آمار تکاندهنده کنکور امسال؛ سهم ۹۵ درصدی ۳ درصد از دانشآموزان!
مدارس استعدادهای درخشان و مدارس خاص غیرانتفاعی با پوشش ۳ درصدی آموزش در کل کشور، سهم ۹۵ درصدی از رتبههای برتر کنکور امسال را از آن خود کردهاند! آنچه نسبت به گذشته تغییری نداشته، تراژدی تلخ تضعیف روز به روز مدارس دولتی و پیشتازی مدارس غیردولتی است.
با اعلام اسامی ۴۰ نفر برتر کنکور ۱۴۰۱ در گروههای آزمایشی مختلف مشخص شد امسال نیز رتبههای برتر در تصاحب مدارس خاص است و از میان نفرات برتر کنکور امسال صرفاً یک دانشآموز در مدرسه دولتی عادی تحصیل کرده است! ۲۹ نفر از مدارس استعدادهای درخشان، ۹ نفر مدارس غیرانتفاعی و یک نفر مدارس نمونه دولتی بودند!
در کنکور ۱۴۰۰ نیز از ۳۰ نفر رتبه برتر گروههای تجربی، ریاضی و انسانی، ۲۰ نفر دانشآموزان مدارس سمپاد، ۵ دانشآموز از مدارس غیردولتی و سه دانشآموز از مدارس نمونهدولتی بودند و در میان رتبههای برتر کنکور، دانشآموزان مدارس دولتی عادی حضور نداشتند.
در کنکور سال ۹۹، رتبه هفتم گروه آزمایشی علوم ریاضی در مدرسهای کاملاً دولتی درس خوانده بود و ۶۷ درصد رتبههای برتر برای مدارس سمپاد، ۱۸ درصد غیردولتی و ۱۰ درصد مدارس نمونه دولتی بودند.
در کنکور ۹۸ تمام رتبههای برتر از میان مدارس خاص و غیردولتی بودند و جای مدارس دولتی عادی خالی بود؛ ۷۰ درصد رتبههای برتر کنکور این سال در رشتههای ریاضی، تجربی و انسانی دانشآموزان مدارس سمپاد بودند، سهم غیردولتیها ۱۴ درصد و نمونه دولتیها ۱۳ درصد بود.
این روند حکایت از آن دارد با وجود تغییراتی که هر ساله در آمار و ارقام تعداد شرکتکنندگان و... نسبت به سالهای قبل وجود دارد، آنچه نسبت به گذشته تغییری نداشته است، تراژدی تلخ تضعیف روز به روز مدارس دولتی و پیشتازی مدارس غیردولتی و خاص است.
پیش از این خسرو ساکی رئیس سابق مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش هشدار داده بود: در آزمون سراسری سال ۹۸-۹۹، ۸۳.۹۴ درصد رتبههای زیر سه هزار برای مدارس استعدادهای درخشان، نمونه دولتی، غیردولتی و مدارس "شاهد" بودند و این مدارس ۳۱.۸۷ درصد دانشآموزان را تحت پوشش قرار میدهند.
اینکه از ۴۰ دانشآموز برگزیده کنکور سراسری امسال، فقط یک دانشآموز در مدرسه دولتی درس خوانده، یک فاجعه و شکاف اقتصادی و مالی و آموزشی تمامعیار محسوب میشود که حتی در لیبرالترین جوامع جهان هم کمتر شاهد آن هستیم.
تقریبا در هیچ کشور توسعهیافتهای، ردی از آموزش طبقاتی دیده نمیشود و تلاششان بر استقرار عدالت آموزشی منطبق بر برخورداریهای برابر از امکانات و کیفیت آموزش یکسان است.
با اعلام نتایج کنکور سراسری، در میان اسامی چهل نفر از رتبههای برتر کنکور، لیست اولیه به صورت زیر است:
مدارس استعدادهای درخشان: ۲۹ نفر
مدارس غیرانتفاعی خاص: ۹ نفر
مدارس نمونه دولتی: ۱ نفر
مدارس دولتی: ۱ نفر
سهم مدارس از رتبههای برتر کنکور سراسری
مدارس استعدادهای درخشان: ۷۲.۵ درصد
مدارس غیرانتفاعی خاص: ۲۲.۵ درصد
مدارس نمونه دولتی: ۲.۵ درصد
مدارس دولتی: ۲.۵ درصد
سهم پوشش تحصیلی مدارس از کل دانشآموزان در کشور
مدارس استعدادهای درخشان: ۲ درصد
مدارس غیرانتفاعی خاص: ۱۲ درصد
مدارس نمونه دولتی: ۱ درصد
مدارس دولتی: ۸۵ درصد
نتیجه اول:
سهم ۲.۵ درصدیِ ۸۵ درصد از دانشآموزان مدارس دولتی!
حدود ۸۵ درصد از دانشآموزان کشور در مدارس دولتی عادی تحصیل میکنند که سهمشان از رتبههای برتر و رتبههای زیر ۳۰۰۰، حدود ۲.۵ درصد است.
نتیجه دوم:
سهم ۷۲.۵ دصدیِ تنها ۲ درصد دانشآموزان در مدارس استعدادهای درخشان!
کمتر از ۲ درصد از دانشآموزان کشور در مدارس استعدادهای درخشان تحصیل میکنند که سهم آنها از رتبههای برتر و رتبههای زیر ۳۰۰۰ در کنکور سراسری، ۷۲.۵ درصد است.
نتیجه سوم:
تقریبا ۱۲ درصد از دانشآموزان کشور در مدارس غیردولتی تحصیل میکنند که مدارس خاص غیردولتی، کمتر از یک درصد دانشآموزان کشور را پوشش میدهند؛ این یک درصد، سهمشان ۲۲.۵ درصد از رتبههای برتر کنکور است.
نتیجه چهارم:
حدود یک درصد از دانشآموزان کشور در مدارس نمونه دولتی تحصیل میکنند که سهم آنها نیز ۲.۵ درصد است.
نتیجه پنجم:
مدارس استعدادهای درخشان و مدارس خاص غیرانتفاعی با پوشش ۳ درصدی آموزش در کل کشور، سهم ۹۵ درصدی از رتبههای برتر را از آن خود کردهاند.
آقا این خیلی طبیعیه . چرا نباید اینجوری باشه ؟
بهترین ، نخبه ترین و با هوشترین دانش آموزا در مدارس استعداد های درخشان درس میخونن. زحمت فراوانی می کشن. نه تابستون دارن نه تعطیلی ف تمام وقت خانواده هاشون هم براشون وقت و امکانات میگذارن. در همه ی نقاط ایران هم هست. اینجوری هم نیست که همه از قشر مرفه باشن . بیشتر از قشر متوسطن
چرا اینا با این همه مرارت ، تیز هوشی و استعداد نباید رتبه های برتر رو بیارن ؟
اگر غیر این باشه مشکل وجود داره . نمی دونم چرا با قوانین من در آوردی قصد دارن جلو استعداد ها رو بگیرن . اگر خیلی هنر دارن مسئله سهمیه ها رو کم کنن که هر سال همه ی کنکور رو می بلعه
حکومت برای ادامه بقا خود نیاز به تحصیلکرده و آدم ها با سواد نداره سیاه لشگر با تعصب مورد نیاز است
باورتون بشه مملکت مال پواداره .
اززمانی که مدارس کشور خصوصی شد سرنوشت مردم خصوصا طبقات محروم ومستضعف نشین کشور جمهوری اسلامی!!!هم گرفتار نظام سرمایه داری غرب شد .اینها همه به موضوعات قانون اساسی برمیگردد که با تفسیر به رای عده ایی نشستند و مقاصدی را دنبال میکنند که تف سربالا خواهد شد وبرپیشانی خودشان خواهد نشست .نظام آموزشی کشور که پس از سپری شدن نزدیک به نیم قرن ازآن میگذرد گرفتار تزهایی شده است که ازغرب عاریه گرفته اند .ما باورنمیکردیم که پس ازانقلاب دراین کشور سرنوشت مدارس دولتی بجایی ختم شود که راه برون رفتی ازآن متصور نیست .ظاهرا اگر این امار وارقامی که آمده است درست وصحت داشته باشد نظام آموزشی کشور باید پاکسازی شود.این امار برای طبقاتی که با این تبعیض های ناروا محرومین را محروم تراز هردوره ایی از دوره های حاکمیتهای گذشته تاریخ میتوان تصور کرد گریه آور است گفته شده بنده اشک بودن درایام محرم باید طوری دیگر تصور کرد که برای اموزش وپروش اشکی ریخت که چرا ما بااین سرنوشت گرفتارشدیم .