تاثیر فشارخون بالا بر بیماری های قلبی چیست؟
کارشناس پیشگیری و کنترل بیماریهای قلبی و عروقی دفتر بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت گفت: کاهش فشار خون حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد خطر سکتههای مغزی را کاهش میدهد.
محمد مرادی گفت: فشار خون بالا عامل ۴۰ درصد مرگ ها در بیماران دیابتی و عامل ۵۳ درصد مرگ های ناشی از بیماری های های قلبی و سکته های مغزی است و شواهد نشان داده اند که کاهش فشار خون حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد خطر سکته های مغزی و ۲۰تا ۲۵ درصد خطر سکته های قلبی را کاهش می دهد.
به گفته وی فشار خون باعث افزایش خطر مرگ مادر و جنین در هنگام بارداری، زوال عقل ، نارسایی کلیه و نابینایی می شود. غربالگری ها فرصت طلبانه در محیط کار، کارخانه ها بیمارستان ها، اماکن عمومی، مدارس باعث بهبود شاخص های شناسایی، کنترل و درمان فشارخون بالا در سطح جامعه می شود.
او بیان کرد: بر اساس نتایج پیمایش ملی بیماری های غیرواگیر در سال گذشته حدود ۳۲ درصد افراد ۱۸ سال و بالاتر کشورمان فشار خون بالا داشته که از این میان ۶۱/۵ درصد بیماران مبتلا به فشار خون بالا از بیماری خود اطلاع داشته و ۵۲ درصد آن ها برای کنترل بیماری خود دارو دریافت میکرده اند و ۴۲ درصد آن ها هم فشارخون کنترل شده و مطلوب داشته اند.
او ادامه داد: آموزش مداوم بیماران و خانواده های آنان ، برگزاری بسیج های اطلاع رسانی، توانمندسازی کارکنان بهداشتی و درمانی و توصیه های اصلاح شیوه زندگی از اقدامات موثر در پیشگیری و کنترل فشارخون بالا است.
او اضافه کرد: اندازه گیری مرتب فشار خون به منظور پیشگیری، مراقبت و درمان آن است.
او گفت: در جهت محقق شدن اهداف بر شیوه زندگی سالم با عنوان های کاهش اضافه وزن و اندازه دور کمر، برنامه منظم فعالیت بدنی، تغذیه سالم، کاهش میزان نمک( سدیم) در رژیم غذایی، اهمیت ترک دخانیات، خواب شبانه با کیفیت ، مهارت مدیریت استرس و پایبندی به درمان فشارخون بالا تاکید شود.
او افزود: بیماری فشارخون بالا یک قاتل خاموش است و علی رغم این که معمولا به راحتی قابل تشخیص است و درمان دارویی داشته و به راحتی کنترل می شود، اما در بسیاری از نقاط دنیا به میزان ناکافی شناسایی، درمان و کنترل می شود.