رفتار زشت طالبان نسبت به زنان بازداشتی
پایگاه اطلاعرسانی «زنتایمز» گزارشی تازه درباره «تجاوز و تعرض جنسی» به شماری از دختران و زنان افغان که به دلیل «بدحجابی» توسط طالبان بازداشت شدهاند، منتشر کرد.
به گزارش این پایگاه اطلاعرسانی که وضعیت حقوق بشر در افغانستان را با تمرکز بر حقوق زنان و جامعه «الجیبیتیکیو+» پوشش میدهد و گزارش آن را روزنامه گاردین نیز منتشر کرده، دستکم یک نفر از زنانی که بازداشت شدهاند پس از اقدام به خودکشی، جان خود را از دست داده است.
همچنین بنا به این گزارش، جسد یکی دیگر از این زنان چند هفته پس از بازداشت، در کانال آب پیدا شده است که به گفته یکی از نزدیکان این زن، او قبل از مرگ، مورد آزار جنسی قرار گرفته بود.
زنتایمز در گزارشی که روز سهشنبه ۲۵ ژوئن منتشر شد، از گفتگو با شماری از دختران و زنان افغان خبر داد که گفتهاند در زمان بازداشت توسط طالبان مورد تجاوز جنسی، خشونت جنسی و ضرب و شتم قرار گرفتهاند.
زنتایمز با تغییر نام زنان بازداشتشده، برای نمونه به مورد «زهرا»، ۱۶ساله اشاره کرده که به همراه یکی دیگر از دوستانش در غرب کابل در دسامبر ۲۰۲۳ به دلیل مراعات نکردن حجاب بازداشت شده است.
مادر زهرا با بیان اینکه دخترش دو هفته در بازداشت طالبان بوده است، گفت که وقتی زهرا به خانه برگشت، آن دختری نبود که دو هفته قبل از خانه بیرون رفته بود.
مادر زهرا گفت: «دویدم به سمت او و بغلش کردم. زهرا گریه میکرد و میگفت آبرویم رفت.» او گفت که زهرا تا پایان روز فقط در یک اتاق نشست و گریه کرد و او هم جرأت نکرد در مورد اتفاقی که برای دخترش رخ داده است سؤال کند.
آمنه، دانشجوی ۲۲ ساله پزشکی دیگر زنی است که در ژانویه ۲۰۲۴ به دلیل بدحجابی سه شب را در زندان طالبان گذرانده است.
آمنه به زنتایمز گفت پیرمردی که از او بازجویی میکرد، از او در مورد عادت ماهانهاش و اینکه آیا ازدواج کرده است یا خیر، سؤال کرد.
او بقیه ماجرا را اینگونه شرح داد: «به پاهایش افتادم و به او التماس کردم که مرا بکشد اما آزار ندهد. او گفت چون تو مشتاق مردن هستی، تو را خواهیم کشت، اما قبل از آن، بگذار با تو خوش بگذرانیم.»
آمنه گفت که این بازجوی پیر «شروع به دست زدن به اندامهای جنسی من کرد. دو بار در بازجویی بیهوش شدم، اما هر بار آب سرد روی سرم میریخت.»
آمنه گفت اتفاقی که برای او افتاده، برای هر دختری که به آن اتاق بازجویی برده شده و با آن مرد تنها مانده، همین اتفاق افتاده است. او گفت که بعد از این بازداشت شبها نمیتواند بخوابد و خیلی میترسد و هربار که نیروهای طالبان را میبیند از هوش میرود.
آمنه که دو بار اقدام به خودکشی کرده است، ضمن تشریح این اقدام و نجاتش توسط خانوادهاش گفت: «هر وقت یادم میآید که آنها مرا لمس کردند، نمیتوانم تحمل کنم.»
خانواده زهرا میگویند مصیبتهایی که در زندان با آن روبهرو شده، برایش بسیار سختتر از آن بوده که بتواند تحمل کند.
مادر زهرا گفت: «نیمههای شب از خواب بیدار شدم و متوجه شدم زهرا آنجا (رختخوابش) نیست. شوهرم را بیدار کردم و همه اتاقها جستجو کردیم. بالاخره شوهرم جسد او را پیدا کرد. او خودش را حلقآویز کرده بود.»
مرگ زهرا تنها فاجعه مرتبط با بازداشت زنان به دلیل حجاب توسط طالبان نیست. در همان ماهی که زهرا بازداشت شد، یک دانشجوی ۲۳ ساله از همان محله زهرا نیز به دلیل بدحجابی بازداشت شد.
مارینا سادات که در رشته مامایی تحصیل میکرد در حال رفتن به انستیتو فارابی بود. رشته مامایی تنها گزینه تحصیلی برای زنان در افغانستان تحت سلطه طالبان است.
یک از بستگان مارینا به زنتایمز گفت که بیست و دو روز بعد، جسد شکنجه شده او را در داخل یک گونی در کانال آب در ولسوالی پغمان پیدا کردهاند.
او با بیان اینکه مارینا مورد آزار جنسی قرار گرفته است، گفت: «اینکه یک دختر جوان به دانشگاه برود و جسدش به خانه بیاید، وحشتناک است.»
مصیبت خانواده مارینا با مرگ او پایان نیافت. والدین او در مراجعه به وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان نه تنها پاسخی دریافت نکردند بلکه تهدید هم شدند. در نهایت طالبان همه خانواده مارینا را بازداشت و پنج روز بعد، خواهران برادران او را آزاد کردند اما والدین مارینا را در بازداشت نگه داشتند. بنا به گفته منبع نزدیک به خانواده مارینا، از زمان بازداشت والدین او تاکنون هیچ خبری از آنها در دسترس نیست.
رمزیه، یک فعال حقوق زنان که در سال ۲۰۲۲ توسط طالبان بازداشت شده است به زنتایمز گفت: «آنچه در زندان تجربه کردم وحشتناک بود، اما میدانی چه چیزی بدتر از آن است؟ اینکه ما نمیتوانیم درباره آنچه بر ما گذشته است، صحبت کنیم. از یک طرف از طالبان میترسیم، زیرا آنها ما را مجبور کردند تعهدنامهای را امضا کنیم که بر اساس آن نباید در مورد تجربه خود حتی با خانوادههایمان صحبت کنیم و از طرف دیگر، این جامعه سنتیمان به ما اجازه حرف زدن نمیدهد.»
او که دو بار اقدام به خودکشی کرده است، گفت: «چه انتخابی برای ما باقی مانده است جز اینکه تا سر حد جنون سکوت کنیم یا خودمان را بکشیم.»
رمزیه که چند ماه پس از آزادی از زندان طالبان، از افغانستان خارج شد، گفت: «اگرچه از زندان آزاد شده بودم اما به نوعی در حبس خانگی بودم. طالبان هر حرکت من را زیر نظر داشت. اگر جایی میرفتم با من تماس میگرفتند و میپرسیدند که کجا هستم.»
واکنش طالبان به ادعاهای مطرح شده درباره تجاوز جنسی
در ابتدا مقامهای طالبان بازداشت زنان را به دلیل «بد حجابی» تأیید کردند اما ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان در گفتگو با طلوعنیوز، این بازداشتها را تکذیب کرد.
مجاهد با رد ادعاهای مطرح شده درباره تجاوز جنسی به زنان افغان به هنگام بازداشت، گفت: «موضوع تجاوز جنسی ممکن نیست، چون یک نفر نیست، دو نفر نیست، سه نفر که باشد، شما مطمئن باشید که این جنایات رخ نمیدهد. چنین موضوعی برای طالبان بسیار حساس است… من مطمئنم که چنین کاری انجام نشده است.»
اما رمزیه بر این نظر است که در زندان طالبان هیچ حریم خصوصی و قانونی وجود ندارد. او گفت: «اگر به ما تجاوز شد، نمیتوانیم در مورد آن صحبت کنیم و خانوادههای ما اولین افرادی هستند که میدانند که ما سکوت میکنیم.»
گزارشها درباره «تجاوز و تعرض جنسی» به شماری از دختران و زنان بازداشتشده توسط طالبان در حالی منتشر شده که قرار است نمایندگان دولت طالبان در کنفرانس سازمان ملل متحد در مورد افغانستان در ۳۰ ژوئن در دوحه شرکت کنند و سازمان ملل متحد تایید کرده که هیچ زن افغانی در آن کنفرانس شرکت نخواهد کرد و حقوق زنان نیز در آن به بحث گذاشته نخواهد شد.
... ب دال دسته طالبان
!!!!!!!!!!!!!!
بنام خدا فقط دریک کلمه باید گفت که هیچ بوی ازانسانیت نبردن حتی خداوند هم ازخلقت این ادمهاپشیمان شده
خدا لعنت کند طالبان جنایتکار را ایران باید به یاری زن ودختر مسلمان همسایه برود و طالبان را نابود کند
مغز زنگ زده
رفتاری ک با دختران و زنان کشور خودمون میکنن رو نمی بینی یا خودت رو
ای خدااااا ... ای خدااااا
ظلم تا کی ؟
ننگ بر آیین شما ، ننگ بر تفکر شما ، ننگ بر نماز و دین و دیانت شما ، کدام خدا رو می پرستید ؟؟ به کدام پیامبر ایمان دارید ؟
شما افغانیا خودتون مشکلاتتون رو حل کنین. به ما ربطی نداره
دقیقا مثل خودتون
کهریزک رو ک یادتون هست
شما دیگه نگووووو
دیک به دیک، میگه روت سیاه، بهرحال تنها کسی طالبان رو به رسمیت شناخته جمهوری اسلامیه ،زوج درخشان حکومت اسلامی
خیلی هم بهم میان
یک وزیری گفته بود: طالبان جنبش اصیل منطقه هست! خودش هم وسط جنگل به جنبش اصیل طبیعت پیوست!!!
در اینجا هم از این رفتارهای اصیل زیاد دیده شد
يعني چي زدي "رفتار زشت"
بايد بزني رفتار وحشيانه و غيرانساني
حالت خوبه با اين تيترت؟!؟
از نظر تو تجاوز و تعرض فقط زشته؟!؟!؟؟!
واقعا حالم بده
آدم نیستند
چقدر اشناست این حکایتها.
هنوز حرفه ای نشدند و الا یه چند نفری هم باید از پشت بام میافتادند
لعنت به دین کثیف طالبان.
لعنت خدا وبندگان خدا برشما که آبروی اسلام راکه پیامبربرای بشر آورد بردید اسلامی که برای انسان ارزش قائل است نه ذلت وفلاکت ولعنت برتمام کشورهای که آنها رابرسمت شناختن
کتاب بیست و سه سال و تاریخ طبری را مطالعه کنید
من که اصلا نیروی کار افغانستانی را استخدام نمیکنم.
بازم مردم طالبان تجاوز گروهی نمیکنن
صادرات انقلاب از نوع اسلامی را توسط جمهوری اسلامی دیدیم، یعنی طالبان
آنها هم مثل این. تندروهای ما هستند
خدا را شکر در کشور رفتار بدی با زنان بد حجاب نمیشه
سازمان ملل ظآهرا با طالبان شریک شده و در این بی حرمتی ها باطالبان همکاری میکند.