مدیرکل نظارت بر موادغذایی، آشامیدنی سازمان غذا و دارو:

عرضه شیرخشک در داروخانه ها ساماندهی ‌می‌شود/ آب های بسته بندی سالم هستند

مدیرکل نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت: با هدف جلوگیری از قاچاق شیرخشک عادی (رگولاری) عرضه این محصول از ۲۰ مهر در داروخانه‌های سراسر کشور ساماندهی شده و با درج کدملی متقاضی در سامانه مربوطه ارایه می شود.

عرضه شیرخشک در داروخانه ها ساماندهی ‌می‌شود/ آب های بسته بندی سالم هستند

محمود آل بویه روز دوشنبه در یک نشست خبری که به مناسبت روز جهانی غذا (۲۴مهر) در آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو برگزار شد، افزود: البته در گذشته شیرخشک متابولیک برای نوزادان خاص با ارایه کدملی متقاضی توسط داروخانه ها در اختیار متقاضیان قرار می گرفت.

وی هدف از این اقدام را جلوگیری از قاچاق شیرخشک رگولاری دانست و اظهار داشت: مسوولان داروخانه‌ها موظفند کدملی متقاضی را در سامانه سازمان غذا و دارو ثبت کرده و سپس شیرخشک به آنها عرضه شود.

آل بویه با اشاره به اینکه سازمان غذا و دارو با قاچاق محصولات غذایی بویژه شیرخشک برخورد شدید می‌کند، تصریح کرد: تمامی محصولات غذایی دارای نشان ایمنی سلامت بوده و با کارگاه‌هایی که بصورت غیرقانونی در حوزه غذا فعالیت می کنند، شناسایی و برخورد می شود.

وی اظهار داشت: در دولت سیزدهم بیش از ۱۳ هزار مجوز ترخیص کالاهای اساسی و بیش از ۲۸ هزار مجوز مصرف صادر و بیش از ۴۰۰ اقدام قانونی در زمینه کالاهای غیربهداشتی در انبارها انجام شده است.

مدیرکل نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو همچنین از معرفی بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ مورد تخلف به مراجع قضایی خبر داد.

تراریختگی در روغن ها نگران کننده نیست

آل بویه در ادامه در مورد خطرات محصولات غذایی تراریخته نیز گفت: محصولات تراریخته در دنیا هنوز به عنوان یک جعبه سیاه شناخته می شود و با اینکه در آزمایشگاه مرجع غذا و دارو اقدامات زیادی در شناسایی مواد تراریخته انجام شده است، اما محصولاتی که از نظر تراریختگی قابل قبول بوده‌ و مورد استفاده قرار بگیرند، انگشت شمارند.

به گفته وی، درج برچسب تراریختگی روی محصولات تراریخته ضروری است تا مصرف کننده مطلع باشد که این فرآورده از مواد تراریخته تولید شده است.

این مسئول در سازمان غذا و دارو بیشترین محصولات غذایی تولیدی از مواد تراریخته در ایران را شامل روغن‌ها مانند ذرت و کلزا دانست و گفت: نگرانی زیادی درمورد تراریختگی این روغن‌ها وجود ندارد زیرا منشاء آن‌ها دانه ذرت و کلزا تراریخته است.

آل بویه تاکید کرد: در روغن استحصال شده اثر زیادی از تراریختگی وجود ندارد زیرا بحث تراریختگی مربوط به پروتئین و دی ان ای (DNA) فرآورده است و روغنی که فاقد پروتئین و ماده ژنتیکی باشد، تراریخته نخواهد بود.

وی با بیان اینکه بیش از ۲۷۰۰ مورد پایش شده برای برچسب تراریختگی انجام شده، گفت: ۲۹ هزار نمونه از نظر فلزات سنگین و نیتریت پایش شده است؛ البته امروزه داروهایی با منشاء تراریختگی هم داریم و  عموم فرآورده‌های بیولوژیک منشاء تراریختگی داشتند.

آل بویه با اشاره به اینکه بیش از ۱۷ هزار نمونه پایش شده سموم کشاورزی وجود دارد، افزود: بیش از ۴۴ هزار نمونه پایش شده در سطح عرضه را داشتیم و بیش از ۲۲۰۰ نمونه پایش افزودنی‌های خوراکی انجام شده است.

۳۶۰ پروانه ساخت برای آرد کامل صادر شده است

مدیرکل فراورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو به بحث نظارت بر سلامت آرد و نان اشاره کرد و گفت: گندم و آرد سالم سبب تولید نان مناسب می‌شود که موضوعی چند بخشی است. در این جهت غنی‌سازی آرد با آهن و اسیدفولیک انجام می‌شود و حتی غنی‌سازی آرد با روی یا سلنیوم هم مطرح است که در حال حاضر حدود ۳۶۰ پروانه ساخت برای آرد کامل صادر شده است و بیش از ۱۰۰ پروانه ساخت برای محصولات با آرد کامل صادر شده است که ماحصل اینها می‌تواند در ماکارانی، بیسکوییت و پودر کیک هم دیده شود.

وی با اشاره به 24 مهرماه روز جهانی غذا افزود: بیش از ۵۰ درصد وزن بدن و ۷۱ درصد پوشش زمین آب است اما تنها ۲.۵ درصد آب شیرین است. کشاورزی ۷۲ درصد از برداشت آب شیرین را به دنبال دارد و در این زمینه در سطح جهان شاهد تنش‌های آبی هم هستیم. زمان آن رسیده که مدیریت عاقلانه آب به کار برده شود تا در عین حفظ ایمنی مواد غذایی، آب کمتری برای تولید محصولات استفاده کنیم.

آل بویه تصریح کرد: حفظ مواد غذایی، کاهش ضایعات مواد غذایی و یافتن راهی برای استفاده از آب و غذای دور ریخته شده، روش‌های موثر برای حفظ آب در دسترس بوده و آب محدود است و یک منبع طبیعی بی‌نهایت ارزشمند است که بدون آن غذا و زندگی وجود نخواهد داشت.

آب های بسته بندی سالم هستند

وی با بیان اینکه آب‌های بسته بندی شده مورد پایش قرار گرفته و سالم هستند، اظهار داشت: در این زمینه آزمایشگاه مرجع غذا و دارو فعال است تا آبی که به صورت بسته بندی در اختیار مردم قرار می‌گیرد تمام استانداردها را داشته باشد.

وی تصریح کرد: در مورد آب لوله‌کشی ناظری دیگر دارد. موضوع وجود نیترات و نیتریت در آب تا جایی که در حیطه اختیارات ما باشد بررسی می‌شود؛ به عنوان مثال ممکن است ترکیباتی که به عنوان افزودنی به برخی کنسروها اضافه می‌شود در این شاخه باشد که باید حد مشخص داشته باشد.

منبع: ایرنا
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید