چه کسانی می‌توانند فرزندخوانده قبول کنند؟

گاهی زن و شوهر بنابر نیازهای زندگی خود تصمیم می‌گیرند که بچه‌ای را به فرزند خواندگی بپذیرند. اما این اقدام مراحل محتلف و شرایط خاصی را پیش روی زوج می‌گذارد که می‌خواهیم بدانیم این شرایط چیست؟

چه کسانی می‌توانند فرزندخوانده قبول کنند؟

حمید شیرافکن وکیل پایه یک دادگستری در این باره می‌گوید: برای نگهداری از فرزندخوانده فقط اشخاص ذیل می‌توانند اقدام کنند.
۱. زن و شوهر بدون فرزند
۲. دختران و زنان بدون شوهر
۳. زن و شوهر دارای فرزند.

پس در نتیجه پسر یا مردان مجرد نمی‌توانند درخواست سرپرستی فرزندخوانده کنند. اشخاص فوق صرفا می‌توانند درخواست سرپرستی کودکان بی سرپرست و بد سرپرست را کنند که این امر باید به تایید مقام قضایی برسد.

او می‌افزاید: در صورتی که خانواده‌های بدون فرزند دارای صلاحیت متقاضی وجود داشته باشند، فرزندخواندگی به اولویت‌های ۲ و ۳ نمی رسد.

این وکیل می‌گوید: مگر آن که متقاضی کودکان با سن بالاتر یا کودکان دارای معلولیت یا بیماری خاص باشند. در این صورت نیز بنا به خواست سازمان بهزیستی، متقاضیان باید در جلسات روانشناسی شرکت کنند تا صلاحیت‌های این خانواده باید برای بهزیستی و دادگاه مورد تایید قرار گیرد.

شیرافکن می‌گوید: احراز صلاحیت صرفا از نظر مالی نیست و شرایط فرهنگی و اجتماعی خانواده متقاضیان نیز مورد توجه جدی قرار می‌گیرد.

او ادامه می‌دهد: ممکن است گاهی با برگزاری یک جلسه تایید روانشناس حاصل شود اما ممکن است در بعضی موارد نیاز به جلسات بیشتری در این زمینه باشد. خانواده‌هایی که در جلسات مشاوره حائز صلاحیت شناخته نشوند یا از منظر مددکاری و گواهی سو پیشینه یا اعتیاد و... مورد تایید قرار نگیرند نیز از فهرست متقاضیان خارج می شوند.

شیرافکن می‌گوید: طبق آمار سازمان بهزیستی در سال۱۳۹۹، ۹۹درصد متقاضیان در مرحله اول نوزاد دختر می‌خواهند. وقتی که می بینند باید مدت زمان طولانی در صف بمانند به ناچار به سمت دختر با سن بالاتر یا نوزاد پسر متمایل می شوند. در نهایت اگر هیچ کدام از این ها میسر نشد به سمت کودک پسر رضایت می دهند.

این وکیل می‌گوید: حدود ۸۰درصد فرزندخواندگی در سال ۹۹ در محدوده سنی ۰ تا ۳ سال صورت می‌گیرد و فرزندخواندگی در سنین بالای ۳سال متقاضی بسیار کمتری دارد.

او ادامه می‌دهد: اما آن چیزی که مهم است و متاسفانه در هیچ یک از جلسات مشاوره به خانواده‌ها گفته نمی‌شود و براساس تجربیات، پرونده‌های مطرح در دادگاه و تحقیقات میدانی در سطح جامعه به دست آمده است، این است که در صورتی که خانواده‌ها موفق به دریافت سرپرستی کودکی شوند، باید این ریسک را بپذیرند که آینده اخلاقی و رفتاری این کودکان در حاله‎ای از ابهام وجود دارد.

شیرافکن می‌‎گوید: زیرا آنچه که مسلم است صرف نظر از تربیت درست درخانواده‌ای که قرار می‎گیرند در نهایت این کودکان از نظر ژنتیکی در خصوص رفتار،گفتار، فرهنگ، اعتقادات به خانواده اصلی خود تمایل دارند.برخی از خانواده‌ها تمام تلاش خود را برای تغییر این کودکان به کار بستند اما نتیجه‌ای نگرفتند.

این وکیل می‌گوید: در پایان باید گفت که تاملی به ضرب المثل بچه حلال زاده به دایی می‌روند کنیم که از نظر علمی این ضرب المثل نیز مورد تایید قرار گرفته است. با توجه به مطالب فوق به شهروندان توصیه میک‌نم که سرپرستی کودکی را قبول کنند که از گذشته خانواده کودک مطلع باشند. مثل سرپرستی کودکان بستگانشان که پدر و مادرشان را از دست داده‌اند یا به هر دلیلی پدر و مادر صلاحیت سرپرستی کودکشان را ندارند.

منبع: همشهری آنلاین
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید