سردرگمی داوطلبان از برگزاری کنکور پایان یافت
کشمکش های نحوه برگزاری کنکور سراسری سال ۱۴۰۲ با دستور رئیس جمهور بالاخره پایان یافت.
همزمان با ابلاغ رئیس جمهور پیرامون اصلاحیه مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی تغییرات کنکور سال ۱۴۰۲ به صورت قطعی ابلاغ شد و سازمان سنجش که مسئول برگزاری آزمون های سراسری است باید مطابق دستورالعمل شورای عالی انقلاب فرهنگی کنکور سال آینده را برگزار کند.
به همین ترتیب؛ کنکور سال ۱۴۰۲ در نیمه اول تیر و در نیمه دوم دی برگزار خواهد شد، این اولین آزمون سراسری است که در سال به شیوه دو مرحله ای بودن برگزار می شود.
ثبتنام نوبت اول ۸ تا ۱۴ آبان ۱۴۰۱ است و اجرای آزمون ۲۹ و ۳۰ دی ۱۴۰۱ خواهد بود که پنجشنبه صبح آزمون رشته گروه تجربی، بعدازظهر پنجشنبه آزمون گروه زبان و جمعه آزمونهای گروه انسانی و گروه ریاضی و عصر آزمون گروه هنر برگزار میشود.
برای نوبت دوم ثبتنام ۱۶ تا ۲۱ فروردین ۱۴۰۲ است که آزمون در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه ۱۴ و ۱۵ تیر برگزار خواهد شد که صبح پنجشنبه آزمون گروههای انسانی و ریاضی و بعد از ظهر پنجشنبه آزمون گروه هنر و پنج شنبه آزمون گروه تجربی و عصر جمعه آزمون گروه زبان خواهد بود.
داوطلبان برای شرکت در کنکور سراسری می توانند در هر ۲ مرحله نام نویسی کنند، اما فقط در یک مرحله در دانشگاه ها پذیرش خواهند شد.
یک نمره سوابق تحصیلی با بالاترین نمره دریافت میشود هر داوطلب اگر در دو آزمون شرکت کند دو نمره کنکور خواهد داشت و اگر در یک آزمون شرکت کند یک نمره کنکور خواهد داشت اما فقط یک نمره آزمون به انتخاب داوطلب محاسبه می شود.
نمره کنکور به اضافه سوابق تحصیلی یک نمره کل را می سازد و به داوطلب می گوییم گروه خود را انتخاب کنند و بر اساس گروه آزمایشی انتخاب رشته می کند.
زیر گروه ها در کنکور ۱۴۰۲ و دروس عمومی در قانون جدید کنکور حذف شده است در واقع این دروس از آزمون سراسری حذف شده و به آزمون های سوابق تحصیلی منتقل شده است.
اعتبار نمره کنکور سال آینده تا ۲ سال برای داوطلبان
عبدالرسول پورعباس درباره جزئیات برگزاری اولین مرحله کنکور سراسری ۱۴۰۲ گفت: اولین مرحله کنکور سراسری سال آینده در دی امسال برگزار می شود و به معدل داوطلب مربوط نیست.
او افزود: آزمون سراسری برگزار می شود و نمره آن تا دو سال ذخیره خواهد شد و معتبر است. دومین مرحله کنکور تیر ۱۴۰۲ برگزار می شود و نمره آن هم تا دو سال معتبر خواهد بود.
رئیس سازمان سنجش اضافه کرد: داوطلبی که امسال قصد پذیرش در دانشگاه را دارد، باید نمره سابقه تحصیلی او آماده باشد.
پورعباس ادامه داد: پس از برگزاری کنکور ۱۴۰۲ در تیر، داوطلب انتخاب رشته می کند که سوابق تحصیلی ۴۰ درصد و آزمون ۶۰ درصد موثر هستند و نتایج شهریور اعلام می شوند. اگر کنکور در سال ۱۰ بار هم برگزار شود، هیچ مشکلی برای پذیرش داوطلب ایجاد نخواهد کرد.
رئیس سازمان سنجش ادامه داد: معدل پایه دوازدهم داوطلبان کنکور برای پذیرش آن ها در دانشگاه اعلام می شود و سازمان سنجش نمره خام داوطلب را اعلام می کند. آزمون سراسری ۴۰ درصد یا ۶۰ درصد نمره کل است و فارغ التحصیلی بعدا ۴۰ تا ۶۰ درصد اضافه می شود.
او افزود: این نمره کل است که باعث تقاضای پذیرش داوطلبان در دانشگاه می شود. فارغ التحصیلی آموزش و پرورش ممکن است ترمیم شده یا نشده باشد که سازمان سنجش رتبه ای که مورد قبول داوطلب در برگزاری دو کنکور باشد را لحاظ خواهد کرد.
رئیس سازمان سنجش ادامه داد: احتمالا کنکور از سال های آینده ۳ بار در سال برگزار شود که به نفع داوطلب است. اگر متقاضیان کنکور نتوانند تا زمان آزمون دی مطالعه کتب را به پایان برسانند، می توانند تیر ۱۴۰۲ در مرحله دوم کنکور شرکت کنند و مرحله اول کنکور که در دی برگزار می شود مانند کنکور آزمایشی برای آن ها لحاظ می شود.
گفتنی است؛ در آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ (برای ورود به سال تحصیلی آموزش عالی ۱۴۰۳-۱۴۰۲) نمره کل سابقه تحصیلی فقط بر اساس معدل نمرات دروس عمومی و تخصصی پایه دوازدهم دانشآموزان محاسبه شده و به میزان چهل (۴۰) درصد در نمره کل داوطلب تأثیر قطعی خواهد داشت.
به سلامتی کنکور۱۴۰۱ را که فاتحه اش را خواندید وماست مالی کردید و پاسخگوی لو رفتن سوالاها نبودید وبا یک قسم کذایی خودت را راحت کردی ولی بچه های مردم را بیچاره کردی آقای رییس سازمان سنجش روز قیامتی هم هست
پس تکلیف نظام قدیم چی میشه؟!
کشوربی صاحب دانش اموزبامعدل ۱۸نمونه دولتی دانشگافرهنگیان قبول نشدسال بعدمعدل ۱۴گرفتن چراکسی به خودش زحمت نداده بوداماری بگیره ببینه چقدمعلم احتیاج داره این بی عدالتیهاراکی جواب میده