آنفلوآنزا بی رحمانه میتازد؛ چرا امسال اینقدر شدید است؟
فصل سرما از راه رسیده و آنفلوآنزا هم با قدرت بیشتر از همیشه بازگشته است. آمارها حاکی از افزایش چشمگیر مبتلایان با علائم شدید است. چرا امسال آنفلوآنزا اینقدر بیرحم شده؟
فصل، فصل بیماریهای تنفسی است، اما این روزها میزان مبتلایان به آنفلوآنزا با علائم شدید رو به افزایش است. این افزایش را وزارت بهداشت هم تایید میکند.
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در همینباره میگوید: یافتههای ما نشان میدهد که در هفته منتهی به ۳۰ آذر ماه، بین ۲۱ تا ۲۳ درصد از کل موارد عفونتهای تنفسی جاری در کشور مربوط به آنفلوانزا بوده است. نوع غالب آنفلوانزا نیز از نوع A و زیرگونه H1N1 است که همان آنفلوانزای فصلی است.
قباد مرادی ادامه میدهد: رصدهای دو ماه اخیر نشان میدهد که شیوع آنفلوانزا به صورت تدریجی افزایش یافته و به بیش از ۲۰ درصد در بین همه عفونتهای تنفسی رسیده است. این میزان شیوع، نشاندهنده افزایش قابل توجه آنفلوانزا در این فصل از سال است.
مینو محرز، متخصص بیماریهای عفونی نیز با تایید افزایش موارد کرونا در کشور میگوید: آنفلوآنزا این روزها فوقالعاده زیاد شده است.از دلایل مهم افزایش ابتلا و بستری نسبت به سالهای گذشته کمبود واکسن آنفلوآنزا در کشور است. امسال این واکسن نسبت به گذشته کمبود بیشتری داشت.
او با تاکید بر اینکه اگر واکسن بزنیم در صورت ابتلا با علائم خفیفتری از بیماری روبهرو میشویم، ادامه میدهد: واکسن آنفلوآنزا واکسن خوب و موثری است که میتواند در کاهش عوارض ابتلا به این ویروس موثر واقع شود.
او ادامه میدهد: عامل بعدی ماسک است،این روزها دیگر کسی ماسک نمیزند و همین باعث سرایت بیشتر ویروس آنفلوآنزا میشود.
به گفته این پزشک متخصص علاوه بر آنفلوآنزا، ویروس (RSV) هم این روزها افزایش یافته است.
او میگوید: البته باید بدانیم که این روزها فصل همین بیماریهاست، این ویروسها هم از جاهایی که تجمع باشد مانند مدارس بیشتر شایع میشوند.
او درباره مرگ و میرهای ناشی از ابتلا به آنفلوآنزا ادامه میدهد: اغلب کسانی که بخاطر آنفلوآنزا کارشان به بستری میرسد، افرادی مسن و دارای بیماریهای زمینهای هستند. براساس مشاهدات من مرگ و میر نداشته چون اگر زود تشخیص داده شود دارو دارد و قابل درمان است، البته با افزایش بستریها احتمال مرگ و میرها در کشور ممکن است افزایش یابد.
محرز تاکید میکند: بیشتر مراجعان با علائم بیماریهای تنفسی در حال حاضر مبتلایان به آنفلوآنزا هستند و موارد کمی هم مبتلا به کرونا داریم.
این پزشک ادامه میدهد: هموطنان باید توجه کنند که اگر فرزندشان مبتلا به آنفلوآنزا میشود اجازه ندهند به مدرسه برود، بزرگسالان هم همینطور، در صورت امکان تا بهبودی سرکار نروند.
توصیهها
با توجه به شیوع بیشتر آنفلوانزا، وزارت بهداشت توصیه کرده که افراد بهویژه سالمندان و افراد دارای بیماریهای زمینهای از حضور در مکانهای شلوغ خودداری کنند. استفاده از ماسک، شستوشوی مرتب دستها و استراحت در منزل در صورت بروز علائم، از جمله مهمترین اقدامات پیشگیرانه است.
حسین کرمانپور، پزشک و مدیرکل روابطعمومی وزارت بهداشت دراینباره میگوید: اینکه همهگیری داریم و یا وضعیت ترسناکی پیش آمده، پاسخ منفی است، توضیح میدهد: «همچنان ۴ توصیه مهم وجود دارد، اول توجه به پیشگیری شامل استفاده از ماسک و شستوشوی مرتب دستها و در نظر گرفتن فاصله اجتماعی چه وقتی که خودمان مبتلا و یا مشکوک به ابتلا هستیم، چه وقتی سایرین مبتلا شده باشند. توصیه بعدی استراحت است، اگر فردی مبتلا شد حتما با مراجعه به پزشک و دریافت استعلاجی در منزل استراحت کند.توصیه دیگر دست ندادن است، در صورت ابتلا و یا مشکوک هستید و یا در فضایی هستید که بقیه مشکوک هستند، به هیچ عنوان دست ندهید.»
او تاکید میکند: «یک توصیه مهم دیگر برای فضاهای کاری مشترک استفاده از سطلهای زباله در بسته است. اگر دستمال کاغذی آلوده را در سطل زباله بدون در بیندازید، فضا آلوده شده و ممکن است بقیه هم مبتلا شوند.»
والا کسی از نحوی گسترشش خبر نداره.سازمان اطلاعات باید خبر داشته باشه.
یکی ازدلایل ان مربوط به وارونه تعبیر کردن بخشنامه اخیر دولت درمورد ساعت کاری وخاموش کردن وسایل گرمایشی یکساعت به پایان کار(ساعت 14) می باشد که متاسفانه بسیاری ازدستگاهها برای خودشیرینی ، مبادرت به روشن کردن وسایل گرمایشی ننموده وکارمندان در سرمای شدید وبا لرز مجبوربه تحمل بیش از 6 ساعت کاری با اعمال شاقه می باشند که پس از یک یا دوروز به انفولانزا مبتلا وکتحمل هزینه های گران درمان برای خود وخانواده شده وباعث سرایت ان به سایرهمکاران وخانواده هاشان می شوند
همش به خاطر افغانیهای داخل کشور است
این کرونا است و بستری در بیمارستانها زیاد شده مردم مراقب باشند .
وجود ده تا دوازده مهاجر خصوصا افغانیها در کشور که زمینه گسترش انواع بیماریهای هستند ،وبا توجه به اینکه سیستم دفاعی آنها قوی تر است ناقل آن ویروسها برای ایرانیان هستند،بعد کم اثر بودن داروهای داخلی وچینی در این چند سال، وجود کلاسهای مدارس دولتی با تعداد ۵۰تا۶۰دانش آموز باعث تشدید وماندگاری ویروس میشه،ضعف تغذیه بچه ها به علت فقر وکاهش سیستم ایمنی
فقط مردم رو بترسونید
چون ترس و استرس سیستم ایمنی رو ضعیف میکنه
و بیمار توان مقابله با ویروس رو از دست میده
واکسن علاوه بر ضعیف شدن ، دچار عوارض بدتر از بیماری آنفولانزا میشه
و این سیکل معیوب تنها به نفع مافیای واکسن و داروهای بیماریزا هست