کشوری که بیش از ۳ میلیارد کیسه پلاستیکی مصرف میکند
ماریا نیسان، هنرمند اردنی، برای رهایی جهان از پلاستیکهای یکبار مصرف و افزایش آگاهی عمومی در مورد بلای محیطی از طریق هنر وارد عمل شده است.
به نقل از تایمز، یکی از شناخته شدهترین نقاشیهای دیواری وی کنار ساختمانی در عمان، پایتخت اردن به چشم میخورد که اثری غولپیکر با بیش از ۲۰۰۰ بطری پلاستیکی حدود ۱۰۰۰ کیسه خرید و بیش از ۱۵۰ شلنگ لوله قلیان است.
نیسان، یک شهروند آمریکایی عراقیالاصل، است که گفت: سه سال پیش برای اولین بار از عمان دیدن کردم اما از انبوه زباله در خیابانها و مناطق زشت آن حس خوبی نداشتم. با وجود زیبایی شهر قدم زدن در خیابانهای آن میتواند سفری در میان زبالهها باشد.
نیسان که در ایالات متحده و ایتالیا در زمینه نقاشی و طراحی آموزش دیده بود، تصمیم گرفت زبالهها را جمعآوری و تغییر کاربری دهد تا آثار هنری خلق کند.
وی افزود: هنر ساخته شده از پلاستیک راهی ملموس و قدرتمند برای ایجاد نگرانی در مورد مسائل زیستمحیطی است که بر اردنیها، فرزندان آنها، جوامع و محیطهای طبیعی آن تاثیر میگذارد.
نیسان با اشاره به اینکه تاثیر میکروپلاستیکها باعث آلودگی خاک، آب و حیاتوحش میشود، گفت: ۴۵۰ سال طول میکشد بطریهای دورریختنی تجزیه شود.
از آنجایی که پلاستیکها بهطور بیرویه در مزارع و آب ریخته میشود، دامها و ماهیها به طور غیرمستقیم از پلاستیک تغذیه میکنند که ما در نهایت در بشقابهای خود خواهیم یافت.
آثار نیسان در ۱۲ نمایشگاه در اردن همچنین در ایتالیا و یونان به نمایش گذاشته شده است.
بر اساس برنامه توسعه سازمان ملل اردنیها سالانه از سه میلیارد کیسه پلاستیکی استفاده میکنند که بخشی از بار سالانه ۲.۲ میلیون تن زباله جامد کشور است که تنها هفت درصد آن بازیافت میشود.
نیسان از مردم میخواهد از خرید محصولات پلاستیکی خودداری کنند و با کیسههای قابل استفاده مجدد به خرید بروند؛ همچنین از اعمال مالیات بر پلاستیکهای یکبار مصرف حمایت میکنند.
ایران در استفاده از پلاستیک رکورد دنیا رو زد.
راحت طلبی مردم و سیاستمدارها بلای جان محیط زیست شده.
یادم میاد بطری خالی شیر میبردم و شیر میخریدم.
نوشابه هم همینطور.
زنبیل و کیف خرید داشتیم.
میوه در پاکت کاغذی بازیافتی یا کرافت میخریدیم.
ولی متاسفانه الان فقط نایلون و بطری پلاستیکی.
چون همه چرخه مصرف و تولید راحت طلب شده ایم.