معاون پرستاری وزارت بهداشت اعلام کرد
شیفت های زیاد پرستاران به دلیل کمبود نیروی انسانی
امروزه پرستاران با مسائل مختلفی رو به رو هستند که شیفت های اجباری و کمبود نیروی کار و بالطبع اضافه کاری اجباری از جمله مشکلات این سفید پوشان است.
سالروز میلاد با سعادت حضرت زینب (س) در تقویم کشورمان به نام روز پرستار نامگذاری شده است تا از این قشر زحمتکش و مراقب بیماران در مراکز درمانی و سایر مراکز قدردانی شود.
به تازگی وزارت بهداشت اقدام به برگزاری آزمون استخدامی برای جذب ۲۵۰۰۰ نفر کرده است و قول های مساعدی مبنی بر انجام امور اداری و جذب این افراد داده است.
عباس عبادی گفت: تعرفه گذاری خدمات پرستاری در سرانه سلامت ردیف اعتباری بودجه قرار گرفته است و دیگر مبتنی بر عملکرد و ثبت اقدامات توسط پرستاران، سقف ریالی مانند سال گذشته نخواهیم داشت.
وی گفت: امیدواریم با آماده سازی زیرساخت های لازم و بازخوردی که از همکاران پرستار در بیمارستان ها و مراکز درمانی سراسر کشور گرفته ایم، نواقص با کمک سایر نهادهای ذیربط برطرف شوند.
عبادی اضافه کرد: از صندوق های بیمه گر تقاضا می کنم تا بودجه های تخصیص یافته به تعرفه گذاری خدمات پرستاری را به موقع به بیمارستان ها ارائه دهند.
وی گفت: پس از بررسی های میدانی و کسب بازخوردهای همکاران پرستار در بیمارستان ها و مراکز درمانی سراسر کشور طرح تعرفه گذاری خدمات پرستاری بازنگری شده است تا نواقص احتمالی آن برطرف شود.
در یک سال گذشته بالغ بر ۱۳۵۰ مرکز مراقبت در منزل مجوز گرفته اند.
عباس عبادی معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: در سال آینده یک ردیف بودجه مستقل و سرانه سلامت برای اجرای تعرفه گذاری خدمات پرستاری دیده شده است و پیشنهاد این بودجه تحت عنوان لایحه ای به مجلس فرستاده شده است.
معاون پرستاری وزیر بهداشت گفت: مهمترین دستاورد این قانون ارتقای هویت حرفهای و کمک به استقلال مالی پرستاران است. همچنین در ادامه به بهبود رفتار سازمانی مدیران در اصلاح ساختار نیروی انسانی و سازماندهی کارکنان بر اساس نیاز واقعی در مراکز درمانی خواهد شد.
وی ادامه داد: در اجرای این قانون ما در ابتدای راه هستیم و براساس بازخوردهایی که از مراکز درمانی، گروههای فنی، انجمنها و کارشناسان اقتصاد سلامت دریافت میکنیم فرایندها و دستورالعملها ارتقا پیدا خواهند کرد.
عبادی افزود: مبنای پرداخت تعرفهها تولید خدمت و مبتنی بر عملکرد است؛ بنابراین پرداختی کارانه پرستاران به شکل مساوی نخواهد بود و مبتنی بر تعداد بیمار دریافت کننده مراقبت توسط هر پرستار، سطح مراقبتی و ارزش نسبی (k) خدمات پرستاری است.
میرزابیگی رئیس سازمان نظام پرستاری گفت: تفکیک کارانه از اضافه کار با انحلال قاصدک، اختصاص فوق العاده ویژه، اخذ مجوز استخدام ۵۲ هزار و ۲۰۰ نفر، عملیاتی کردن تعرفه خدمات بعد از ۱۵ سال، تصویب ردیف اعتباری برای تعرفه ها، توسعه پرستاری جامعه نگر و به روز رسانی معوقات با اختصاص ۲۰ هزار میلیارد تومان در سال ۹۸ از جمله دستاوردهای نظام پرستاری است.
او ادامه داد: ضریب K در دولت و شورای عالی بیمه به تصویب رسیده است و هر خدمات پرستاری باید بر اساس ضریب K باشد. مبنای کار باید بر اساس ارزش خدمات پرستاری باشد.
او بیان کرد:مراقبتهای پرستاری باید در سرانه جایگاه داشته باشد و این کار سبب عدالت در پرداختها و خدمات خواهد شد.
او افزود: در موضوع بیماریهای مزمن و خدمات مشترک طرحهایی برای کاهش هزینههای نظام سلامت داریم. وزارت بهداشت سیستمهای اطلاعات بیمارستانی خود را برای ثبت خدمات، ارتقاء نداده است.
او افزود: پرستاران طرحی و سایر همکارانی که طرح آن ها به پایان رسیده بود با شیوع بیماری کرونا مشغول به خدمت شده، اما همان پرستاران جذب نشده اند.
میرزابیگی ادامه داد: روش پرداختی طرح قاصدک، اصلا درست و علمی نبود؛ به همین دلیل این روش کنسل شد اما یک مدل پرداختی تحت عنوان کارآمد جایگزین طرح قاصدک شده که اصلا روش درستی نخواهد بود.
سیف الله مرادی، مدیرکل منابع انسانی معاونت توسعه وزارت بهداشت در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: در آزمون استخدامی ۲۵۰۰۰ نفر از کادر سلامت استخدام می شوند که ۱۲۰۰۰ نفر از گروه پرستاری هستند که از این تعداد ۸۰۰۰ نفر صرفا پرستار خواهند بود.
وی بیان کرد: در آزمون استخدامی ۳۵۰۰ نفر جذب اورژانس کشور خواهند شد. پرستاران شاغل در دوران کرونا در این آزمون دارای ۲۰ امتیاز خواهند بود.
مرادی افزود: به ازای هر تخت ۱/۱ پرستار در بیمارستان های کشور در مجموعه وزارت بهداشت فعالیت می کنند.
از حجاب بان استفاده کنید بجاش .