یک استاد دانشگاه علوم پزشکی تاکید کرد:

ضرورت ایجاد مراکز بازتوانی ویژه بیماران سالخورده

یک استاد دانشگاه علوم پزشکی بر ضرورت ایجاد مراکز بازتوانی ویژه افراد سالخورده پس از جراحی متعاقب شکستگی‌ها تاکید کرد.

ضرورت ایجاد مراکز بازتوانی ویژه بیماران سالخورده

مصطفی شاه رضایی افزود: گاهی در گروه های سنی بالا، شکستگی هایی می شود که علاوه بر درمان آن، مراقبت دوران نقاهت آنها هزینه بسیار زیادی را به سیستم درمانی و نیز خانواده تحمیل می کند و شرکت های بیمه نیز امکان پوشش همه هزینه ها را ندارند.

این متخصص ارتوپدی اظهارداشت: مخاطب ما گروه سنی بالای ۶۵ سال است که دوران نقاهت به نسبت طولانی داشته و نگهداری بعد از عمل این بیماران در بیمارستان ناممکن و هزینه بر و برای خانواده ها اغلب مشکل ساز است.

خانواده ها با زندگی آپارتمان نشینی و کارمندی امکان نگهداری و پرستاری از افراد سالخورده در دوران نقاهت بعد از جراحی را ندارندشاه رضایی ادامه داد: متاسفانه خانواده ها با زندگی آپارتمان نشینی و کارمندی امکان نگهداری و پرستاری از افراد سالخورده در دوران نقاهت بعد از جراحی را ندارند و این موضوع چالشی است که باید برای آن تدابیری اتخاذ شود.

به گفته وی، برای رفع این چالش می توان مراکز بازتوانی را دایر کرد تا بیماران مسن بعد از درمان شکستگی های ناشی از پوکی استخوان به این مراکز منتقل شوند و زمانی که بازتوانی اتفاق افتاد، به خانه برگردند تا ضمن آنکه عزت افراد سالخورده حفظ شود، خانواده ها با چالش نگهداری و پرستاری از افراد مسن مواجه نباشند.

شایع ترین بیماری ارتوپدی در گروه سنی ۵۵ الی ۶۰ سال به بالا، آرتروز است.این استاد تمام دانشگاه همچنین ضمن اشاره به اینکه شایع ترین بیماری ارتوپدی در گروه سنی ۵۵ الی ۶۰ سال به بالا، آرتروز است، افزود: در این گروه سنی تغییرات فرسایشی غضروف مفصل زانو و لگن و درد شدید ایجاد می شود که می تواند به شکل پای پرانتزی و ضربدری تبدیل و دامنه حرکت مفاصل بیمار کاملا محدود خواهد شد.

شاه رضایی در خصوص انحراف و انحنا در ستون فقرات اظهارداشت: اگر چه این بیماری ها شیوع زیادی ندارند اما با تشخیص زودهنگام می توان با روشهای ساده درمان کرد.

گفتنیست، شمار سالمندان کل کشور بیش از ۱۰ میلیون نفر است و در جمعیت بالای ۵۰ سال کشور، یک نفر از هر سه زن و یک نفر از هر پنج مرد شکستگی استئوپروتیک را در طول عمر خود تجربه خواهند کرد و ارتقای سطح آگاهی و نگرش و عملکرد افراد جامعه درباره این بیماری، عوامل موثر بر آن و راه‌های پیشگیری و تشخیص زودهنگام و درمان و مدیریت بیماری می‌تواند مدیریت پوکی استخوان و عوارض آن در جامعه را بهبود بخشد.

بر اساس گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سالیانه بیش از ۱۷۰ هزار شکستگی ناشی از پوکی استخوان در ایران رخ می‌دهد که در حدود ۲۰ تا ۵۰ درصد موارد شکستگی لگن در سالمندی، در سال اول بعد از شکستگی حتی به فوت بیمار منجر می‌شود.

منبع: ایرنا
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 2
  • ناشناس
    0

    فقط دنبال اینه سالمند به مراکز بفرسته و پولی دربیاره .خیلی سالمندان توان دوری ازمنزل ندارند دو ماه آنجا زندانی بمانند .دو ماه آنجا بمونه که چی.بحاش پرستار خونه بفرست و بجای انهمه هزینه هنگفت آن مراکز پولشو بده خود سالمند اگه راست میگی خودش امکانات فراهم می‌کنه و.

  • ناشناس
    0

    چه عزتی میگه .بابام پاش شکسته بود با همان امکانات کارمندی بهترین مراقبت کردم