رئیس سازمان سنجش آموزش کشور اعلام کرد
احتمال برگزاری کنکور سراسری سال آینده به شکل الکترونیکی/ اینترنت در زمان برگزاری آزمون ارشد و دکتری قطع نمیشود
رئیس سازمان سنجش کشور گفت: تمام سعی ما بر این است که سال آینده، آزمون سراسری را به صورت الکترونیکی برگزار کنیم.
دکتر عبدالرسول پورعباس در نشست خبری که به منظور تشریح اقدامات سازمان سنجش در زمینه برگزاری آزمونهای دکتری و کارشناسی ارشد و همچنین رونمایی از سامانه طراحان سوال، در محل سازمان سنجش آموزش کشور برگزار شد،ضمن بیان این مطلب، گزارشی از فرآیند برگزاری این آزمونها ارائه داد و گفت: فعالیت ما برای برگزاری دو آزمون ارشد و دکتری که قرار است اواخر هفته جاری برگزار شود از حدود دو ماه پیش آغاز شد و در این آزمونها بطورکلی نزدیک به ۵۰۰ کد رشته محل تعریف شده است که ۲۴۷ کد رشته محل آن برای آزمون دکتری و ۱۳۴ کد رشته نیز برای آزمون کارشناسی ارشد میباشد.
وی در ادامه تصریح کرد: فرآیند طراحی سوالات دو آزمون فوق بلافاصله پس از اتمام برگزاری آزمون سراسری آغاز شد و کار قرنطینه طراحان سوال را که حدود ۷۰ درصد نیروی جدید در این زمینه بکار گرفته بودیم را آغاز کردیم و در حال حاضر بطور کلی چهار ماه است که بسیاری از همکاران ما که از نظر فضای محیطی، ارتباطی و فیزیکی در قرنطینه کامل هستند.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با تاکید بر اینکه نخستین مرحله آزمون سراسری ۱۴۰۲ خوشبختانه در سلامت و امنیت کامل برگزار شد، گفت: خوشبختانه تا به امروز موردی از تخلف در این زمینه کشف نکردهایم و انصافا محدودیتهای اینترنتی که در فرآیند برگزاری این آزمون اعمال شد در تامین امنیت و سلامت آن تاثیرگذار بوده است.
آزمونهای سازمان سنجش تجمیع میشوند
دکتر پورعباس از برنامه سنجش آموزش کشور برای تجمیع زمان برگزاری آزمونهای این سازمان خبر داد و گفت: اولین تجمیع آزمونها را برای دو آزمون کارشناسی ارشد و دکتری را داریم که اواخر این هفته برگزار میشوند و دنبال این هستیم که سایر آزمونهای سازمان نیز در این راستا تجمیع شود تا از نظر منابع مالی و انسانی صرفه جویی صورت بگیرد.
وی همچنین خاطرنشان کرد: اولین آزمون تستی چراغ خاموش ما آزمون سراسری کارشناسی تجربی بود که این آزمون به شکل پیش تست و برای داوطلبانی که گزینشی از سوی سازمان سنجش در شهر کشور برگزار شد و نتیجهای که از این آزمون گرفتیم مثبت بود و نقشه راه ما در مسیر برگزاری این نوع آزمونها به دست آمد.
وی همچنین از راه اندازی سامانه طراحان سوالات در سازمان سنجش خبر داد و گفت: همه افراد در حوزه طراحی سوال میتوانند از طریق این سامانه به شکل الکترونیکی فعال باشند و از ارسال سوالات کتبی جلوگیری به عمل خواهد آمد. در واقع این سامانه کمک میکند که ما بانک سوالات را در آزمونهای مختلف داشته باشیم و در حال حاضر علاقمندان در سه آزمون دکتری، کارشناسی ارشد و سراسری میتوانند سوالات خود را طراحی کنند.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور ادامه داد: سامانه فوق به زودی به دو سامانه دیگر یعنی سامانه طراحی و برگزاری آزمون وصل خواهد شد و در واقع راه اندازی این سامانه موجب میشود که ما با داشتن بانک سوالات هر لحظه که اراده کنیم آزمون برگزار کنیم.
نمرات داوطلبان کنکور خام میباشد
وی از اعلام نتایج کنکور ۱۴۰۲ تا اوایل هفته آینده خبر داد و گفت: نتایج به شکل نمرات خام و تراز نشده اعلام میشود و رتبهای به کسی داده نمیشود. این نمرات خام با نمراتی که از طرف آموزش و پرورش اعلام شود تراز خواهند شد و نمره تراز شده نمره کل داوطلب را میسازد و داوطلبان تابستان سال آینده میتوانند انتخاب رشته کنند.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در خصوص حواشی مبنی بر تقلب یا لو رفتن سوالات برخی دروس در نخستین مرحله آزمون سراسری نیز گفت: فضای مجازی همواره تلاش دارد سلامت برگزاری کنکور را خدشه دار کند. در صورتیکه هیچ تقلبی یا انتشار سوالی در کنکور اخیر ما نداشتیم البته از ۶۷ نفر از داوطلبان ابزارهای تقلب کشف شد اما این افراد حتی نتوانسته بودند از این ابزارها استفاده کنند و حتی در یک مورد که داوطلبی تلاش داشت که از صفحه سوالات کنکور عکس بگیرد و این فرد توسط همکاران ما دستگیر شد و بطور کلی آزمون سراسری ما در امنیت و سلامت کامل برگزار شد.
اینترنت در زمان برگزاری آزمون ارشد و دکتری قطع نمیشود
وی تاکید کرد: ما در آزمونهای پیش روی دکتری و کارشناسی ارشد نیازی به اختلال اینترنتی در حوزههای برگزاری کنکور نداریم اما برای آزمونهای سراسری تا زمانیکه زیرساختهای امنیتی کامل فراهم شود و سیستمهای درونی جایگزین شود تلاش داریم از قطعی اینترنت استفاده کنیم.
پورعباس در پایان با تاکید بر اینکه به احتمال زیاد آزمون سراسری ۱۴۰۳ به شکل الکترونیک برگزار خواهد شد، گفت: پاشنه آشیل ما در برگزاری این شکل از آزمون، "حوزههای برگزاری آزمون" هستند که تلاش داریم با مشارکت بخش خصوصی و شرکتهای دانش بنیان این زیرساختها را فراهم کنیم و سیستمهای برگزاری آزمونهای الکترونیک فراهم شود و احتمال زیاد آزمون ۱۴۰۳ که مبتنی بر صفحه های هوشمند است به صورت الکترونیکی برگزار شود.
احتمال برگزاری کنکور سراسری سال آینده به شکل الکترونیکی
عبد الرسول پور عباس گفت: در حال حاضر نرم افزارهای آزمون الکترونیکی نوشته شده و کارهای مربوط به برگزاری این نوع آزمون در حال انجام است که به شکل پایلوت در بهمن شروع شد.
او افزود: آزمون الکترونیکی یک امتحان ایمن، کم هزینه و سریع خواهد بود و آسایش بیشتری برای داوطلبان به همراه خواهد داشت.
به گفته وی، در آزمون الکترونیکی قرار است که چند سری امتحان از داوطلبان گرفته شود و به این صورت نیست که آزمون در یک نصف روز برگزار شود.
رئیس سازمان سنجش کشور ادامه داد: با ایجاد ظرفیت و زیر ساخت های لازم داوطلبان بر سر جلسه آزمون حضور پیدا می کنند، تمام سعی ما بر این است که سال آینده، آزمون سراسری را به صورت الکترونیکی برگزار کنیم.
او گفت: در حال حاضر ۱۷۰ دانشگاه دولتی و ۴۷۰ واحد دانشگاه آزاد در کشور داریم و اگر قرار بود مانند گذشته هر دانشگاه برای خود یک آزمون برگزار کند، داوطلبان باید هر روز در سفر باشند که اصلا درست و منطقی نیست.