود، داده نشده است لذا در آینده هم به احتمال زیاد مشکلاتی در دارو وجود خواهد داشت.

وی درباره راهکار این موضوع گفت: باید از قبل چرخه را درست دیده و برای آن چرخه نظر کارشناسی اعمال کرده و پیش بینی های لازم را لحاظ می کردند. اگر قرار بر حذف ارز دارو بود باید آنقدر به تولیدکنندگان ریال می دادند که بتوانند مواد اولیه بخرند و بعد جنس‌شان را فروخته و بعد پول برگردد، اما بانک ها پولی به تولیدکنندگان ندادند و از طرفی بیمه ها چنین پولی ندارند و ریالی وجود ندارد و نتیجه همین چرخه مشکلات است.

وی افزود: با وجودی که اکنون دیر است اما هر وقت هم برای رفع مشکل شروع کنند بهتر از عدم مداخله است. البته اینکه مداخله می کنند یا نه باید از دست اندرکاران پرسید چون با ما مشورت نمی‌کنند.

منبع: جماران
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 6
  • مجتبی
    0

    اومدن بحث افزایش ۳۰۰ درصدی تعرفه پزشکها را داغ کردن که فکر مردم را افزایش حداقل ۱۰۰ درصدی دارو منحرف کنند.درحالیکه افزایش تعرفه پزشکها از اول فروردین اعلام کردن ۳۰ درصد.همش بازی دادن مردم و اینکه افزایش خدمات درمانی را بگردن پزشکها انداختن بود.

  • خودم‌
    0

    خدا خدا خدا بس دیگه از این انتقام تا کی

  • ناشناس
    1

    بکشید مارا وملت ما، ما بیدارتر میشویم.گران کنید همه چیز ملت دیگر بی حس شده است.

  • یک مخاطب
    0

    رحم کنید به مردم

  • مهدی
    0

    قیمت تجهیزات پزشکی در طی این دوسه ماه حدود چهابرابر شده و بیمارستانهای دولتی و قشر ضعیف برای اعمال جراحی و تخصصی به مشکل خوردن

  • حسن آقا
    0

    خدايا سرزمين ايران را از هرچه دروغگو هست پاك وسپس مصون بدارحالا در هر لباس ودين وآيينى كه هستند ،نمىدانم چرا تو اين مملكت هركى مياد سر كار فورى متوسل به دروغ ودروغ گويي ميشود (دولت محرومان )