ایرانِ پیر؛ تصویری که حتی تصورش هم وحشتناک است
عباس محمدیان / مدرس دانشگاه، پژوهشگر علوم ارتباطات
ایرانِ پیر با مردان و زنانی که افتان و خیزان به کمک عصا راه می روند، تصویری است که همین امروز می توان برای فردای میهن، تصور کرد. با این رسم الخطی که در پیش گرفته ایم جز این نخواهد بود. اگر تصویری چنین برای مان هراس انگیز است- که باید چنین باشد- یک "بایدِ" دیگر، پیش روی ما شکل می گیرد؛ باید وضع موجود جمعیتی را به وضع مطلوب جمعیتی، اصلاح مسیر کنیم. این هم می طلبد تا بایستگی هایی چند را به عنوان راهبرد، پیش رو و فراراه خود داشته باشیم. از جمله -"هویت مادری" باید تعریفی نو و احترام برنگیز بخورد. جدول ارزش ها را باید از نو و به جوری تنظیم کرد که مادری به شان شایسته خود در نظر ها بنشیند.
این به معنای چشم پوشیدن بر توانِ سازنده، ظرفیت ممتاز وعقب نشاندن زنان به خانه نیست بلکه با پذیرش نقش اجتماعی زن، تعظیم در برابر نقشِ بی بیدل مادری اوست. مادر که در جایگاه خویش قرار بگیرد، بنیان خانواده و بنیاد زندگی تحکیمی برپایه حکمت خواهد یافت. بر بستر حکمت، نشاط و شادابی هم فرصت ظهور و بروزی شایسته می یابد. خانواده با نشاط، سنگ بنای جامعه با نشاط را می گذارد و جامعه پر شور و نشاط هم به میدان سازندگی و موفقیت تبدیل می شود. خانواده البته از پدر و مادر به اضافه یک فرزند هم شکل می گیرد اما تک ماندن فرزند در امروز، تنهایی او را در فردا به دنبال دارد. در فردای بعد تر ما با نسلی مواجه خواهیم شد که نه عمه وخاله او را به مهربانی صدا می کند و قربان و صدقه اش می رود و نه عمو و دایی دارد که کوه شوند در پشتیبانی از او. آدم های تنها هم در برابر نسیم تند می شکنند چه رسد به طوفان هایی که گاه در زندگی می پیچد و بنیان های پایدار را هم به لرزه در می آورد. بدانیم که تک بودن همیشه امتیاز نیست.
کسی در تنهایی به امتیاز ارزشمند نمی رسد. با هم بودند است که موفقیت ها را ضریب می دهد و چند برابر می کند. هم افزایی خواهرانو برادران نتیجه ای معجزه وار برای همه دارد در همه عرصه ها. به این مهم توجه کنیم تا موفقیت هم متوجه فردای فرزندان ما باشد. خانواده با فرزندان، طعم شیرین زندگی را می چشد و جامعه با خانواده های فعال و پر نشاط است که به حلاوت، کام شیرین می کند. برای این هم باید" ازدواجِ به هنگام" را مد نظر داشت. دیر شروع کردن، هم خستگی را افزون تر می کند و هم بیش از آن زمانی که دیر شروع شود، دیر به مقصد می ر سد. این را به عینه در میان کسانی که ازدواج را به تاخیر انداخته اند می بینیم. محاسبه وضعیت زندگی و سطح رفاه آنان با کسانی که زودتر زندگی مشترک را شروع کرده اند، این گزاره را تایید می کند. کسانی که زودتر اقدام می کنند فرصت بیشتری برای برنامه های خود دارند.
از آنجا که آخر بازه زمانی عمر در دست ما نیست، به همان اندازه که دیر اقدام کنیم، فرصت از دست خوداهیم داد. آن وقت با چالش هایی مواجه خواهیم شد که ما را با خطر مواجه خواهد کرد. در خطر نشستن ما به عنوان شهروندان، ایران را هم در وضعیت خطرناک قرار خواهد داد. برای کشوری که به فرداها با هزار امید نگاه می کند، پیرشدن جمعیت و کاهش نسل نو، معنای بی آینده شدن است. هرگز مباد که چنین روزی در تقویم ایران رقم خورد، آمین!
بدون آشتی باامریکایی ها داستان همین است
فکر کردی ملت مغز خر خورده اند که با این وضعیت اقتصادی ازدواج کنند؟ و یا فرزند دار شوند؟
امحا و احشا اروپا میخواد
چرا فرزند آوری را تشویق میکنید مردم نان خشک را نمیتوانند تهیه کنند بلایی به سر مردم آوردید که جوانان از اسم ازدواج نفرت دارند
آقا تو فرزند نیار... بهتر، نسلت منقرض بشه دیگه منافق نداشته باشیم. والااااا
ظاهرا دارن تشویق میکنن ولی در رفتار و برنامه هاشون کاملا مشخصه هدفشون نابودی نسل ایرانیه
اگر شما به اصطلاح حزب اللهی هستی بقیه همان به اصطلاح منافق باشند بهتر است .
به اصطلاح منافقی که حرف حق بزند شرف دارد به امثال تویی که اگر خدا هم خلاف سلیقه تان بگویید خدا را هم منافق می خوانید
فرزندان خوب و سالم که در کشور ما و کشورهای جهان سوم به دنیا میان را کشور های جهان اول در آینده نیاز دارند . و ما همچنان درگیر نون شب و غیره خواهیم بود
مگه برای ما جوانان کنونی در این مملکت فرش قرمز پهن کردن ؟
این همه جوان بیکار یا کم درآمد با شغل های موقت رو دریابید! شغل خوب وثابت با حقوق مکفی و مسکن ارزان دراختیارشون قرار بدید دیگه لازم نیست هرروز این همه روضه بخونید، هر کدام از این جوان با فرزندآوری یک یا دو بچه مشکل کاهش جمعیت رو حل می کنند !
در ضمن فضای جامعه رو شاد کنید ،دروازه ی کشور رو به روی همه ی کشورها حتی به زعم خودتون دشمنان باز کنید تا چرخه های اقتصاد به حرکت در بیایند و تودهنی محکمی به دهن کاسبان تحریم که عمر و جوانی و امید و... جوانان و مردم رو گرفته اند بزنید !
حتی خانواده هایی هم که وضع مالی نسبتا خوبی دارند چون امیدی به آینده ی کشور ندارند تن به فرزند آوری چه بسا یک بچه هم نمی دهند و تصورشون بر این است که در این کشور با این وضعیت موجود تولد فرزند ظلم به اوست !
*ناامیدی به آینده ی کشور خیلی دردناک تر و عواقب بغرنج تری نسبت به پیری جمعیت دارد *
نتیجه تولد بیماری بیکاری تجاوز و مرگ است به کسی هدیه ندهیم
کشوری میره دنبال فرزند آوری که مردمش حداقل های نیاز های انسانی داشته باشه ما که خودمونم افسرده ایم
حرف حق تلخه
میخواین تعداد بیکار ها و خلاف کار ها و بچه های کار و غیره رو افزایش بدین
نابود شديم و رفتيم بخدا
الان هرم سنی مملکت روی مدار جوانیه!
چه گل سرخی به سر جمعیت حال حاضر زدین؟
بیکاری و فقر و قیمتهای نجومی مسکن و خودرو و مایحتاج روزمره.
جمع کنین کاسه کوزتونو!
مگه من ۵۰ساله دیوانه ام ازدواج کنم این کشور مال افغانی ها شده دولتم همینه میخاد کارش راه بیفته افغانی هم فعلا به اندازه ایرانی چیزی طلب نمیکنه وای به حال اینا که همچون فکری دارند ۱شبه ایران براحتی در چنگ طالبان میافته واین از سیاستهای پشت پرده است کمبود جمعیت فاجعه ملی ایران تحویل کشورهای همسایه خواهد شد اگه از همین الان کلید اقتصاد پویا رانزنیم کشور بر باد رفته البته تا الانم رفته هاولی دولت بیاد بیشتر از این کشور رو به باد نده افغانی ها با اون سواد کمشون میگن ایران مال ماست وبهولله اعتقاد راستین بقول خودشان دارند باورشان شده واز طرفی شدیدا بچه دار میشن بتوانند دو بار مخصوصا اگه دختر باشه بهتر که میفروشن اخه کجای دنیا از یک کشور ۱۷میلیون مهاجمی مثل افغانی که مثل زالو خون مردم اقتصاد امنیت رامیمکد ریکاوری قبول میکند این میشه مثل من ۵۰ساله که نه خونه نه کار ونه..... فراهم کنم تا ازدواج کنم افغانی میگه زاد پولدار میکنیم وکشورو میگیریم