کدام استان ها عصبی تر هستند؟

به گواه آمار‌های منتشر شده پزشکی قانونی در سال گذشته، بیش از ۵۹۱ هزار نفر برای نزاع به این سازمان مراجعه کرده‌اند که نسبت به سال ۱۴۰۰ افزایش داشته است.

کدام استان ها عصبی تر هستند؟

همچنین طبق آخرین آماری که این سازمان در ۵ ماهه نخست امسال منتشر کرده نشان دهنده مراجعه ۲۷۹ هزار نفر برای نزاع به این سازمان است. این اعداد وارقام که البته فارغ از آمار غیررسمی ست نشان میدهد جامعه به سوی خشنونت پیش می‌رود.

کدام استان‌ها عصبی‌تر هستند؟

در این میان برخی استان‌ها آمار‌های بیشتری از نزاع را از آن خود کرده‌اند. مهرماه سال جاری به مناسبت روز جهانی سلامت روان همایشی با همین عنوان در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد و رئیس سازمان نظام روان‌شناسی ایران در این همایش آماری ازعصبانی‌ترین استان‌های کشور ارائه کرد. بر اساس آمار‌هایی که فتحی آشتیانی ارائه داد، اردبیل، آذربایجان غربی، زنجان، همدان و خراسان شمالی به ترتیب عصبانی‌ترین استان‌ها بودند. پس از آن، البرز، قزوین، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری و گیلان در رتبه‌های بعد قرار دارند.

وضعیت سلامت روان جامعه نیازمند توجه بیشتر

پیش‌تر تجارت‌نیوز در سلسله گزارش‌هایی به روند افزایشی آسیب‌های اجتماعی و اختلالات روانی پرداخت. بر این اساس، آمار نزاع فردی، قمه‌کشی و سرقت در دهه ۹۰ به ترتیب ۹۹ درصد، ۶۵ درصد و ۳۹ درصد افزایش داشت. فتحی آشتیانی، رئیس سازمان نظام روان‌شناسی هم درباره وضعیت سلامت روان در کشور گفته حدود یک سوم جمعیت ایران با اختلالات روان‌شناسی مواجه هستند. او همچنین گفت که آمار‌ها نشان می‌دهد رسیدگی به وضعیت سلامت روان در کشور نیاز به توجه بیشتر دارد.

بیکاری و تورم آمار خشونت را بالا می برند

جامعه‌شناسان و روان‌شناسان بر این باورند که مسائل بیرونی مانند مانند بیکاری، تورم، گرانی و فقر این توانایی را دارد که آمار خشونت و نزاع را به آسانی و مرتبا بالا ببرد و نمی‌توان آن را انکار یا تکذیب کرد، اما در کنار این عامل بسیار مهم انکار، مسائل درونی ازجمله ناتوانی در کنترل خشم، نداشتن مهارت گفتگو برای حل مشکل و اجتناب از تنش، و آموزش‌ندیدن نیز تأثیر قابل توجهی در تشدید خشونت‌ها و افزایش آمار درگیری‌های خانگی و خیابانی دارد.

بستر ایجاد خشم در جامعه

در همین رابطه دکتر امیرحسین جلالی ندوشن، روان‌شناس در رابطه با بالا رفتن میزان خشونت مردم جامعه به «شبکه شرق» میگوید: اینکه خشونت در جامعه و میان مردم بالا رفته قابل مشاهده و ملاحظه است. این روز‌ها بر سر کوچکترین مسائل ازجمله جای پارک درگیری صورت می‌گیرد و همین مورد آمار بالایی را به خود اختصاص داده، اما موضوعی که کمتر به آن توجه میشود این است که روی چنین مسائلی کمتر بررسی و کار کارشناسی شده است.
 
او در ادامه میگوید: در جامعه امروز ما بستر ایجاد خشم وجود دارد. برای مثال آماری داده شده که ۲۰ هزار توقیف خودر تنها در یکی از استان‌ها که یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد صورت گرفته؛ یعنی در استان قم ۴۷ هزار پیامک کشف حجاب در خودرو و بیش از ۵۳ هزار تذکر فرستاده شده و پلیس به عنوان افتخار آن را گزارش می‌کند، اما وضعیت تورم و گرانی بررسی نشده است.

شنیدن صدای مردم

این روان‌شناس همچنین به این نکته اشاره میکند که گرانی در جامعه وجود دارد، اما پاسخ‌ها غیرمسئولانه است. این مشکلات را سیاست‌گذاران اجتماعی باید ببیند؛ به عبارتی فکرمیکنم علت خشم، سیاست‌گذاری، شیوه نامه، آیین نامه‌ها و برخورد‌ها در فضای اداری و دولتی در مدارس است. هر روز صبح سرخط خبر‌ها را که مطالعه کنیم میبیینم چه خبر است. خشم ریشه‌های دانایی، خلاقیت و همبستگی اجتماعی را میسوزاند.
منبع: شرق
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 11
  • ناشناس
    1

    کل ایران عصبانی است. به کجا داریم می رویم

  • ناشناس
    0

    اردبیل وای ددم وای خخخخخخخخخخ

  • شیرین
    0

    زنجان که شادترین بود چی شد لابد خشن در عین حال شاد

  • ناشناس
    0

    کل مردم عصبانی و افسرده هستن خدا لعنت کنه باعث وبانی تمام بدبختی مردم رو

  • آرتمیس
    4

    وظیفه پلیس رسیدگی به تورم و معیشت نیست. بعدشم اتفاقاً خیلی از اینهایی که تذکر کشف حجاب از پلیس دریافت کردند که خانواده های مرفه و ثروتمند جامعه هستند و اصلا کشف حجاب ربطی به وضعیت اقتصادی نداره

  • عدالت
    0

    لطف کنید نحوه بررسی و نتیجه گیری رو ارائه کنید اگه داشته باشید

  • بدبخت
    1

    همه ناراحت چون فردا صبح مجلس مردمی‌ یک تصوب به زرر مردم فقط روزهای جمعه خوبه مجلس تعطیل است

  • ناشناس
    0

    دولت که هیچ بلکه حکومت هم ازخداشه که مردم به همه چی فکر کنن غیراز

  • ناشناس
    0

    همین مساله چه عرض کنیم هم دولت میخوادوهم حکومت تامردم فقط به همه چی فکر کنن غیر از اعترض ینی همه مردم مشغول و بدبخت تابتوانن هربلایی سر مامردم بیاورن سیاست دولت قاجارخخخ یک حکومت منزوی وجنگ جو که همش دم از جنگ می‌زند تااز حالت انزوا ی داخلی وخارجی دربیاید

  • ناشناس
    0

    مردم کلا وحشی و عصبی هستند خیلی ربطی به فقر نداره اتفاقا پولدارا بدترن

  • رامین
    0

    کار کار ترکیه ابر دزد هست، مردم ما رو عصبانی کرده...!!!

    پدر ( کوروش کبیر) بنیانگذار تاریخ جهان و اخلاق خوب تو ایران بود...

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها