یک کارشناس محیط زیست:
می خواهند از سرشاخه های کارون برای تهران آب بیاورند/ چاره ای جز تغییر پایتخت وجود ندارد
یک کارشناس محیط زیست میگوید که تهران ظرفیت چنین جمعیتی را نداشته و اکنون حیاتش در معرض خطر است.
محمد درویش توضیح میدهد: تهران در مخروطافکنی در البرز جنوبی به وسعت ۷۵ هزار هکتار واقع شده است. این مخروطافکن مطابق با بررسیهای اکولوژی نهایتا میتواند به سه میلیون نفر از نظر آب، خاک و هوا سرویس بدهد؛ اما ما با اجرای طرحهای انتقال آب و سدسازی نزدیک ۱۰ میلیون نفر را ثابت و ۲۷ میلیون نفر را در قالب رفتوآمد روزانه در تهران جای دادهایم. در چنین شرایطی کمبود آب طبیعی است؛ این هشدار را از دهه ۵۰ و پیش از انقلاب، کلاننگران توسعه کشور داده بودند و حتی خواستار انتقال پایتخت شده بودند».
به گفته او اکنون بحث این است که برای تأمین آب تهران علاوه بر سرشاخههای ماملو، لار، طالقان، سفیدرود، رود کرج، جاجرود، آمل و هراز، از سرشاخههای دز و کارون هم آب بیاوریم؛ درحالیکه مطابق با تغییرات اقلیم و کاهش محسوس سطح یخچالها در سرشاخههای کشور، به نظر میرسد دیگر اصلا آبی برای انتقال به تهران وجود ندارد.
درویش تأکید میکند: نباید دست به تأمین چنین مُسکنی برای تداوم شرایط موقت تهران زد. بهترین کار این است که پایتخت سیاسی کشور را تغییر دهیم؛ ولی میبینیم که همچنان در حال توسعه تهران هستند و تعداد مهاجران به تهران هم در حال افزایش است. ظرفیت زیستی تهران به پایان رسیده و نشانههای آن را دائما میبینیم. میتوان چند سالی تاریخ وضعیت نامناسب تهران را عقب انداخت، اما نمیتوان از وقوع آن جلوگیری کرد.
هرچه طالبانو تهدید میکنند میگن آب ندید خودمو میکشم یا میکشمت اصلآ برایش پشیزی اهمیت ندارد
میگه هر غلطی میخوایی بکن پیش منم دیگه جیک جیک نکن
درحکمت خداجان شک نکنید
این حرفها چیه؛حالا سه سال درتهران خشکسالی بوده این حرفها رو می زنند،اتفاقا استان تهران خودش یکی ازمناطق سرشار آبی درکشوربه حساب می آید،شک نکنیدبا آغاز بارشهای مناسب دردامنه های جنوبی البرز وسواحل دریای خزردوباره با سرریز سدهای عظیم تهران همراه خواهیم بود،این خشکسالی فقط مختص تهران نبودبلکه کل نیمه شمالی کشوروحتی مرکزی کشوررانیزدر برگرفت ولی انشاء الله امسال وارد شرایط نرمال بارشی وترسالی خواهیم شد
اول همین چندین نهر و رودخانه که از کوههای شمال تهران وارد تهران می شود و بعد از الودگی جنوب شهر را الوده می کند مدیریت کنند. پسابها و فاضلاب تهران را سازماندهی کنند و شبکه های ابیاری فرسوده شهری را باز سازی کنند و ........ بعد بروند سراغ کارون
به جای اینکه پایتخت سیاسی تهران تغییر کند که چنین چیزی به لحاظ تأمین منابع مالی هنگفت مورد نیاز امکان پذیر نیست باید پایتخت اقتصادی و صنعتی و خدماتی تهران تغییر پیدا کند یعنی کارخانجات و شرکتهای دولتی و عمومی و خصوصی به نقاط دیگر ایران نقل مکان پیدا کنند!
خوزستانی هابایدقیام کنندوالاکارون خشک ونابودخواهدشد
اقلیم ایران خشک است وپذیرای جمعیت بیش از ده میلیون نیست
تنها راه ابنکه دولت کمک کنه مردم برن کانادا یا کشورهای اروپایی تا ایران ابادتر بشه جمعیت زیاده انوقت میکن بزایید