سالانه 30 هزار نفر دچار سوختگی میشوند
سالانه ۳۰هزار نفر در کشور دچار سوختگی میشوند و ۶۵درصد از کارگرانی که دچار سوختگی میشوند، اندامهایشان را از دست میدهند، این در حالی است که بستری شدن هر بیمار سوختگی بهطور متوسط برای وزارت بهداشت حدود ۱۰۰میلیون تومان هزینه دارد.
محمد فاطمی، رئیس انجمن حمایت از بیماران سوختگی(ققنوس) در نشست خبری روز ملی پیشگیری از سوختگی(اول دی) اعلام کرد و گفت: «هیچ پانسمان استانداردی برای بیماران سوختگی در کشور نداریم.
از یکسو در تحریم هستیم و تکنولوژیهای لازم در دسترس نیست و از سوی دیگر حتی تخت کافی، پانسمان و تجهیزات کافی هم وجود ندارد.»
فاطمی با بیان اینکه هیچ بیمارستان خصوصیای در تهران بخش سوختگی ندارد، ادامه داد: «طبق برآورد وزارت بهداشت قرار بود تا پایان سال94، 2400تخت سوختگی داشته باشیم اما اکنون نصف این تعداد یعنی ۱۳۵۰تخت وجود دارد.
در ۲۸۰بیمارستان تامیناجتماعی حتی یک تخت سوختگی وجود ندارد و فقط در دانشگاه علوم پزشکی ایران در تهران بخش سوختگی دایر است. بیش از ۲۰سال است که پروژه ناتمام بیمارستان سوختگی شروع شده و ساختمان آن هنوز تمام نشده چراکه در بحث سوختگی بودجهای وجود ندارد.»
او ادامه داد: «بیمارستان اصلی سوختگی تهران سال41 ساخته شده و پس از آن هیچ بیمارستان سوختگیای در تهران احداث نشد. این در حالی است که جمعیت آن زمان تهران با جمعیت حال حاضر قابل قیاس نیست.» فاطمی با بیان اینکه با وجود قابل پیشگیری بودن سوختگی، سالانه ۳۰هزار نفر در کشور میسوزند، گفت: «در سال حدود ۲هزار نفر در کشور دچار سوختگی الکتریکی میشوند که از این تعداد ۱۳۰۰نفر با معلولیت دست و پا مواجه میشوند. این در حالی است که سوختگی مشکلی بزرگ برای گروه کمبرخوردار بهشمار میرود، اگر فردی از تمکن مالی برخوردار باشد معمولا محل زندگیاش استانداردهای لازم برای پیشگیری از سوختگی را دارد. کارگران ساختمانی بهویژه آنهایی که داربستهای نما را نصب میکنند، بیشتر از سایر اصناف در معرض سوختگی قرار دارند.
بیشتر آنها جوانند و برخی هم مهاجرند.» بهگفته او، براساس اعلام پزشکی قانونی، اجساد تعدادی از این مهاجران که بر اثر سوختگی جانشان را از دست میدهند، در بیابانهای اطراف تهران رها میشوند تا به پزشکی قانونی گزارشی داده نشود و برای کارفرما دردسری ایجاد نشود. این در حالی است که ۶۵درصد از افرادی هم که زنده به بیمارستان رسانده میشوند، اندامهایشان قطع شده و بعضا بیمارانی هستند که هر دو دست و پای خود را با هم از دست داده و قطع عضو شدهاند. فاطمی از مکاتبه این انجمن با بهزیستی برای تحت پوشش قرار گرفتن افراد دارای سوختگی شدید بهعنوان افراد دارای معلولیت، خبر داد: «قرار شد افراد دارای سوختگی شدید را بهعنوان معلول درنظر بگیرند و خدمات معلولان برای آنها لحاظ شود.» فاطمی درباره اقدامات انجام شده برای افزایش بودجه تخصیصی به پیشگیری از سوختگی در کشور، افزود: «بارها با رئیس کمیسیون بهداشت مجلس صحبت کردم اما این مسائل به مرور زمان فراموش میشود. حتی صحبتهایی هم با رئیس شورای شهر در 2دوره پیش داشتیم که آن هم فراموش شد.»
او با بیان اینکه این انجمن جراحی پلاستیک افراد دچار سوختگی را کاملا رایگان انجام میدهد، نسبت به رفتار مردم جامعه با بیماران دچار سوختگی، انتقاد کرد: «نگاه خیره و پرسش درباره چرایی سوختگی، افراد دچار سوختگی را بهشدت آزار میدهد. بیمار سوخته تمایلی ندارد، داستان سوختگی خود را تعریف کند به همین دلیل باید از این رفتارها پرهیز شود.»
ودهها هزار نفر دچار پدر سوختگی